| 
 | 
| Çerkez Tavuğu (Ordu) | 
|  | böğürtlen Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.08.2016
 Mesajlar: 24
 Şehir: Ordu
 | Kısa URL: https://ml.md/lc118849 Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2016
 1,761 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ordu Büyükşehir Belediyesi
 
 1 adet küçük boy köy tavuğu
 1250 gr iç ceviz ya da kavrulmuş fındık
 1 büyük boy kase tavuk suyu
 1 dilim ekmek içi (buğday ekmeği)
 1 dilim ekmek içi (mısır ekmeği)
 1 fincan ceviz yağı
 1 fincan safran otu (kurutulmuş)
 Tuz
 
 Köy tavuğu iyice pişirilir ve kemiklerinden sıyrılarak, iri parçalar halinde didiklenerek bir kenara bırakılır. Ceviz içi iyice çekilir, sarımsaklar tuz ile dövülerek inceltilir. Ekmekler pütür kalmayacak şekilde ezildikten sonra tüm malzeme, cevizle yeniden çekilir. Elde edilen karışıma tavuk suyu ilave edilerek boza kıvamı elde edilir. Safran otu bir miktar teflon tavada kurutularak kalan nemi alınır ve iyice ufalanarak, karışıma eklenir. Tavuklar bu karışımla iyice karıştırılır ve servis kabına alınır. Bir su bardağı çekilmiş ceviz ayrıca içine bir tatlı kaşığı safran otu katılarak iyice yoğrulur, bu ceviz hamuruna bir kaç kez kaynar su katılarak yoğurmaya devam edilir ve cevizin yağını bırakması sağlanır. Daha sonra bir fincana alınan yağ servis tabağında gezdirilir. Soğuk servis edilir.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 03.06.2024
 
 
 | 
| Çerkez Tavuğu (Ordu) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc32379 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
 3,851 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1 adet tavuk
 1 baş sarımsak
 1 tane acı biber
 1 tutam kinzi
 400 gr. ceviz içi
 Tuz
 
 Tavuk ayrı bir kapta haşlanır. Soğumaya bırakılır. Döğme havanın içine üç diş sarınsak, biraz kinzi, biraz acı biber konulur. Tuz ilave edilerek iyice dövülür. Üzerine bir miktar ceviz içi dökülerek hepsi birlikte cevizin yağı çıkana kadar tekrar dövülür. Ayrı bir kaba boşaltılır.Bu işlem malzemeler bitene kadar tekrarlanır. Haşlanmış tavuk ayrı bir kaba didilir. Tavuğun suyu, dövülmüş malzemelere katılarak kaşıkla ezilip karıştırılır.Dikilen tavuk parçaları bu karışımın içine dökülür. Servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |