Kısa URL: https://ml.md/lc152951
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2020
446 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru İçin;
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
Ayrıca;
4 su bardağı su
4 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 adet limonun suyu
Hamuru hazırlamak için; un ve tuzu bir derin kaba koyun. Suyu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toplayıp oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlendirin.
Hamuru hafif unlu tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açın. Yufkanın üzerine hafifçe un serpin. Oklavayı yufkanın ucuna yerleştirip hamuru oklavanın etrafında rulo şeklinde sarın ve oklavayı çekip çıkarın.
Rulo yufkayı serçe parmağı kalınlığındaki şeritler halinde kesin.
Diğer taraftan, suyu ve sütü bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Kaynamaya başlayınca hamur şeritlerini tencereye ilave edip sık sık karıştırın.
Yumurta ve limon suyunu bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar alıp karıştırın. Yine karıştırarak çorbaya katın. Sık sık karıştırarak hamurlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
İsterseniz üzerine yağda pişirdiğiniz nane, pulbiber gezdirip sıcak sıcak servise sunun.
Kısa URL: https://ml.md/lc31751
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2008
3,514 defa indirildi / yazdırıldı
Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yeşil mercimek
Evde kesilmiş erişte
Soğan
Tereyağı
Salça
Yeşil mercimekler haşlanır Evde hazırlanan erişte yoksa şehriye mercimeğin üzerine ilave edilir. Soğan tereyağında kavrulur. Az salça ilave edilerek çorbaya eklenir. Bir taşım kaynatılıp tuzu katılarak ocaktan alınır.