Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Antalya Yemekleri > ÇEKME (Burdur) (2 adet - 88,348 defa bakıldı)

ÇEKME (Burdur)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ÇEKME (Burdur)

Yörem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.11.2006
Mesajlar: 245
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc40203
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2009
3,075 defa indirildi / yazdırıldı




GEREKLİ MALZEME
1 kilo kuzu budu
2 bardak pirinç
3 kaşık yağ
Yarım kaşık saİça
Yeterince tuz
Su
Maydanoz
Karabiber.

YAPILIŞI
1. Önce pirinç ayıklanır. Parmak dayanacak kadar tuzlu suda ıslatılır.
2. Et dört parçaya bölünür, sekiz bardak suda haşlanır, biraz tuz konur.
3. Tekrar kaynatılır, pişince suyundan alınır.
4. Bu parçalar üzerine bulamaç kıvamına getirilen salça sürülür. Elektrikli kapaklı ızgara üzerine konur, her tarafı nar gibi kızartılır veya etlere salça sürmek sureti ile fırında da kızartılabilir.
5. İki bardak pirinç, dört bardak et suyu ile pirinç pilavı pişirilir. Üzerine kızartılmış yağ dökülür, pilav demlendirilir. Büyükçe servis tabağına demlendirilmiş pilav düzenlice dökülür, üzerine kızartılmış etler sıralanır. Hepsinin üzerine kıyılmış maydanoz ve karabiber serpilir. Servis yapılır.


Çekme (Burdur)

Berna Avar
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.03.2016
Mesajlar: 25
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc115863
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2016
1,527 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

Eskiden düğün, sünnet, ziyafet gibi şölenlerde ve cenaze yemeklerinde yapılırdı. Bir davarın eti altı parçaya ayrılır. Bu, altı sofralık demektir. Altında odun ateşi yanan büyük kazanlara bu etler konar, üzerine de saç kapatılarak pişirilir. Etin hem alttan hem üstten kızarması için sacın üzerine, ateşin közü konulur. Büyükçe bakır kayık tabaklara, pirinç pilavı dökülür; üzerine kızartılmış etler kemikleri çıkartılmadan sıralanır. Hepsinin üzerine kıyılmış maydanoz ve karabiber serpilir. Herkes önündeki kemiği kendisi çıkarır. Çatala takılıp, çeke çeke çıkarıldığı için “çekme” denilmiştir. Eskiden, pirinç pilavının konulduğu kayık tabaklar bakırdan olurdu. Bu bakır tabaklar, kalay sorunundan dolayı, günümüzde kullanılmamaktadır. Daha çok cam, porselen gibi kaplara rağbet edilmektedir. Ayrıca, günümüzde alafranga yemek yenildiği için “çekme” yemeğinin görünüşü de değişmiştir. Günlük yemekler için yapılan “çekme”nin tarifi şöyledir: Önce pirinç ayıklanır ve tuzlu ılık suda ıslatılır. Bir kg. kaburgalı et, dört parçaya bölünür ve sekiz su bardağı suda haşlanır. Haşlanırken tuz konulur. Tekrar kaynatılır, pişince suyundan alınır. Bu parçalar üzerine bulamaç kıvamına getirilen yağlı salça sürülür. Elektrikli kapaklı ızgara üzerine konur, her tarafı nar gibi kızartılır. Etlere salça sürmek suretiyle fırında da kızartılabilir. İki su bardağı pirinç, dört su bardağı et suyu ile pirinç pilavı pişirilir. Üzerine kızartılmış yağ dökülür, pilav demlendirilir. Büyükçe servis tabağına demlendirilmiş pilav düzenlice dökülür, üzerine kızartılmış etler sıralanır. Hepsinin üzerine kıyılmış maydanoz ve karabiber serpilir.







ÇEKME (Burdur) Tarifleri Antalya Yemekleri



(2 adet ÇEKME (Burdur) 88,348 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort