Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Çengelköy Salatası (İstanbul)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çengelköy Salatası (İstanbul)

Karakol
Editor
Editor

Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Emek/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc10357
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
3,499 defa indirildi / yazdırıldı




4 yumurta
1 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1 bardak zeytinyağı
1 limonun suyu, orta irilikte
3 salatalık
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
2 domates
8 adet marul yaprağı
yeteri kadar tuz

2 adet yumurta sarısı, zeytinyağı, limon suyu ve yeteri kadar tuzdan yararlanarak bir mayonez hazırlanır. Diğer tarafta iki yumurta katı olacak şekilde haşlanırken salatalıkların da kabukları soyulur ve uzunlamasına ortadan ikiye bölündükten sonra içleri özel aletiyle veya bir bıçakla boşaltılarak birer kayık haline getirilir. Salatalıkların çıkartılan iç kısımları ise ufak parçalara doğranıp suyu sıkıldıktan sonra mayoneze katılır. Bu işlem yapılırken ince kıyılmış iki marul yaprağı, dereotu, maydanoz, ezilmiş peynir ve kıyılırcasına ince doğranmış katı yumurtalar katılarak mayoneze yedirilir. Sonra bu karışımla salatalıkların içleri doldurulur. Salatalıklar servis tabağına konan marul.yapraklarının üstüne yerleştirildikten sonra aralarına domates dilimleri konur ve böylece servis yapılır.
Arzuya göre salatalıkların içlerine doldurulan harca kapari, zeytin ezmesi veya balık ezmesi de katılabilir. Ancak, gerçek Çengelköy salatası yukarıdaki harçla yapılanıdır.


ÇENGELKÖY SALATASI

zeytuni
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.06.2011
Mesajlar: 34
Şehir: Kilis
Kısa URL: https://ml.md/lc64679
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2011
3,467 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

3 adet salatalık
8 adet marul yaprağı
2 adet domates
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
2 adet katı pişmiş yumurta
1 ölçü mayonez
Yeterince tuz

Bir mayonez hazırlayalım.
Salatalıkların kabuklarını soyup uzunlamalanna ortadan ikiye bölelim.
İçlerini bir bıçak yardımı ile kayık gibi oyalım.
Salatalıkların oyduğumuz içlerini, küçük küçük doğrayıp suyunu sıktıktan sonra, mayoneze katalım.
İnce ince kıydığımız 2 adet marul yaprağını, maydanozları, dereotlarını, ezdiğimiz peyniri ve küçük küçük doğradığımız katı yumurtaları da mayoneze katıp karıştıralım.
Hazırladığımız bu karışımı, salatalıkların oyuk kısımlarına dolduralım.
Kalan marul yapraklarını, salata tabağına koyup üzerlerine salatalıkları yerleştirelim.
Etrafını domates dilimleri ile süsleyerek, servis yapalım.


Çengelköy Salatası (İstanbul)

zeynep yenge
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.11.2016
Mesajlar: 22
Şehir: Afyonkarahisar
Kısa URL: https://ml.md/lc120745
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2016
1,807 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
1 çay bardağı diyet mayonez
3 adet salatalık
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
2 adet domates
8 adet marul yaprağı
Tuz
Karabiber

Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayın. Salatalıkların kabuklarını soyup uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini temizleyerek iç kısmında oyuk oluşturun. Ayırdığınız salatalık çekirdeklerini mayoneze karıştırıp bir kenara alın. Dereotu ve maydanozu ince ince kıyın. Yumurtayı ufak küpler halinde doğrayın. Doğradığınız yeşillikler, yumurta ve ezilmiş peyniri mayoneze yedirip tuz ve karabiberini ekleyin. Hazırladığınız karışımla salatalıkların içini doldurun. Söğüş doğranmış domates ve ince kıyılmış marul yapraklarıyla birlikte servis edin.







Çengelköy Salatası (İstanbul) Tarifleri Marmara Yemekleri



(3 adet Çengelköy Salatası (İstanbul) 183,107 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort