| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çemenli Tirit | 
 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145589 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2019 
1,230 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
1 yemek kaşığı tereyağı 
 
1-2 ceviz büyüklüğünde kıyma (Kıyma yerine sadece et suyu kullanılabilir.) 
 
2 yumurta (yumurta 3-4 e kadar kullanılabilir.) 
 
1 tatlı kaşığı çemen tozu 
 
1 yemek kaşığı un 
 
1-2 diş sarımsak 
 
1 yemek kaşığı salça 
 
1 silme çay kaşığı tuz 
 
1-2 tutam kırmızıbiber 
 
Bayat ekmek 
 
6 su bardağı su veya et suyu 
 
 
Çemen tozu, un ve dövülmüş sarımsak bir kapta 1 su bardağı su ile karıştırılır. 
 
Yağ eritilip Kıyma kavrulur ve salça ilave edilir. 
 
Çırpılan yumurta kavrulan kıymaya katılıp pişirilir. 
 
3 su bardağı su tenceredeki karışıma ilave edilerek karıştırılır. 
 
Çemen tozu ile hazırlanan karışıma, tenceredeki karışımdan bir kepçe ilave edilerek çorbaya eklenir.
 
Çorba kaynayıncaya kadar karıştırılır.
 
Kıvamı koyulaşınca 3-5 dakika kaynatılır.
 
Bayat ekmekler küçük parçalara bölünür.
 
Çorba sıcak olarak bayat ekmeklerle servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çemenli Tirit Tarifleri Diğer Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |