|
Çay Simitleri |
|
defne azer
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc141671
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2019
752 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı tereyağı
Su
Tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı pekmez
Susam
Su
Geniş bir karıştırma kabına unu koyun. Tuz ve şeker koyup ortasını havuz gibi açın. Yaş mayayı ortaya alın. Mayanın üzerine süt ve zeytinyağını dökün. Yumurtayı bu karışıma kırın ve oda sıcaklığında erimiş tereyağını da ekleyin. Karışıma biraz ılık su dökün. Mayayı elinizle eritin. Öncelikle ortadaki sıvıları karıştırın, sonra kenardan un alıp malzemeleri yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın ve yuvarlayın. Yuvarladığınız bu bezelere ince ve uzun bir çubuk şekli verin. Bu çubukların ikiye katlayın, burgu burgu yaptıktan sonra uçlarını birleştirin.
Geniş bir kaba pekmezli suyu, diğer kaba susamı dökün. Simitleri önce pekmezli suya ardından susama bulayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve 20 dakika mayalanmaları için bekleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin.
|
Çay Simidi |
|
temaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc74322
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012
2,342 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. un
200 gr. margarin
1/2 paket kabartma tozu
200 gr. pudra şekeri
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Unu bir kaba alıp ortasına margarini koyun. Elinizle hamuru biraz yumuşatıp üzerine kabartma tozu, pudra şekeri, süt, yumurta, vanilya ve tuzu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan minik simitler yapın. Simitleri yağlı kağıda aralıklı olarak dizin. Üzerlerine su sürüp susamları bolca serpin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
|
Çay Simidi |
|
Itrı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2011
Mesajlar: 41 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc68218
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2011
2,974 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 yumurtanın akı
1 çay bardağı susam
Kabın içine bir miktar un, kabartma tozu, mahlep, şeker ve tuzu karıştırın. Üzerine tereyağı, yoğurt ve zeytinyağını koyup yumurta sarısını içine katın. Sonra da yoğurarak hamur haline getirin. Cevizden büyük parçalar koparıp simit şekline getirin ve önce yumurta akına sonra susama bulayın. Tepsiye dizip 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
|
|