| 
 
 
 | 
Çeşnili Pilav | 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73988 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2012 
3,347 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
75 gr. tereyağı veya margarin
 
1 soğan
 
100 gr. kıyma
 
200 gr. pirinç
 
1 bardak et suyu
 
25 gr. mantar
 
Tuz
 
Karabiber
 
Bir tutam hindistancevizi
 
Bir tutam safran
 
1/2 litre tavuk suyu
 
50 gr. peynir rendesi
 
 
Tereyağı veya margarini bir tencerede eritip doğranmış soğan ve kıymayı 10 dakika kavurun. Pirinci ilave edip devamlı karıştırmak suretiyle bir süre daha kavurun. Et suyunu ilave edip pirinç çekene kadar karıştırın. Kıyılmış mantar, tuz, karabiber, hindistancevizi ve safranı serpip karıştırın. Tencereyi ateşten alıp tavuk suyunu katın. Tencerenin kapağını kapatıp yavaş ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapmadan 5 dakika önce peynir rendesini ilave edip pilavı karıştırın.
  
 | 
Çeşnili Pilav | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96550 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2014 
2,027 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 su bardağı pirinç
 
2 su bardağı su
 
1 salçalık kırmızı biber
 
1 adet çarliston biber
 
100 gram mantar
 
1 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
2 çorba kaşığı margarin
 
2 adet domates
 
6 adet siyah zeytin
 
Bir tutam safran
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kuru soğan, kırmızı ve çarliston biberlerle mantarları temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Pirinç, su, margarin, safran, tuz ve karabiberi bir tencerede kaynatın. Ateşi kısıp suyunu çe-6 MşiUK inceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Tahta kaşıkla karıştırın. Sıvı yağı tavada kızdırıp kuru soğan, biber ve mantarları 5 dakika kavurun. Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın. Ateşten alıp pilava ilave edin. Harmanlayıp demlenmeye bırakın. Servis yapın.
  
 | 
Çeşnili Pilav | 
  | 
kek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.07.2016 
Mesajlar: 20 Şehir: Kiev | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118141 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2016 
1,464 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hatice Öksüz
 
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
250 gram jülyen doğranmış kuzu eti
 
3 adet orta boy doğranmış soğan
 
½ fincan parçalanmış ceviz
 
2 fincan pirinç
 
1 adet büyük boy kabukları soyulmuş çekirdekleri alınmış ve doğranmış domates
 
1 yemek kaşığı kuru üzüm
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı adaçayı
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
4 fincan et suyu ya da sade su
 
 
Tereyağını orta ateşte eritip altın sarısı renk alana dek kuzu etini soteleyin. Eti tavadan alıp sıcaklığını koruyacak şekilde kenara ayırın. Tavada kalan yağın içinde sararmadan yumuşayana dek soğanı çevirin. Cevizleri ve pirinci ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Domatesi et suyuyla birlikte ekleyin ve bir kez karıştırdıktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Ocağı en kısık ayara getirip pirinç yumuşayana ve bütün suyunu çekene kadar pişmeye bırakın (20-30 dakika). Kuzu etini pilava ekleyip iyice ısıtın. Pişirme işlemi yapmadan kapağı kapalı bir halde sıcak bir yerde 15 dakika demlenmeye bırakın. Üzerine maydanoz veya nane serpiştirin.
 
 
 
  
 | 
Çeşnili Pirinç Pilavı | 
  | 
nermin özpamuk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.07.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135598 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2018 
905 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı pilavlık pirinç
 
3 yemek kaşığı kuş üzümü
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı çeşni
 
30 gr margarin
 
2 çay bardağı kaynamış su
 
 
Tenceremize 30 gr sana margarinimizi erittikten sonra kaynamış olan suyumuzu tenceremize boşaltıyoruz.
 
Pirincimizi ayrı bir kabın içinde az bişey tuzla bekletiyoruz.
 
Kuş üzümümüzü de ayrı bir süzgeçte yıkıyoruz.
 
Kaynamakta olan suyumuza önce kuş üzümümüzü daha sonra pirincimizi ilave ettikten sonra 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı çeşnimizi katıp ağır ateşte 10-15 dk kadar pişiriyoruz.
 
Tamamen suyunu çektikten sonra altını kapatıp servise sunuyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |