Kısa URL: https://ml.md/lc67708
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2011
4,086 defa indirildi / yazdırıldı
Şalgamın yeşil saplarına "çeç" denir. İçine bulgur veya pirinç katılarak, ıspanak gibi parça et veya kavurma ile pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür yenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc38370
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2009
3,926 defa indirildi / yazdırıldı
Erzurum Valiliği
Şalgamın yeşil saplarına çeç denir.
İçine bulgur veya pirinç katılarak, ıspanak yemeğinde olduğu gibi parça et veya kavurma eklenir.
İçerisine yeşil mercimek, bulgur, tuz ve karabiber eklenir ve pişirilir.
Piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek yenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc174553
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2023
99 defa indirildi / yazdırıldı
Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Şalgamın yeşil yapraklarına çeç denir.
Temizlenen çeçler kavrulmuş soğan kıyma ve salça içerisine konan pirinç yahut bulgurla pişirilerek servis edilir.
Sulu bir yemek olan çeç pancarına sarımsaklı yoğurt da yakışır.