| 
 
| 
 
 
 | 
 
Cevizli Balık | 
 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4421 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2006 
2,743 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
500-600 gram beyaz etli balik
 
1 defne yapragi
 
2 kereviz yapragi
 
1 küçük havuç
 
2-3 dilim limon
 
4 dis sarmisak
 
200 gram ceviz içi
 
2 dilim bayat ekmek
 
1 su bardagi balik suyu
 
yarim çay kasigi karabiber
 
1 çay kasigi rezene
 
1 çay kasigi pul biber
 
2 yemek kasigi zeytinyağı, tuz.
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Bir tencereye su ile birlikte defne yapragi, kereviz yapragi, dogranmis havuç ve limon dilimlerini bir çay kasigi tuz ile birlikte koyun, kaynadiktan 2-3 dakika sonra temizlenmis baliklari bütün olarak ilave edin, baliklarin büyüklügüne göre 5-15 dakika süre ile pisirin, bir kevgir ile çikartin, sogumaya birakin. Tencerede kalan balik suyunu soguduktan sonra süzün, bir kenara ayirin. Ekmek dilimlerinin kenar kabuklarini çikartin, çukur bir kaba koyun, üzerlerine balik suyunu dökün. Cevizin beste biri kadarini kenara ayirin, kalan cevizi ve sarmisagi havanda ezin. Soguyan baliklarin kilçiklarini ve derilerini ayiklayin, didikleyin, yayvan bir kaba koyun. Balik suyunu içmis olan ekmekleri bir kaba alin, üzerlerine dögülmüs ceviz içini, ezilmis sarmisagi, rezeneyi, karabiberi ve gerektigi kadar tuzu koyun ve iyice karistirin, istediginiz kivama ulasmasi için gerekiyorsa bir miktar daha balik suyu ilave edin. Karisimin yarisini balik etleri ile karistirin ve tabaga yayin. Kalan karisimi tabaktakilerin üzerine dökerek bir biçak veya kasik yardimiyla sekil verin. Küçük bir tavaya zeytinyağıni, ayirmis oldugunuz ceviziçini, pul biberi koyun, yagi yakmayacak kadar isitin ve servis tabaginin üzerine gezdirin.
  
 | 
 
Cevizli Balık | 
 
  | 
hasbir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27128 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2008 
2,667 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler (4 kişilik):
 
100 gr. mayonez
 
100 gr. yoğurt
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
2 tatlı kaşığı öğütülmemiş tohumlu hardal
 
Tuz
 
Karabiber
 
600 gr. balık fileto
 
100 gr. ceviz içi (1 su bardağı)
 
75 gr. galeta unu (1/2 su bardağı)
 
1 yumurta
 
2 yemek kaşığı süt
 
50 gr. un (1/3 su bardağı)
 
50 gr. margarin
 
 
Yapılışı:
 
Mayonez, yoğurt ve hardalları karıştırın, tuz ve karabiber ilave ederek bir sos hazırlayın. Balık filetolarını 4 cm. Eninde parçalara kesin. Cevizlerin dörtte üçünü öğütün, geri kalanını ince kıyın. Böylece hem ceviz tadını yoğunlaştırmış hem de bir kısım cevizin dişe gelir irilikte olmasını sağlamış olacaksınız. Hepsini galeta unu ile karıştırın. Yumurtayı süt ile çırpın, tuz, karabiber ilave edin. Balık parçalarını tuzlayın, önce una sonra yumurtaya bulayın. Daha sonra cevizli karışımla kaplayın. Cevizlerin dökülmemesi için üzerine iyice bastırın. Orta ateşte her iki tarafını da 2-3 dk. kızartıp, sos ile servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Cevizli Balık Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |