| 
 | 
| Cevizli Biber (Hatay) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc44817 Gönderme Tarihi: 22.Arl.2009
 6,782 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hatay Valiliği
 Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
 
 300 gr. ceviz içi
 5 adet kuru kake (galeta unu) (kuru ekmek)
 10 tane baş biber veya
 1 çay kaşığı Kimyon
 2 kaşık biber salçası
 Tuz
 1 adet kuru soğan (küçük)
 
 Baş biberler sıcak suda 20 dk. kadar bekletilip yumuşaması sağlanır. Tohum ve damarları ayıklanıp güzelce yıkanır ve bir süzgece konur. Suyu süzülen biberler ceviz soğan, kuru kake (galeta unu), kimyon ve tuz ilave edilerek et öğütücüsünde püre haline getirilir.
 
 Not: Antakya'da baş biber tabiri yaz mevsiminde kurutulan kırmızı (acı) biber için kullanılır. Cevizli bibere, nar ekşisi ve zeytinyağı konulursa muhammara olur.
 
 
  
 
 | 
| Cevizli Biber | 
|  | Makbule Geçer Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.02.2011
 Mesajlar: 22
 Şehir: İstanbul
 | Kısa URL: https://ml.md/lc73239 Gönderme Tarihi: 03.Mar.2012
 3,171 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 8 adet kuru baş biberi
 2 diş sarımsak
 1 su bardağı ceviz
 1 kahve fincanı zeytinyağı
 1 tatlı kaşığı kimyon
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Baş biberler ılık suda bekletilir, yumuşayınca sudan alınır. Tohumları çıkarılır, kabaca doğranır ve rondoda macun kıvamına gelene dek çekilir. Karıştırma kabına konur. Üzerine ezilmiş sarımsak ve diğer malzemeler eklenir, karıştırılır. İştah açıcı olarak sofraya getirilir.
 
 
 | 
| Cevizli Biber (Hatay) | 
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc104499 Gönderme Tarihi: 19.Oca.2015
 2,739 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hatay Valiliği
 Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
 Dr. Kadriye ŞAHİN
 
 5 adet kurutulmuş kırmızıbiber
 100 gr. Ceviz içi
 1 adet soğan
 2 adet etimek
 Tuz
 Kimyon
 
 Kuru biberler sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletilir.İçindeki tohum ve damarlı kısımlar temizlenir. Biberler iyice dövülerek püre haline getirilir. İçine ince doğranmış soğan, etimek, kimyon ve tuz eklenerek iyice ezilir ve kıvama getirilir. İsteyen bütün malzemeyi robota koyarak çekebilir. Servis tabağına yayılarak servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Cevizli Biber (Hatay) | 
|  | hekim hanım Aşçı
 
  
 Kayıt: 23.01.2020
 Mesajlar: 17
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc148093 Gönderme Tarihi: 25.Oca.2020
 766 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 10 adet baş biber
 1 adet kuru soğan
 2 yemek kaşığı biber salçası
 300 gram ceviz içi
 Kimyon
 Tuz
 
 Biberleri sıcak suda yumuşaması için 20 dakika kadar bekletin.
 Çekirdeklerini ayıklayıp güzelce yıkayın ve süzdürün.
 Biberlerin suyu süzülünce ceviz, soğan, ıslatılmış kızarmış ekmek ya da kuru ekmek ilave edin.
 Kimyon ve tuzu da ekleyip püre haline getirin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |