| 
 | 
| Cennet Çorbası | 
|  | sümbül abla Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.09.2009
 Mesajlar: 32
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc41141 Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2009
 6,534 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 6 kişilik Gerekli malzeme:
 4 yumurta
 5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
 4 çorba kaşığı galeta unu
 6 su bardağı su
 Tuz
 Süslemek için:
 2-3 taze soğan sapı
 1 sivribiber
 
 1. Yumurtaları çukur bir kaba kırın. Kaşarpeyniri, galeta unu ve tuz ilave edip mikserle çırpın.
 2. Altı bardak suyu tencerede kaynatın. Yumurtalı karışımı azar azar ilave edip sürekli karıştırın. 5-6 dakika karıştırmaya ara vermeden pişirip ateşten alın.
 3. Taze soğan sapları ve sivribiberi temizleyip ince uzun şeritler halinde doğrayın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp üzerini taze soğan sapı ve sivribiberle süsleyin. Sıcak servis yapın.
 
 
   Fotoğraf "raziye hoşgör" tarafından gönderildi. 04.12.2020
 
 
 | 
| Cennet Çorbası | 
|  | sosyal Aşçı
 
  
 Kayıt: 12.06.2020
 Mesajlar: 18
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc151205 Gönderme Tarihi: 14.Haz.2020
 503 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 yemek kaşığı tereyağı
 3 yemek kaşığı mısır unu
 1 adet kuru soğan
 1 adet patates
 Tuz
 Karabiber
 1-2 diş sarımsak
 2 su bardağı tavuk suyu
 5 su bardağı sıcak su
 Üzeri için:
 Sıvı yağ
 Toz kırmızı biber
 
 Soğan ve patatesi soyup irice doğrayın.
 Tereyağını tencerede eritip kızdırın.
 Mısır ununu ilave edip 3 dakika kadar kavurun.
 Mısır ununa soğan ve patatesi ekleyip kavurmaya devam edin.
 Ardından ezilmiş sarımsağı, tuz ve karabiberi ilave edip harmanlayın.
 Tavuk suyu ve suyu da tencereye ekleyip sebzeler yumuşayana kadar arada karıştırarak pişirin.
 Sebzeler yumuşayınca çorbayı el blenderıyla ezin. Eğer kıvamı koyu olursa çorbanıza sıcak su ya da tavuk suyu ilave edebilirsiniz.
 Bir taşım daha kaynattığınız çorbayı ocaktan alın.
 Kaselere bölüştürdükten sonra üzerine sıvı yağda kavurduğunuz kırmızı toz biberi gezdirin ve servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Cennet Çorbası | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168402 Gönderme Tarihi: 08.Kas.2022
 611 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 yemek kaşığı tereyağı
 3 yemek kaşığı mısır unu
 1 adet orta boy patates
 1 adet soğan
 2 diş sarımsak
 2 su bardağı tavuk suyu
 4 su bardağı sıcak su
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı tuz
 Üzeri için;
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
 İlk olarak derin bir tencerede tereyağını güzelce eritin.
 Erimiş tereyağının üzerine mısır unu ilave edip 3 dakika boyunca karıştırın.
 Mısır ununa soğan, patates ve sarımsağı ekleyip 5 dakika daha kavurun.
 Ardından, sebzelerin üzerine tavuk suyu ve su ekleyin.
 Sonra sebzeler yumuşayınca güzelce blenderdan geçirin.
 Çorbanız biraz kaynadıktan sonra ayrı bir tavada kızdırdığınız sıvı yağın üzerine toz kırmızı biber ekleyin ve çorbayı servis ederken üzerine ilave edin.
 
 
  
 
 | 
| Cennet Çorbası | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc171811 Gönderme Tarihi: 02.May.2023
 258 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet patates
 1 adet kuru soğan
 3 yemek kaşığı mısır unu
 2 yemek kaşığı tereyağı
 5 su bardağı sıcak su
 2 su bardağı tavuk suyu
 2 diş sarımsak
 Karabiber
 Tuz
 Üzeri için:
 Toz biber
 Sıvı yağ
 
 Tereyağını tencereye alıp eritin.
 Yağ eriyince mısır ununu ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
 Patates ve soğanı iri iri doğrayın ve tencereye ilave edip kavurmaya devam edin.
 Sebzeler kavurulunca rendelenmiş sarımsak, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
 Daha sonra sıcak suyu ve tavuk suyunu ilave edin ve orta ateşte ara ara karıştırın.
 Çorba pişince blender'dan geçirin ve tekrar ocağa alıp birkaç dakika daha pişirin.
 En son üzeri için sıvıyağı ve toz biberi kızdırın.
 Çorbanız hazır olunca kaseler paylaştırın ve üzerine toz biberli karışımı ekleyip servis edin.
 
 
 | 
| Cennet Çorbası | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc180666 Gönderme Tarihi: 05.Arl.2024
 208 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 çay bardağı kırmızı mercimek
 2 yemek kaşığı un
 1 yemek kaşığı tereyağı
 5 su bardağı su veya tavuk suyu
 1 çay bardağı süt
 Tuz, karabiber
 Üzeri için:
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 İnce kıyılmış taze nane
 
 Kırmızı mercimekleri yıkayın ve süzün. Çorbanın kıvamını artırmak için mercimekleri tencereye alın.
 Tencerede tereyağını eritin, ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Bu aşama, çorbanın lezzetli ve kıvamlı olmasını sağlar.
 Kavrulan una su veya tavuk suyu ve sütü ekleyin. Karışımı iyice çırpıcıyla karıştırarak pürüzsüz hale getirin.
 Yıkanmış mercimekleri tencereye ekleyin ve kısık ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
 Çorbanın tuz ve karabiberini ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
 Küçük bir tavada tereyağını eritin, üzerine kırmızı pul biber ekleyip karıştırın.
 
 
  
 
 | 
| Cennet Çorbası | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182761 Gönderme Tarihi: 26.Nis.2025
 163 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı tavuk suyu
 3 yemek kaşığı mısır unu
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 adet patates
 1 adet soğan
 5 su bardağı sıcak su
 1 çay kaşığı sarımsak tozu
 Tuz
 Karabiber
 Üzeri için:
 Pul biber ve sıvı yağ
 
 Cennet çorbası tarifi için önce uygun tencerede tereyağını eritin. Tereyağı erimeye başladığında üzerine mısır ununu ilave edin ve 2-3 dakika boyunca kavurun.
 Soğan ve patatesleri iri bir şekilde doğrayın ve kavurduğunuz mısır unu karışımının içerisine ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
 Sebzeler kavrulduktan sonra sarımsak tozu, karabiber ve tuzu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
 Kavrulan sebzelerin üzerine önce sıcak suyu, ardından tavuk suyunu ekleyin ve ara sıra karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakın.
 Çorba piştiğinde, sebzelerin püre hâline gelmesi için blenderdan geçirin. Ardından tekrar ocağa alın ve 2 dakika daha kaynatın.
 Son olarak sıvıyağı, sos tavasına koyun ve içerisine toz biber ekleyerek kızdırın.
 Çorbaları kaselere paylaştırdıktan sonra, toz biberli karışımı çorbanın üzerinde gezdirin. Cennet çorbası hazır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |