| 
 | 
| Çaylı Islak Kek | 
|  | mavi menekşe Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.11.2017
 Mesajlar: 26
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc129548 Gönderme Tarihi: 06.Kas.2017
 1,121 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 Keki için
 1 su bardağı toz şeker
 3 yumurta
 Yarım su bardağı Ayçiçek yağı
 Yarım su bardağı süt
 Yarım su bardağı demlenmiş soğuk çay
 3 yemek kaşığı kakao
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 2/3 su bardağı un
 Sosu için:
 1.5 su bardağı süt
 Yarım su bardağı su
 Yarım su bardağı Ayçiçek yağı
 3.5 yemek kaşığı toz şeker
 2 yemek kaşığı kakao
 20 g bitter çikolata
 
 Toz şeker ve yumurtaları bir çırpma kabına alarak mikser yardımı ile köpürene kadar çırpın. Ayçiçek yağı, süt ve soğuk çayı ilave edip tekrar çırpın. Kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tüm malzeme özdeşleşinceye kadar spatula yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 170° fırında 35-40 dakika pişirin. Sosu için gerekli tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Kaşık yardımıyla karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alarak iri kıyılmış bitter çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ilınan kekin üzerine kuru yer kalmayacak şekilde çikolatalı sosu gezdirin. 1 saat oda sıcaklığında bekletin. Sosunu iyice çektikten sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Çaylı Islak Kek | 
|  | savaş say Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.03.2018
 Mesajlar: 24
 Şehir: Sivas
 | Kısa URL: https://ml.md/lc133001 Gönderme Tarihi: 29.Mar.2018
 1,406 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı demlenmiş çay
 1 su bardağı sıvıyağ
 2 çorba kaşığı kakao
 1 kabartma tozu
 Aldığı kadar un
 Üzeri için:
 1 çay bardağı hindistancevizi
 
 Yumurtaları mikser kabına alıp şeker ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz. Daha sonra sıvıyağ ve koyu demli çay koyup tekrar çırpıyoruz kakaoyu da ekleyip çırptıktan sonra karışımdan 1 çay bardağı geri alıyoruz ve kalan karışıma un ve kabartma tozu ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısınmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarıyoruz ve ilk sıcaklığı çıkınca bıçakla üzerini delip ayırdığımız karışımı üzerine döküyoruz ve 1 çay bardağı hindistan cevizi serpip soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra dilimleyip servis yapıyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Çaylı Islak Kek | 
|  | stero Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.12.2015
 Mesajlar: 40
 Şehir: Balıkesir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142137 Gönderme Tarihi: 21.Nis.2019
 583 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 bardak soğuk demli çay
 2,5 bardak un
 3 adet yumurta
 1 bardak sıvı yağ
 1 kaşık kakao
 Yarım bardak damla çikolata
 1,5 bardak şeker
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 
 Yumurta ile şekeri mikser yardımıyla çırpın. Üzerine çay, yağ, vanilya ve kakaoyu ekleyip tekrardan çırpın. Elde edilen karışımdan 1 bardak alarak bir kenara ayırın. Kabartma tozu, damla çikolata ve unu ilave edip tekrar çırpın.
 Karışımı yağlanmış tepsiye boşaltın. Önceden 165 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Pişen kekinizi dilimleyip önceden kenara ayırdığınız karışımın üzerine dökün.
 Dilerseniz kekin üzerini hindistanceviziyle süsleyin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |