|
|
Çaylı Kek |
|
akın tay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2016
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc122130
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2016
1,009 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 ½ Su Bardağı Buğday Unu (260g)
2 Çay Kaşığı Pakmaya Kakao
1 Paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
1 1/2 Çay Bardağı Sıvı Ayçiçek Yağı (150ml)
2 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
1 Su Bardağı Demlenmiş Earl Grey, Ceylan gibi Kokulu Çay
1 Paket Pakmaya Şekerli Vanilin
Fırınınızı önceden 180oC ayarlayın ve ısıtın. Kek kalıbını yağlayıp hazırlayın.
Bir karıştırma kabında yumurtayı yüksek devirde çırpmaya başlayın, sonra yavaş yavaş şekeri ekleyin ve 4-5 dakika şeker iyice eriyip karışım köpüklenip kabarıncaya dek çırpın.
Mikseri kapatıp bir spatula yardımıyla sıvı yağ ve çayı yavaşça yedirin.
Başka bir karıştırma kabına, buğday unu, Pakmaya Hamur Kabartma Tozu, Pakmaya Şekerli Vanilin ve Pakmaya Kakaoyu eleyerek harmanlayın.
Unlu karışımı spatula yardımıyla sıvı karışıma yavaş hareketlerle söndürmeden yedirin.
Kek hamurunu kalıba aktarın ve önceden 180oC ısıtılmış fırında 22-25 dakika pişirin.
Dilerseniz bu keki üzerine Pakmaya Pudra Şekeri serpiştirerek, yanında labne veya mascarpone peyniri ile servis edin.
|
Çaylı Kek |
|
mel tem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2019
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc143242
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2019
685 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Pakmaya Mayalı Sade Kek Harcı
4 yumurta
2,5 çay bardağı (175-180 g kadar) Pakmaya Pudra Şekeri
1 çay bardağı (100 ml) süt
1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ
Yarım su bardağı demlenmiş ılık çay
2,5 su bardağı (250 g) un
Yarım çay bardağı toz badem
Kek için bir çırpma kabına yumurtaları ve Pakmaya Pudra Şekerini aktarın.
Mikserle köpük köpük olana dek çırpın.
Üzerine sütü, demlenmiş ılık çayı ve sıvı yağı ekleyip tüm malzeme karışıncaya kadar çırpmaya devam edin.
Bir kaba Pakmaya Mayalı Sade Kek Harcını, toz bademi ve unu aktarıp, kaşıkla karıştırarak harmanlayın. Yumurtalı karışım ile unlu karışımı birleştirip, birkaç dakika daha çırpın.
Yuvarlak ve ortası delik kek kalıbın içini yağlayıp unlayın.
Hamuru bu kalıbın içine dökün.
Bu şekilde soğuk fırının orta rafında 10 dakika bekletin.
Fırının ısısını 175 dereceye ayarlayın. 45-50 dakika pişirin.
|
|
Çaylı Kek Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|