| 
 
 
 | 
Cepli Sandviç Poğaça | 
  | 
defne azer 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.04.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141675 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2019 
713 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1,5 su bardağı ılık süt
 
2 çorba kaşığı süt kaymağı
 
1-2 su bardağı su
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 paket yaş maya
 
1 yumurta akı
 
6-7 su bardağı elenmiş un
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
Sıvı yağ
 
Dilerseniz susam veya çörekotu
 
Araları için:
 
Kaşar peynir
 
Domates
 
Salatalık
 
Maydanoz
 
Marul
 
Sivri biber
 
Dereotu
 
Salam-Sosis-Sucuk 
 
 
Yoğurma kabına maya, ılık süt ve suyu alın. 5 dakika kadar bekleyip elinizle karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve yavaş yavaş un ilavesi ile yoğurun. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Mandalina büyüklüğünde bezeler alın. Mümkünse elinizi yağa batırarak tatlı tabağı büyüklüğünde pişi açar gibi açın. Bezeye yağ gezdirin. Fırça yardımı ile bir yüzünü yağlayın. Bu yüzünü ortadan katlayarak D şekli verin. Bir tarafını uzun bırakın, yani uçlar tam denk gelmesin. Tekrar yağlayın ve V şeklini alacak biçimde yeniden katlayın. Fırın tepsinize dizerken açık kalan kısmına parmak uçlarınızla bastırın ki kabarınca çok açılmasın. Yine bu kısmını tepsiye gelecek şekilde az çevirerek yerleştirin. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın. En az 30 dakika tepside dinlendirerek mayalanmasını sağlayın. Üzerine yumurta sarısı sürü , susam serpin. 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Ilındığında aralarına dilediğiniz malzemeleri yerleştirip sandviç olarak sunun.
 
 
 
  
 | 
Sandviç Poğaça | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179741 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2024 
233 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Hamuru için:
 
1 su bardağı ılık su
 
1 su bardağı ılık süt
 
1,5 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 paket instant maya
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
5 - 5,5 su bardağı un
 
Arası için:
 
1/3 su bardağı sıvı yağ
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
2 yemek kaşığı çörek otu (isteğe bağlı)
 
Servis için:
 
100 gram beyaz peynir
 
100 gram kaşar peyniri
 
2 adet salatalık
 
1 adet domates
 
1/4 demet maydanoz
 
5-6 adet marul yaprağı
 
 
Un hariç hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın ve güzelce karıştırın.
 
Unu azar azar ilave ederek, ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.
 
Hazırladığınız hamurun üstünü streç filmle kapatın ve ılık bir yerde  30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
 
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle tezgaha yayın. 
 
Üzerine yağ sürün, ikiye katlayın.
 
Tekrar yağ sürün, dörde katlayın.
 
Fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürün. 
 
180 derece fırında kızarana kadar 30 dakika pişirin.
 
Sandviç poğaçalarınız fırından çıktıktan sonra soğumalarını bekleyin ve aralarını; kaşar, maydanoz, salatalık ve domatesle süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Cepli Sandviç Poğaça | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185468 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2025 
48 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur için:
 
1 su bardağı ılık süt
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
1 paket instant maya (10 g)
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3-3,5 su bardağı un
 
İç harç için:
 
Beyaz peynir veya kaşar peyniri 
 
1 adet domates
 
1 adet salatalık
 
3-4 adet marul yaprağı
 
Maydanoz (isteğe bağlı)
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Ilık süt, sıvı yağ, maya ve şekeri bir kaba alıp karıştırın ve 5 dakika bekleyin.
 
Un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
 
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
 
Hamur parçalarını elinizle kenarlarından katlayarak cepli bir şekil verin.
 
Tüm hamurları hazırladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Ceplere iç malzemelerini koyun.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |