|
Ceviz Tatlısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162937
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2022
263 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 adet yeşil ceviz
Yarım kg sönmemiş kireç, su
2 adet limonun suyu + yarım su bardağı limon suyu
50 adet badem
50 adet karanfil
1+1/4 kg toz şeker
1,5 su bardağı su
Cevizlerin yeşil kabuklarını soyun. Tam baş kısmından bir kesik yapın, Geniş bir kaba alın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Suyunu her gün değiştirerek, 7 gün suda bekletin. Sekizinci gün suyunu dökün. Tekrar suyla yıkayın ve üzerini örtecek kadar suya koyun. Kireci temiz bir tülbente koyup, ağzını sıkıca kapatın. Bu şekilde cevizlerin bulunduğu suya alın. Arada bir karıştırarak, 6 saat bekletin. Sonra cevizleri birkaç su yıkayın. Genişçe bir tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. 5 dakika kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, cevizleri soğuk suyla yıkayın. Tekrar tencereye koyup, 5 dakika kaynatın. Soğuk sudan geçirin. Tencereye aktarın. Yaklaşık 45 dakika kaynatın. Yeterince yumuşadığını kontrol edin. Cevizleri başka bir tencereye aktarın. 2 adet limonun suyunu ekleyin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. 2 saat bekletin. Cevizleri sudan alıp, kesik kısımlarından 1 adet badem ve karanfil koyun. Cevizleri tekrar başka bir kaba alın. Üzerine şekeri ekleyin. Bu şekilde 1 gece bekletin. Sabah cevizlerin üzerine bir buçuk su bardağı su koyun. Hafif ateşte kaynatın. Şeker eriyene dek karıştırın. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yarım su bardağı limon suyunu ekleyin. Tekrar ateşin üzerine koyup, şurup koyulaşana dek kaynatın. İyice soğutun. Şurubu ile birlikte kavanozlara doldurup, dilediğiniz zaman servis yapın.
|
Ceviz Tatlısı |
|
uydu
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc152379
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2020
340 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
250 gram tereyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Yarım limonun kabuğunun rendesi
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencerede karıştırıp kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladığında içine limon suyunu ekleyip altını kısın.
Biraz daha kaynayıp kıvamı koyulaşan şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Tatlının hamuru için tereyağını eritip derin bir kaseye alın.
Diğer maddeleri de ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayarak tepsiye dizin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tatlıyı fırına verin.
Üzeri kızarınca fırından alıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.
Şerbeti çeken tatlıyı dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
|
Ceviz Tatlısı |
|
democracy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2006
Mesajlar: 78 Şehir: Ağrı |
Kısa URL: https://ml.md/lc1824
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2006
3,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet eritilmiş sana yağı
1 su bardağı su
Un
Kabartma tozu
İçi için :
250 gr ceviz içi
Tarçın
Şeker
Şerbeti için :
4 bardak su
3 bardak şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Sıvı yağı, eritilmiş sana yağını, suyu, unu ve kabartma tozunu karıştırıp hamur haline getirin. Cevizi bir kabın içerisinde iyice ezin. İçine tarçın ve şekeri karıştırın. Hamuru küçük parçalara ayırıp içine karışımı ilave edip poğaça seklinde kapatın.200 C fırında yarım saat pişirin. Şerbeti için 4 bardak suya 3 bardak şeker ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin.
|
|