| 
 
 
 | 
Cevizli Baklava (baklava yufkasından) | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59452 
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2011 
2,403 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 baklava yufkası
 
120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı
 
1 su bardağı su
 
70 gr (1 su bardağı) ceviz (çekilmiş)
 
300 gr şeker
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Baklava yufkalarını yırtmamaya dikkat ederek, baklavayı pişireceğiniz tepsinin boyutlarmda kesiniz.
 
Bunlardan 4'ünü alıp, herbirinin üstüne bir frçayla eritilmiş tereyağı sürünüz. Yağlı tarafları sürekli olarak üste gelecek biçimde tepsiye yerleştirdikten sonra, çekümiş cevizi elden geldiğince eşit biçimde 4. katın üstüne serpiniz. Öteki 4 yufkayı da yukardaki gibi yağlayarak cevizli katın üstüne yerleştiriniz. Tepsideki yufkaları çok keskin bir bıçakla küçük dörtgenler halinde kesiniz. Orta sıcaklıkta (180°C) bir fırında 1 saat, üstü hafifçe kahverengileşinceye kadar pişiriniz.
 
Şurubu için, şekeri, suyu ve limon suyunu bir tencerede 15 dakika, şeker eriyene kadar kaynatınız. Bir kenara alarak ılımasını bekleyiniz.
 
Baklava tepsisini fırından aldıktan sonra, baklavaların üstüne çok az eritilmiş tereyağı sürerek 10 dakika bir kenarda bekletiniz. Şurubunu dökerek ılınmaya bırakınız. En az 12 saat sonra servis ediniz.
  
 | 
Cevizli Baklava (Baklava Yufkasından) | 
  | 
yudum 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.08.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71491 
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2012 
2,050 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg yufka
 
2 bardak ceviz
 
200 gram tereyağ
 
3 bardak şeker
 
Yarım limon
 
2 bardak ceviz
 
 
Önce limonun suyu, şeker ve suyu kaynatıp şerbetini soğutun.Cevizi dövün. Baklavalık yufkalarıı ortadan ikiye bölüp borcama yerleştirin. Yarım yufkaları üst üste getirin, sonra üçe bölüp ilk kısmını tepsiye yerleştirin.Üstüne cevizliyi yayın. Sonra yufkaları koyup kalan cevizi ekleyin.En son kalan yufkaları da üstüne kapatın . Kızdırılmış yağı baklavanın üstüne döküp 250 derecede pişirin. Pişince soğutup şerbetini dökün.
  
 | 
Cevizli Baklava | 
  | 
hızır ç. 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2014 
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96835 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2014 
1,621 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
20 adet baklava yufkası
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
İçi için:
 
450 gram kıyılmış ceviz
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı su
 
3 su bardağı şeker
 
 
Baklava yufkalarının on tanesini arasına nişasta serip küçük bir tepsiye yerleştirin. Üzerine dövülmüş cevizi de bolca serpin. Kalan on adet yufkanın da aralarına biraz nişasta serpip fıstıkların üzerine koyup, dilim dilim kesin. Tereyağını iyice kızdırıp baklavanın üzerine gezdirin ve 200 derecedeki fırında kızarıncaya dek pişirin. Şerbetini 2 dakika ocakta kaynatın, fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine biraz ılınmış olan şerbeti dökün. Tekrar 5 dakika fırına verip çıkartın. Soğumaya bırakıp servis yapın.
  
 | 
Baklava Yufkasından Cevizli  Baklava | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166877 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2022 
387 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
1 paket baklavalık yufka
 
3 – 4 su bardağı dövülmüş ceviz
 
1,5 su bardağı sıvı yağ
 
200 gr tereyağı
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı su
 
2 su bardağı şeker
 
 
Kare fırın tepsisini yağlayın ve baklavalık yufkaları dizmeye başlayın. Her katın arasını yağlayarak ve her 3’er kattan sonra dövülmüş ceviz içi serpiştirerek paketin tamamını kullanın. Son kat yufkayı da yerleştirdikten sonra baklava dilimlerini kesin. Ayrı bir tencerede şerbeti kaynatın. Bir sos tavasında tereyağını eritin. Yağı yufkaların üzerine eşit şekilde yayın. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak tatlıya şerbeti dökün ve tamamen çektiğinde servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Baklava Yufkasından Cevizli Baklava | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182876 
Gönderme Tarihi: 04.May.2025 
121 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Baklava İçin:
 
1 paket baklavalık yufka (yaklaşık 800 g, 40 yaprak)
 
250 g tereyağı (eritilmiş)
 
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
 
Şerbet İçin:
 
3 su bardağı toz şeker
 
3 su bardağı su
 
1 dilim limon
 
 
Su ve şekeri bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca içine limon dilimini ekleyin.
 
10-12 dakika kaynatıp koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 
Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın.
 
İlk 10 yufkayı her katı eritilmiş tereyağı ile yağlayarak üst üste koyun.
 
Yufkanın üzerine bolca dövülmüş ceviz içi serpin.
 
Üzerine tekrar 10 kat yufka koyup her katı yağlayın.
 
Katta tekrar ceviz serpin.
 
Kalan 20 yufkayı da aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek yerleştirin.
 
Keskin bir bıçakla baklavayı kare veya baklava dilimi şeklinde kesin.
 
Kalan tereyağını eşit şekilde üzerine gezdirin.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında altı üstü kızarana kadar 35-40 dakika pişirin.
 
Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün.
 
En az 3-4 saat dinlendirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |