| 
 
| 
 
 
 | 
 
Cevizli Açma | 
 
  | 
FirdevsKapanlı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2005 
Mesajlar: 32 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1036 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2006 
3,570 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı ılık su
 
1 kibrit kutusu yaş maya
 
6 yemek kaşığı toz şeker
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
1 yemek kaşığı tuz
 
alabildiği kadar un
 
100 gr. margarin
 
100 gr. ceviz
 
1 yumurta sarısı
 
1 yemek kaşığı çörekotu
 
 
Ilık su yoğurma kabına alınır, şeker, tuz, maya eritilir. Sıvıyağ ilave edilir. Alabildiği kadar un konularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır, üzeri bir kapakla lapatılıp, 30 dakika kabarmaya bırakılır. Hamur kabardıktan sonra limon büyüklüğünde parçalr koparılıp, elde inceltilip açılır. Üzerime yumuşamış margarin sürülür. Dövülmüş ceviz içi serpilir. Rulo halinde kıvrılıp, yuvarlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek, çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızaran kadar pişirilir.
 
 
 ML® Cevizli Açma için tıklayın
 
ML® Cevizli Açma Videosu ML® Açma için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "elmalı" tarafından gönderildi. 17.10.2018
  
 | 
 
Cevizli Açma | 
 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111701 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2015 
4,071 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2,5 su bardağı süt
 
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
 
1 paket yaş maya
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı şeker
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
Tereyağı
 
Yeteri kadar ceviz
 
 
Süt, yağ, yaş maya, tuz ve şeker bir karıştırma kabına alınır üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar un eklenerek yoğurulur.
 
Tamamen bütünleşince üzerine streç film örtülerek en az bir saat ılık bir ortamda dinlenmeye bırakılır. 
 
Süre sonunda kabaran hamur 12 eşit bezeye ayrılarak her parçaya top şekli verilir.  
 
Bezeler oklavayla yaklaşık 30 santim boyunda uzunlamasına açılır. Açılan hamura parça parça yumuşak tereyağı konarak bütün yüzeye yayılır. Tereyağının da üzerine kırılmış iç ceviz parçaları yayılır. 
 
Hamur geniş yerinden rulo yapılır. İyice bastırarak uzun bir çubuk elde edilir. Çubuk aksi yönlerde döndürülerek burulması sağlanır. 
 
Çubuğun iki ucu birleştirilerek simit şekli verilir, simidin ek yeri iyice kaynaştırılır. Kağıt serilmiş bir tepsiye dizilerek yarım saat de burada dinlendirilir. 
 
Üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilerek üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Cevizli Açma Tarifleri Çörek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |