Kısa URL: https://ml.md/lc141810
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2019
812 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru için:
5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
5 patates
1 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Üzeri için:
Zeytinyağı ya da tereyağı
Kırmızı pul biber
İç harcı için kabuklarını soyduğunuz patatesleri iri doğrayıp geniş bir tencereye alın. Üzerine su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan patatesleri sudan çıkartıp geniş bir kaseye alın. Ezerek püre haline getirin. Küp doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ezdiğiniz patatesleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru için unu geniş bir yoğurma kabına eleyin. Tuzu ilave edin ve azar azar su ekleyerek yoğurun. Hamur kıvam almaya başlayınca üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla açın. Yuvarlak bir kalıp yardımıyla parçalar kesin. Ortalarına patatesli harçtan yerleştirip alt kısımdan başlayarak hamurun kenarları birbirini üstüne binecek şekilde kapatın. Tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün.
Üzeri için yağı kızdırıp kırmızı pul biber ekleyin. Mantının üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc1860
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
2,948 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
3 su bardağı un
1su bardağı su
tuz
1 kaşık sıvı yağ
iç malzemesi:
2 adet haşlanmış patates
maydanoz
kişniş
tuz
yeşil soğan
karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı kavurun haşlanmış patatesleri de içine atın onları da kavurun tuzu karabiberi kişnişi maydanozu içine atın ve püre haline getirin. Hamuru yoğurun ve un ile ince olarak açın. Çay bardağı ile yuvarlak kesin ve karışımdan içine koyun ve ikiye kapatın isterseniz diğer mantılar gibi suda haşlayın isterseniz yağda kızartın ve üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün salçalı sosuda ekleyin maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapın.