| 
 
 
 | 
Çekirdekli Ekmek | 
  | 
kremli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.02.2019 
Mesajlar: 28 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140594 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2019 
870 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 adet yaş maya
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Yarım çay bardağı kabak çekirdeği
 
Yarım çay bardağı ay çekirdeği
 
1 yemek kaşığı keten tohumu
 
1 yemek kaşığı haşhaş
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Öncelikle yaş mayanızı bir kase yardımı ile sütün içerisinde eritip daha sonra da yoğurma kabına alın. Yoğurt, sıvı yağ, tuz, toz şeker, haşhaş, keten tohumu ve kabak çekirdeğinin yarısını da ilave edip iyice karıştırın. Un ekleyerek yumuşak bir hamur oluncaya kadar devam edin. Ardından hamurunuzun üzerini örtüp, yaklaşık 30-35 dakika kadar bekleyin.
 
Hamurunuzu küçük yuvarlak parçacıklara ayırın. Şekillendirdikten sonra yağlanmış tepsinize dizin. 30 dakika beklettikten sonra 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Servise hazır hale gelecektir.
 
 
 
  
 | 
Çekirdekli Ekmek | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144082 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2019 
669 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yaş maya
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Yarım çay bardağı kabak çekirdeği
 
Yarım çay bardağı ay çekirdeği
 
1 yemek kaşığı keten tohumu
 
1 yemek kaşığı haşhaş
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Yaş mayayı ılık sütün içinde eritip yoğurma kabına alın. Yoğurt, sıvı yağ, tuz, toz şeker, haşhaş, keten tohumu ve kabak çekirdeğinin yarısını da koyup karıştırın. Un ekleyerek yumuşak bir hamur tutun. Hamuru üstü örtülü olarak sıcak yerde, 30-35 dakika bekletin.
 
Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın, şekillendirip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurların üstüne bıçakla derin çizikler çizip kabak çekirdeği koyun. 30 dakika bekletin. 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çekirdekli Ekmek | 
  | 
uzun yol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2020 
Mesajlar: 37 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149665 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2020 
413 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr tam tahıllı un
 
75 gr çekirdek
 
2 yemek kaşığı sirke
 
300 ml su
 
1 yaş maya
 
1 tatlı kaşığından az tuz
 
 
Mayayı suda eritin
 
Suyun ısısı ılık olmalı
 
Elde ettiğiniz sıvıyı un, sirke ve tuz ile karıştırın
 
Çekirdekleri hamurun içine ekleyin ve karıştırın
 
Ardından ekmeği fırına sürebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |