| 
 
 
 | 
CEVİZLİ BEZE | 
  | 
ferda 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.09.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40574 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2009 
2,921 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr pudraşekeri
 
1 bardak ceviz içi
 
5 yumurta akı
 
1 fındık boyu yağ
 
1/2 paket vanilya
 
4 fiske limon kabuğu rendesi
 
 
Yumurtalar ve şeker bakır bir tencereye koyulur. Bu tencere, içi su ile dolu daha büyük bir tencereye oturtulur ve büyük tencere ateşe konur. Bir yandan küçük tencerenin içindeki yumurta ve şeker telle çırpılırken onlar da suyun buharında pişer. Koyulaşınca içine doğranmış ceviz, limon kabuğu rendesi ve vanilyalar atılarak karıştırılır. Bir tepsi yağlanır. Kaşıkla ve aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde yerleştirilir. İstenirse üzerine çekilmiş (makinede ya da havanda) yeşil fıstık da serpilir. Fırın çok hafif ısıya alınır. Kurutmadan, açık pembe renk alıncaya kadar pişirilir.
  
 | 
CEVİZLİ BEZE | 
  | 
çakıcı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2011 
Mesajlar: 35
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66004 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2011 
3,095 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet yumurta akı
 
1 çay kaşığı yağ
 
9 çorba kaşığı tozşeker
 
Limon kabuğu rendesi
 
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
 
Vanilya
 
 
Yumurta akını ve şekeri temiz bir tencereye kırıp, tencereyi çok hafif ısılı bir ateşin üzerine koyup, kar haline getiriniz.
 
Yumurtayı ateş üzerinde telle çarparak telden akmayacak kıvama gelinceye kadar çarpınız.
 
Ateşten alınca içerisine ceviz içi, vanilya, limon kabuğu rendesini katıp, hafifçe karıştırınız.
 
Yağlanmış bir fırın tepsisine kaşıkla aralıklı olarak yarım yumurta büyüklüğünde koyunuz.
 
Çok hafif ısılı fırında fazla kurutmadan açık pembe renkte pişiriniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |