|
ÇAVDAR EKMEKLİ ÇORBA |
|
Şükran Arık
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc16526
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007
2,714 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Çavdar ekmeği
6 Bardak et suyu
1 Çay bardağı gravyer peyniri
2 Bardak süt,
1 Kahve fincanı tereyağı
Kimyon, karabiber, tuz.
Tereyağını tavada erittikten sonra, içine tırtıllı bir bıçakla kestiğiniz çavdar ekmeği dilimlerini atarak kızartın. Sonra kızaran bu ekmekleri yayvanca bir tepsiye düzgün bir şekilde yerleştirin, üzerlerine de sıcak et suyu dökün. Sonra bu ekmek dilimlerini orta ısıdaki ateşte on beş dakika kadar kaynatın, içine gravyer peyniri rendeleyin. Öte yanda sütü bir başka kapta kaynatın ve ateşten indirdikten sonra ılınmaya bırakın ve buna bir kaç kaşık çiğ krema katıp karıştırın, tuzunu, biberini ve limonunu koyup ekmeklerin üzerine boşaltın ve çorbaya maydanoz da serpip servis yapın. Bu çorbaya kimyon yerine kekik de koyabilirsiniz.
|
ÇAVDAR EKMEKLİ ÇORBA |
|
ÜLKÜ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc1275
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2006
2,574 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kahve fincanı tereyağı
1 çavdar ekmeği
1 kilo et suyu
yarım su bardağı kaşar rendesi
2 su bardağı süt
2 kaşık krema
1 kahve kaşığı karabiber
tuz
1 limonun suyu
Çavdar ekmeğini dilimlere ayırıp bir tavaya koyduğunuz 1 fincan tereyağında kızartığ bir tepsiye döşeyin. Et suyunu boca edip, 15 dakika kaynatın, üzerine kaşar rendesini serpin. Bir başka tencerede 2 bardak süte kremayı katın, tuz, biber, limon suyunu ekleyip, ekmeklerin üzerine boşaltın.
Afiyet Olsun
|
ÇAVDAR EKMEKLİ ÇORBA |
|
doyurcan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2012
Mesajlar: 74 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc87446
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2013
1,914 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 fincan Tereyağı
Çavdar ekmeği
Peynir
2 bardak süt
Tuz
Karabiber
Limon
Maydanoz
1 kahve fincanı tereyağı koyduğunuz tavada dilimlere ayrılmış bir çavdar ekmeğini kızartın, bir tepsiye döşeyin üzerlerine etsuyu gezdirin. Sonra orta hararetteki ateşte on beş dakika kadar kaynamaya bırakın, içine gravyer peyniri rendeleyin. Bir başka tencerede 2 bardak süt kaynatın. Ilımaya bırakın. Ilıdıktan sonra tuz, biber, limon koyun. Bunu ekmeklerin üzerlerine boşaltın. Maydanoz serpip servis yapın.
|
|