|
Çaylı Kek |
|
yengem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.02.2013
Mesajlar: 43 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc86661
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2013
1,642 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 Gr Sana Hamurişi
3 Adet yumurta
1 Tatlı Kaşığı tarçın
1 Çay Bardağı damla çikolata
1 Paket kabartma tozu
2 Çorba Kaşığı kakao
5 Çay Bardağı un
1 Paket vanilya
2 Çay Bardağı şeker
2 Çay Bardağı çay demi
Yumurta ve şeker mikserle 5 dk.çırpılır. Sana eritilip, ılıması beklenir. Ilık olan erimiş sana, çay demi, kakao, vanilya eklenip çırpmaya devam edilir. Damla çikolata, tarçın, kabartma tozu ve un eklenerek kıvama gelinceye kadar çırpılır. 180 derece fırında 40 dk. çırpılır.
|
Çaylı Kek |
|
haslet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2013
Mesajlar: 51 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc86212
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2013
1,585 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Hamurişi
1,5 Su Bardağı toz şeker
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
2 Çorba Kaşığı çeviz
1 Su Bardağı çay
5 Su Bardağı un
2 Çorba Kaşığı kakao
3 Adet yumurta
Yumurtaları toz şekerle çırpın.Üzerine margarin ve bir su bardağı çayı ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra kakaoyu,cevizi,vanilyayı ve 5 su bardağı unu ilave edin. Bir süre karıştırdıktan sonra üzerine kabavrtma tozunu ekleyin ve yine bir süre karıştırın. Kek kalıbına boşaltıp üzerine cevizleri serpiştirin ve pişirmek üzere fırına salın.
|
Çaylı Kek |
|
zyp27
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Konak/İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc80967
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2012
1,792 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Hamurişi
2 Su Bardağı toz şeker
1 Su Bardağı demlenmiş çayın deminden soğutun
2 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
2 Yemek Kaşığı kakao
4 Adet yumurta
1 Su Bardağı sıvı yağ
Yumurtaları şekerle çırpın. sonra çayı ekleyin iyice çırpın. sonra yağları, kakaoyu, vanilyayı ekleyip bu karışımdan yarım su bardağı ayırın. Kalan karışıma kabartma tozu ve unu ekleyip çırpın. tepsiye döküp fırında pişirin. Fırından çıkınca üzerine ayırdığınız karışımı dökün.
|
Çaylı Kek |
|
köylügüzeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Çubuk-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80033
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2012
1,695 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Hamurişi
1 Paket kabartma tozu
1 Su Bardağı demlenmiş çay
0,5 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Paket vanilya
1,5 Su Bardağı şeker
3 Adet yumurta
3 Su Bardağı un
Yumurtaları şekerle boza kıvamına gelesiye kadar çırpın.ardından 50 gr sana hamurişi yağımızı ekleyin, çay, sıvıyağ ilave edin. yumurtalı karışıma un, kabartmatozu, vanilya, ilave edin. Yavaşça çırpın. Karışımı fazla bekletmeden herhangi bir kek kalıbına boşaltalım. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Fırını kapatarak 10-15 dakikada fırının içinde dinlendirin. Keki çıkarmadan önce kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin.
|
Çaylı Kek |
|
sunay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2012
Mesajlar: 55 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc79926
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2012
1,684 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Hamurişi
1 Su Bardağı çay
1 Tatlı Kaşığı tarçın
1 Paket kabartma tozu
3 Adet yumurta
1,5 Su Bardağı toz şeker
1 Çay Bardağı ceviz
3 Su Bardağı un
Yumurta ve şekeri mikser ile çırpın. Daha sonra eritilmilmiş margarini ve diger malzemeleri koyup çırpma işlemine devam edin. Bütün malzemeleri iyice çırptıktan sonra yağlanmış kek kalıbına dökün. Fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
|
Çaylı Kek |
|
kutlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2012
Mesajlar: 101 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc79396
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2012
1,639 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Su Bardağı demlenmiş çay (soğuk olacak)
1 Çay Bardağı sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı kakao
100 gr bitter çikolata
1 Çay Bardağı hindistancevizi (süslemek için)
1 Su Bardağı toz şeker
1 Çay Kaşığı tarçın
1 Çorba Kaşığı sana klasik
3 Adet yumurta
Karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın. Daha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve yumurtalar ile beraber mikserle çırpın. Daha sonra üzerine 1 su bardağı demlenmiş ve soğumuş çay ilave edin.Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,1 çay kaşığı tarçın,1 çorba kaşığı kakao ilave edip tekrar çırpın. Daha sonra kek karışımına unu ilave edin ve tekrar mikserle çırpın. Kek karışımını kek kalıbına boşaltın. Keki önceden ısıtılmış olan 170 dercelik fırında pişirin.Sosu için ise bir cam kabın içine 100 gr.bitter çikolata ile 1 çorba kaşığı sana klasik ilave edin.Bir tavanın içine su alın. Tavadaki suyun içine cam kabı koyun ve çikolata ile tereyağını eritin. Keki kalıbından çıkartın.Servis tabağına keki alın. Üzerine çikolata susu dökün.Üzerini hindistancevizi ile süsleyip servis edin.
|
Çaylı Kek |
|
öğün
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2012
Mesajlar: 39 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc78345
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2012
1,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
2 Su Bardağı un
3 Adet yumurta
4 Yemek Kaşığı kakao
1 Su Bardağı çay
1 Tatlı Kaşığı kabartma tozu
1 Çay Kaşığı tarçın
Un, eritilmiş margarin, yumurtaları ve şekeri yaklaşık 5 dakika çırpın. Hepsi karışınca çayı, kabartma tozunu, tarçını, kakaoyu ilave edip bir kez daha karıştırıp yağlanmış kek kalıbına koyun. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirerek servis edin.
|
Çaylı Kek |
|
çalıkuşu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2007
Mesajlar: 55 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc76961
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2012
1,868 defa indirildi / yazdırıldı
|
120 Gr Sana Klasik
1 Su Bardağı ÇAY DEMİ
1 Paket karbonat
1 Çay Kaşığı tarçın
1 Yemek Kaşığı kakao
3 Su Bardağı un
3 Adet yumurta
TÜM MALZEMELERİ MİKSERLE ÇIRP PASTA KABINA DÖK 150 DERECE FIRINDA PİŞİR.
|
Çaylı Kek |
|
başlangıç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2011
Mesajlar: 90 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc76951
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2012
2,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
4 Adet yumurta
2 Paket kabartma tozu
1 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Paket kakao
1,5 Bardak şeker
1 Paket şekerli vanilin
2,5 Bardak un
1 Bardak demli çay
Şeker ve yumurtayı beyazlaşıncaya kadar çırpın. üzerine sıvıyağ, sana margarin, demli çay, kakao ve vanilini koyup birdaha çırpın. çırptıktan sonra 1 bardak malzemeden ayırın. Sonra un ve kabartma tozunu da ekleyip birdaha çırpın, orta büyüklükte bir tepsiye döküp, 175 derece fırında 25 dk. pişirin. Piştikten sonra fırından çıkartıp sıcakken dilimleyip ayırdığımız 1 bardak sosu üzerine iyice yedirin. daha sonra servis edebilirsiniz.
|
Çaylı Kek |
|
delibaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2011
Mesajlar: 82 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76845
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2012
1,657 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 Gr Sana Hamurişi
3 Su Bardağı un
2 Su Bardağı şeker
3 Adet yumurta
1 Su Bardağı demli çay
1 Paket kabartma tozu
2 Çorba Kaşığı kakao
Yumurta ve şeker beyazlaşıp köpürene kadar çırpılır. Çay, eritilen yağ, kakao karıştırılır, un ve kabartma tozu ilave edilir. Yağlanmış kek kalıbına dökülür.
|
Çaylı Kek |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76403
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2012
1,896 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket vanilya
1,5 su bardağı toz şeker
2 Adet yumurta
3 Yemek Kaşığı kakoa
1 su bardağı demlenmiş çay
1 Paket kabartma tozu
1 Tutam tarçın
150 Gr Sana Hamurişi
Bütün malzemeleri derin bir kaba koyup çırpıyoruz.margarini eritip en son ekliyoruz. Firinda pişirelim.
|
Çaylı Kek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29514
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2008
4,959 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 g Sana Hamurişi
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı toz şeker (260 gr)
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı demli ılık çay
1 çay kaşığı tarçın
1 tepeleme tatlı kaşığı kakao (10 gr)
2 su bardağı un (230 gr)
Fırınınızı 170°C'ye ısıtın. Kare veya yuvarlak kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın.
Sana Hamurişini eritin, ılımaya bırakın.
Unu, kakaoyu, tarçını, kabartma tozunu ve vanilyayı bir kaba eleyin ve karıştırın.
Şekerle yumurtaları mikserin orta hızında 3 dakika çırpın. Sana Hamurişini ve demli çayı ekleyip 1 dakika daha çırpın.
Hazırladığınız unlu karışımı da ilave ederek 1 dakika daha çırpın. Hamuru kek kalıbına döküp, önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Kek fırından çıktıktan sonra, kalıp elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartın ve keki bir tel ızgaranın üzerine koyun.
Not: Keklerinizi pişirirken ilk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın. Açtığınız takdirde fırının ısısı değişeceğinden kekiniz kabarmayacaktır.
|
|