|
Çene Çarpan Çorbası (Kocaeli) |
|
dolun ay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2018
Mesajlar: 48 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc138290
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2018
687 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Un 1 su bardağı
Su 4+1 su bardağı
Yumurta 1 adet
Yeşil mercimek 2 su bardağı
Börülce 2 su bardağı
Sarımsak 7 diş
Salça 1 yemek kaşığı
Süt 4 bardak
Nane 2 çay kaşığı
Kırmızı pul biber 2 çay kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Zeytinyağı 2 yemek kaşığı
Un, yumurta ve su kullanarak sert hamur yoğrulur.
Bu hamur, bezelere ayrılarak yufka biçiminde açılır.
Açılan yufka biçimindeki hamurlar ince şeritler halinde kesilir ve bir süre kurumaya bırakılır.
Önceden haşlanan börülce fasulyesi ve yeşil mercimek hazır hale getirilir. İnce ince rendelenen sarımsaklar, salça ve zeytinyağında hafifçe kavrulur.
Sonra haşlanan yeşil mercimek ve börülceler eklenir, su ile süt ilave edilir. Tenceredeki tüm malzeme 20 dakika kaynatılır. Sonra tuz, baharat ve hamur ilave edilir.
Not: İsteğe bağlı olarak yağda nane, pul biber yakıp çorbanın üzerinde gezdirilebilir. Ayrıca terbiyeli de yapılabilir.
Çorbanın terbiyesi için bir yumurta çırpılır, içine limon suyu eklenir. Sıcak çorbadan birkaç kaşık alıp terbiye ılıştırılır, sonra çorbaya karıştırılır.
|
ÇENEÇARPAN ÇORBASI (Kocaeli) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38547
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2009
2,128 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kocaeli Valiliği
Mayasız olarak bir miktar un, bir yumurta ve su kullanılarak sert bir hamur yoğrulur. Hamurdan bezeler koparılarak oklavayla açılır. Yufka biçiminde açılan hamurlar ince şeritler halinde kesilir ve bir süre kurutulur. Diğer yandan önceden bir miktar yeşil mercimek ve börülce fasulyesi haşlanarak hazır hale getirilir. İnce kıyılmış soğanlar bir tencere içerisinde pembeleştirildikten sonra salça veya domates eklenerek bir süre kavrulur. Daha sonra haşlanmış yeşil mercimek ve börülce fasulyesi de bu karışımla birlikte kavrulur ve üzerine 3 - 4 bardak kadar su eklenir. Tenceredekilerin hepsi bir süre kaynadıktan sonra kurutulmuş hamurlar da atılır ve hamurlar pişinceye kadar kaynatılır. En son olarak tuz ve baharatları da eklendikten sonra çorba servise hazır hale gelir.
|
|