|
Cevizli Börek |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc81290
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2012
1,751 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
2 su bardağı ceviz içi
4 çorba kaşığı lor peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
Derin bir kabın içinde unla tuzu harmanlayıp üzerine yavaşça suyu ekleyin yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp her bir bezeyi açın. Üzerine eritilmiş tereyağından sürün. İç malzemesi için peynirle kıyılmış cevizi karıştırıp hamurun içlerine paylaştırtıp kapatın. Sıvı yağda kızartın ya da üzerine yumurta sürerek fırında pişirin ve sıcak ikram edin.
|
Cevizli Börek |
|
Pastacıı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Hakkari |
Kısa URL: https://ml.md/lc152084
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2020
346 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/3 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 su bardağı ayçiçeği yağı
5 su bardağı un
1 su bardağı su
İçi için:
4 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Üzeri için:
1 yumurta
250 gram tereyağı
Süt ve mayayı bir kaba alın. Maya eriyene kadar elinizle karıştırın. 15 dakika bekletin.
Su, şeker, tuz, yumurta ve ayçiçeği yağını ilave edip iyice karıştırın.
Unu azar azar ilave edip yoğurun. Hamuru un serptiğiniz mutfak tezgahına alıp 5 dakika daha yoğurun.
Mayalanması için üzerini örtüp 50 dakika bekletin. Hamuru 4 bezeye ayırın. Bezelerden ilkini oklava ile unladığınız mutfak tezgahında açın.
Üzerine ceviz serpiştirin ve hamuru ortadan ikiye kesin. Hamurları uzun kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın.
Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. 50 cm çapındaki fırın tepsisini yağlayın.
Rulo şeklindeki hamurları tepsinin ortasından başlayarak yuvarlak şekilde yerleştirin.
Tereyağını eritip ılınınca hamurun üzerine gezdirin. Yumurtayı çırpıp böreğin üzerine sürün.
Mayalanması için 50 dakika bekletin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip dilimleyerek servis yapın.
|
Cevizli Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158372
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2021
335 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Hamuru için:
5 adet yumurta
Yarım kahve fincanı süt
Aldığı kadar un
2 tatlı kaşığı tuz
Aralarına sürmek için:
250 gram tereyağı
İçi için:
250 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için:
1 çay bardağı yarım ceviz
1 su bardağı soğuk süt
2 su bardağı soğuk su
Yumurta, süt ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, 1 saat dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde 12 adet beze koparın. Her bir bezeyi ince olacak şekilde oklava ile açın. Fırın tepsisini yağlayın ve açtığınız yufkaların 6 adedinin aralarına 3-4 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirip, üst üste yerleştirin. 2 İç harç için beyaz peyniri rendeleyin. Üzerine kıyılmış maydanoz ve ceviz koyup, karıştırın. Tepsideki yufkanın üzerine iç harcı yayın ve kalan yufkaları yine aralarına 3-4 çorba kaşığı tereyağı gezdirip, üst üste tepsiye yerleştirin. Böreği kare şeklinde dilimleyin ve her dilimin üzerine yarım ceviz yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından çıkarın ve üzerine soğuk süt ile suyu gezdirip, 10-15 dakika daha pişirin.
|
Cevizli Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158920
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2021
406 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
500 gram un
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su
1 kahve fincanı mısır yağı
1 kahve fincanı tereyağı
İçi için:
150 gram ceviz
500 gram kıyma
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
Tuz
Karabiber
Üzerine:
50 gram tereyağı
Öncelikle böreğin içi için kıymayı bir tavaya alın. Zeytinyağı ve kıyılmış soğan ilave edip, kavurun. Üzerine iri dövülmüş ceviz, tuz ve karabiber ekleyip, ocağın altını kapatın. Ilınması için tavayı bir kenara alın. Hamur için derin bir kaba un ve tuzu alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ilave edip, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve her birini merdane ile yufka büyüklüğünde açın. Yufkaların her ikisinden de 8 adet üçgen kesin ve toplam 16 parça üçgen elde edin. Üçgen yufkaların içine kıymalı iç harçtan koyun. Sigara böreği sarar gibi sarıp, ay şekli verin. Diğer üçgen yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine fırça ile eritilmiş tereyağını fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Not: Dilerseniz bu böreği antepfıstığı ile de yapabilirsiniz.
|
|