Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Cevizli Burma Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cevizli Burma Tatlısı

mim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.05.2020
Mesajlar: 25
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc150659
Gönderme Tarihi: 20.May.2020
367 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

6 baklava yufkası
150 gr eritilmiş tereyağı
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbet için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Üç yufkayı aralarına yağ sürerek üst üste dizin. Üzerine ceviz serpiştirin ve yufkaları oklavaya sarın. Daha sonra iki kenarından ortaya doğru iterek büzüştürün ve yağlamış tepsiye alın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yağ sürüp 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün. 1 saat dinlendirin. Dilimleyip üzerine ceviz serpiştirerek servis yapın.



Cevizli Burma Tatlısı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169788
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2023
203 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Şurup:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
2,5 - 3 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
Açmak için:
1 su bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
İç malzeme:
2 - 2,5 su bardağı öğütülmüş ceviz
Üzeri için:
125 g tereyağı
Kalıp:
Dikdörtgen fırın tepsisi (22x30 cm)

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısın ve 10 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine yumurta, su, süt, sıvı yağ ve tuzu ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 30 dakika dinlendirin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her parçayı top şeklinde yuvarlayın ve üzerini kapatın. Nişasta serptiğiniz tezgah üzerinde bir top hamuru oklava ile kare şeklinde çok ince açın. Açtığınız yufkanın 4 kenarından bıçak ile birer cm genişliğinde keserek kenarları düzeltin. Kenarlardan çıkan hamurları yufkanın üzerine serin. Yufkanın yarısına kadar ceviz serpin. Ceviz serptiğiniz yerden başlayarak yufkayı oklavaya çok sıkı olamayacak şekilde sarın. Sardığınız yufkayı eliniz ile oklavanın iki ucundan tutarak ortaya doğru toplayarak büzün. Oklavayı kenardan çekerek büzdüğünüz yufkanın içinden çıkarın. Yufkayı bozmadan pişirme kalıbına yerleştirin ve üzerini kapatın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp kalıbın içine yan yana yerleştirin.
Kalıptaki hamuru bıçak ile istenilen ölçülerde keserek dilimleyin. Tereyağını kısık ateşte eritin. Dibe çöken sütlü beyaz kısmı almadan eriyen tereyağını kaşık ile hamurun her tarafına dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Üzerine soğuk şurubu gezdirerek dökün. Soğutup servis yapın.







Cevizli Burma Tatlısı Tarifleri Ekmek Tatlısı Tarifleri



(2 adet Cevizli Burma Tatlısı 17,311 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort