|
Çerkez Tavuğu |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28385
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2008
2,418 defa indirildi / yazdırıldı
|
Karabiber
1 adet buke garni
1 adet piliç
4 su bardağı çekilmiş ceviz
3.5 su bardağı süt
Kırmızıbiber
3 dilim beyaz ekmek
Tuz
Tavuğu yıkayıp temizleyin ve buke garni, tuz ve karabiber ile birlikte suya atıp, pişinceye kadar haşlayın. Ceviz içinin yarısını küçük bir tencereye koyun. Üzerine kırmızıbiberi ilave edin. Çok ağır ateşte sürekli karıştırarak yağını bırakması için ısıtın. Isınmış cevizleri çift katlı bir tülbendin içine koyarak kuvvetlice sıkın ve yağını akıtın. Yağını aldığınız ve kalan ceviz içleri ile ıslanıp sıkılmış ekmeği karıştırın, robottan geçirin. Ana Yemek: Tavuğu hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde haşlayın. Haşlanmış tavuğu bir tabağa çıkartın. Soğumaya bırakın. Ekmek içlerini derin bir tabağa koyup süt ile ıslayın. İyicene ıslandıktan sonra sıkarak sütünü süzdürün. Ceviz yağını hazırlamak için yan sayfada gösterildiği biçimde cevizi kırmızıbiberle beraber yavaşça ısıtın ve tülbentten sıkarak yağını çıkarın. Ceviz yağını bir kenarda saklayın. Sıktığınız ve kalan ceviz içleri ile birlikte ekmeği beraberce robottan geçirin. Robottan geçirdiğiniz ekmek-ceviz karışımını bir kaba alın. Tuzunu ilave edip bir çırpma teli ile iyice karıştırın. Karıştırmaya devam ederek azar azar 1,5 su bardağı tavuk suyu ekleyin. Sosu bir kenarda bekletin (arzuya göre dövülmüş sarımsak eklenebilir). Haşlanmış ve soğumuş tavuğun kemiklerini çıkardıktan sonra etlerini elinizle didikleyerek ince parçalara bölüp, bir karıştırma kabına koyun. Üzerine sosunu dökün ve bir kaşıkla tavukların iyice sosa bulanmasını sağlayın. Çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarın. En üste de ceviz yağını gezdirin. Bütün ceviz içleriyle süsleyerek servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 20.06.2023
|
Çerkez Tavuğu |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc77195
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2012
2,100 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Tatlı Kaşığı pulbiber
1 Adet bütün tavuk
2 Dilim bayar ekmek içi
1 Çay Kaşığı tuz
3 Diş sarımsak
1,5 Su Bardağı ceviz içi
Tavuğu yıkadıktan sonra bir tencerede 4 su bardağı su ilavesiyle iyice yumuşayana kadar haşlayalım. Daha sonra suyunu süzüp derilerini çıkaralım ve çok ufak parçalar halinde didikleyelim. Öte yandan bayat ekmek içi,ceviz ve sarımsakları bir mutfak robotundan geçirerek püre haline getirelim. Üzerine 1 su bardağı tavuk suyu ve tuz ekleyerek karıştıralım. Sonra da bu harcı didiklediğimiz tavuklarla karıştıralım. Eğer katı olursa bir miktar daha tavuk suyu ekleyelim. Margarin ve pulbiberi kızdırıp üzerinde gezdirelim.
|
Çerkez Tavuğu |
|
Hande Hekimoğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc82832
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2012
1,804 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
1 Adet tavuk
8 Diş sarımsak
3 Su Bardağı CEVİZ İÇİ - SU
5 Dilim ince dilim bayat ekmek
TAVUĞU 3 SU BARDAĞI SU VE TUZ İLE KISIK ATEŞTE 35-40 DAKİKA PİŞİRİN.İNCE İNCE PARÇALAR HALİNE GETİRİN VE BİR SERVİS TABAĞINA YERLEŞTİRİN.SARIMSAK, EKMEK İÇİ VE CEVİZİ 3 SU BARDAĞI TAVUK SUYU VE KARABİBERLE KARIŞTIRIN.BU KARIŞIMI HAZIRLADIĞINIZ ETİN ÜZERİNE YERLEŞTİRİN SONRA SANA MUTLU AİLEYİ KIRMIZI BİBER KIZARANA KADAR TAVADA PİŞİİRN VE SON OLARAKTA YAĞINIZI TAVUKLARIN ÜZERİNE GEZDİRDİKTEN SONRA SERVİS YAPIN.
|
Çerkez Tavuğu |
|
ağır osman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2012
Mesajlar: 87 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc83915
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2012
1,850 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Kahve Kaşığı KIRMIZI BİBER
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
3 Bardak ceviz
1 Kahve Kaşığı karabiber, tuz
1 Adet bütün tavuk
Tavuk yıkanır ve haşlanır.soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır,tuz ve karabiber serpilir.dövülmüş ceviz, ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek içi, kırmızı biber ve 2 kaşık sana margarinde ilave edilip, ateşte yağ eriyene kadar çevrilir. Ilıyınca malzeme sıkılıp çıkan yağı bir kenara ayrılır.ekmekli cevize biraz tavuk suyu karıştırılıp ezilmiş yoğurt kıvamına getirilir. Bu sos tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltilir. Üzerine ayrılan yağ kızdırılıp dökülür.
|
|