|
Çerkez Tavuğu |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29809
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2008
3,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tam göğüs tavuk
1,5 lt. İçim Yoğurt
6 diş sarımsak
1 demet maydanoz
500 gr. ceviz içi
2 yemek kaşığı İçim Tereyağı
Pul biber
2 tam göğüs yıkanıp haşlanır. Sonra bir tasa konup soğuması için beklenir. 1,5 litre yoğurda 6 diş sarımsak, bir demet maydanoz kıyılıp karıştırılır. Haşlanmış tavuk göğsü ufak ufak kıymık haline getirilerek, hazırlanan sarımsaklı yoğurdun içine konur. 500 gr. ceviz içi, ayrı bir kapta fındık büyüklüğünde parçalanıp, hazırlanan harca konulur ve karıştırılır. 2 yemek kaşığı tereyağında bir çay kaşığının yarısı kadar pul biber kavrulur. Servis tabaklarına konan harcın üzerinde gezdirilir ve servise sunulur.
|
Çerkez Tavuğu |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48733
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2010
2,731 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 adet tavuk
7 dilim bayat ekmek
1 su bardağı süt
200 gr ceviz
5 diş sarımsak
1 paket Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Tuz
Üzeri için :
toz kırmızı biber
1/2 çay bardağı AltınHasat Riviera Zeytinyağı
Bütün tavuğu 2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek bol suda haşlayın ve tencereden alıp soğumaya bırakın. Soğuyan tavuğun etlerini didikleyin. Cevizleri rondoda ince çekin. Sarımsakları temizleyin ve ezin. Bayat ekmekleri ufalayın ve bir bardak süt ilave ederek ıslatın. Derin bir kasede tavuk etlerini, ceviz, sarımsak ve ıslatılmış bayat ekmekleri tuz ilave ederek harmanlayın. Arzu ettiğiniz kıvama gelene dek 1/2 bardak suda eritilmiş tavuk bulyonu ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına alın. Küçük bir tavada zeytinyağı ve kırmızı toz biberi kızdırın. Çerkez tavuğunun üzerine gezdirerek servis yapın.
|
Çerkez Tavuğu |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48953
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2010
2,956 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
500 gr ceviz
750 gr tavuk göğüs eti
4-5 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
1 su bardağı süt
Bir tutam pul biber
4 su bardağı su
Tuz
Tavukları yıkayın. Tencereye alıp haşlayın. Tavuklar haşlandıktan sonra tavuk suyunu bir kenara alın. Cevizleri yıkayın. Cevizlerin suyunu aldıktan sonra mutfak robotunda çekin. Sarımsakların kabuklarını soyup robotta çekin. Ekmek içlerini rendenin geniş tarafıyla rendeleyin. Bir kabın içine cevizleri ve ekmekleri alın. Ceviz, yağını bırakana kadar yoğurun. Küçük bir kaba cevizin yağını biriktirin. Geniş bir kabın içine cevizli karışımı ve sarımsakları alın. Haşlanmış tavukları çok ince olmayacak şekilde parçalara ayırıp karışıma ilave edin. 1 su bardağı suyu ve sütü kontrollü olarak ekleyin. Tavuk bulyonu ilave edip karıştırın. Kişniş ve tuzu ilave ettikten sonra malzemeleri iyice birbirine karıştırın. Bir süre buzdolabında bekletin. Çerkez tavuğunu servis tabağına alın. Ceviz yağının içine pulbiberi ilave edin. Yağı Çerkez tavuğunun üzerinde gezdirdikten sonra servis yapın.
|
Çerkez Tavuğu |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50533
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2010
3,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
6 çorba kaşığı Bizim Mutfak Mısır Unu
300 gram ceviz içi
1 adet bütün tavuk
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı limon suyu
Tavuk etini geniş bir tencereye aktarın. Limon suyu ile sarımsakları ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Haşlayın. Sos tenceresine 2 bardak su ile mısır ununu iyice karıştırın. Kısık ateşte lapa kıvamına gelene dek pişirin. Tavuk eti haşlanınca ocaktan alıp süzün. Soğuyunca çok küçük parçalar olmayacak şekilde didikleyin. 1 çorba kaşığı acıka (acı biber salçası) ile harmanlayın. Bir tencereye 3 su bardağı tavuk suyunu aktarın. İçine ince çekilmiş ceviz içi, kalan 1 kaşık acıka ve mısır unundan elde edilmiş karışımı ekleyin. Tümünü mutfak robotunda ezdikten sonra tencerede bir taşım kaynatın. Bu karışımın içine didiklenmiş tavuk etlerini ekleyin. Karıştırıp hemen ocağın altını kapatın. Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz.
|
|