| 
 
 
 | 
Çatlak Kurabiye | 
  | 
kayısı bebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2011 
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72905 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2012 
2,286 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
80 gr bitter çikolata
 
125 gr tereyağı
 
2 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
1 tutam tıuz
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
2 su bardağı un
 
2 yemek kaşığı kakao
 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 
 
Kısık ateşte tereyağı be çikolatayı karıştırarak eritin. Ocaktan alın ve toz şekeri ekleyip karıştırarak eritin. Yumurtaları tek tek kırarak karıştırmaya devam edin. Un, kakao ve kabartma tozunu aynı anda eleyin ve karışıma ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Pudra şekerini bir kaseye alın. Fırın tepsisini 160 drece sıcaklıkta ısıtın. Soğumuş hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla alıp hafifçe pudra şekerine buladığınız elinizle yuvarlak yapıp pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizin. Isıtılmış tepside 10-15 dakika arası pişirin. 2-3 dakika sonra spatula yardımıyla tepsiden alarak soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 | 
Çatlak Kurabiye | 
  | 
hürcan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.07.2014 
Mesajlar: 47 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104836 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2015 
1,903 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
120 gram tereyağı
 
2 çay bardağı şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
2,5 su bardağı un
 
4 çorba kaşığı çiğ krema
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Hamuru için gereken malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını bir kabın içine alın ve hızlıca yoğurun. Dinlendirmek için üzeri kapalı olarak 25 dakika bekletin. Kabaran hamuru, unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar halinde şekil verip tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp bol susam serpin ve tepsiyi 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Çıkınca çayın yanında sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çatlak Kurabiye | 
  | 
portakal çekirdeği 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2015 
Mesajlar: 33 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105477 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2015 
1,627 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı un
 
1,5 çay bardağı tahin
 
1,5 çay bardağı pudra şekeri
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay bardağı toz fıstık
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
Yoğurma kabının içine sıvı yağ, pudra şekeri ve tahini koyup karıştırın. Üzerine unu ve tarçını ekleyip yoğurmaya başlayın. Kabartma tozu ve vanilyayı da üzerine ilave ederek hamuru yoğurun. Bu hamuru da istediğiniz şekilde şekillendirip fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirip servis tabağına dizin. Soğuyunca ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Çatlak Kurabiye | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144319 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2019 
582 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
2 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 çay kaşığının ucu ile tuz
 
1 kahve fincanı kakao
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
 
Pudra şekeri hariç tüm malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun. Yağlı ve parçalanan bir hamur elde edin. Hamurunuzu streç filme sarıp buzdolabında en az 2 saat bekletin.
 
Hamurunuz dinlendikten sonra buzdolabından çıkarın. Pudra şekerini bir tabağa alın. Kurabiye hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde güzelce yuvarlayın ve pudra şekerine bulayın.
 
Fırın tepsisinin tabanına yağlı kağıt yayın. Kurabiyeleri araları biraz boşluk kalacak şekilde tepsiye dizin. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Çatlak Kurabiye | 
  | 
kerem ali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2020 
Mesajlar: 35 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150205 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2020 
429 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
2 çorba kaşığı süt
 
1 yemek kaşığı vanilya özütü (Varsa akçaağaç şurubu)
 
1 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı karbonat
 
1 çorba kaşığı kakao
 
1/2 yemek kaşığı jel kırmızı gıda boyası
 
1/2 su bardağı şeker
 
1/4 çay kaşığı tuz
 
1 paket vanilya
 
3/4 su bardağı pudra şekeri
 
1/3 su bardağı tereyağı (60 g)
 
 
Büyük bir kapta un, kakao, tuz, kabartma tozu ve karbonatı karıştırın. Şeker ve tereyağını mikser ile kabarana kadar çırpın. Kabardığında vanilya özütü, süt, vanilya ve gıda boyasını ekleyin. Islak karışımı, kuru karışıma ilave ederek yoğurun. Hamurunuzdan bir çorba kaşığı kadar bezeler alarak elinizde yuvarlayın. Pudra şekeri döktüğünüz yassı bir kapta bezelerinizi pudra şekerine bulayın. Hamur toplarını, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Her birinin üzerini hafifçe bastırarak düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 12 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Çatlayan Kurabiye | 
  | 
parselli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.11.2019 
Mesajlar: 36 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156094 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2021 
469 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
180 gram (1,5 su bardağı) un
 
150 gram (3/4 su bardağı) esmer şeker
 
70 gram (3 dolu yemek kaşığı) oda sıcaklığında tereyağı
 
40 gram bitter çikolata
 
1 büyük boy yumurta
 
40 mililitre (3 yemek kaşığı) süt
 
25 gram (2 yemek kaşığı) kakao
 
İsterseniz bir avuç kırık fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz
 
Üzeri için:
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
 
Oda ısısındaki tereyağını esmer şekerle 1-2 dakika hızlı devirde çırpın. (Esmer şekeriniz yoksa yazan miktardan 1 yemek kaşığı azaltarak toz şeker ekleyip, 1 yemek kaşığı pekmez ilave edebilirsiniz.)
 
Yumurtayı ekleyip 2-3 dakika daha çırpıp kabartın.
 
Benmari usulü ya da mikrodalgada erittiğiniz bitter çikolatayı ve sütü ekleyip karıştırın.
 
Un ve kakaoyu da eleyip, yumuşak bir hamur haline getirin. (Koyacaksanız kuru yemiş de bu aşamada eklenecek)
 
1 yemek kaşığı dolusu porsiyonlarıyla yuvarlak toplar halinde yuvarlayıp, pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizin.
 
180 derece önden ısıtılmış fırında, fansız ayarda boyutuna göre 10 dakika pişecek.
 
Çatlayacak ve mat görünecekler, ama fırından çıkardığınızda ortaları hala baya yumuşak, ve tepsiden kalkmayacak seviyede olmalı.
 
Soğuduktan sonra tepsiden alıp servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çatlak Kurabiye | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156310 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2021 
389 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1,5 çay bardağı toz şeker
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 limon suyu
 
1 adet limon kabuğu rendesi
 
Aldığı kadar un
 
Üzeri için:
 
Pudra şekeri
 
 
Çatlak kurabiye tarifine yumurta ile şekeri güzelce çekerek başlayın. Köpürünce sıvıya limon suyu ve limon kabuğu rendesini de ekleyip karıştırmaya devam edin. Elenmiş unu, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp ortasını açın. Karıştırdığınız şeker yumurta karışımını ekleyip karıştırıp yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru yaklaşık yarım saat buzdolabında dinlendirin. Ardından yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiye hamurundan küçük yuvarlak yaparak sıra sıra dizin. Önceden ısıtılmış 108 derecelik fırında üzerleri çatlayıp içi pişene dek pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çatlak Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168946 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2022 
312 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
1,5 su bardağı un
 
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 
2 yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Üzeri için:
 
1 poşet Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
 
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve iyice karıştırın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve sıvı yağı ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ekleyerek spatula ile karıştırarak yoğun bir hamur elde edin. Hamurun bulunduğu çırpma kabını streç film ile kapatıp dondurucuya alın ve 30 dakika bekletin. 
 
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 180 °C
 
Pudra şekerini bir kaseye alın. Süre sonunda hamurdan tatlı kaşığı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın, pudra şekerine bulayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
 
Fırından çıkarıp tepside soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 | 
Çatlak Kurabiye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182822 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2025 
69 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
3 yemek kaşığı kakao
 
1 çay kaşığı vanilin
 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 
1,5 su bardağı un
 
Üzeri için: 
 
Pudra şekeri
 
 
Yumurtalar ve toz şekeri derin bir kaba alıp iyice çırpın.
 
Sıvı yağı ekleyip karıştırın, ardından kakao, vanilin ve kabartma tozunu ilave edin.
 
Unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
 
Hamuru 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
 
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve bolca pudra şekerine bulayın.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
 
Ilındıktan sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çatlayan Kurabiye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183629 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2025 
57 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
100 gram bitter çikolata
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı kakao
 
1 tatlı kaşığı vanilin
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1,5 - 2 su bardağı un (kontrollü eklenmeli)
 
Bulamak için:
 
Pudra şekeri
 
 
Bitter çikolatayı benmari usulü ya da mikrodalgada dikkatlice eritin. Ilınmaya bırakın.
 
Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
 
Karışıma sıvı yağ ve eritilmiş bitter çikolatayı ilave edin, karıştırın.
 
Kakao, vanilin, kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ekleyin. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streçleyip buzdolabında en az 1 saat dinlendirin (bu aşama çatlaması için çok önemli!).
 
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayın ve bolca pudra şekerine bulayın. Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Kurabiyelerin dışı çatlayıp hafif sertleştiğinde fırından alın.
 
 
 
  
 | 
Çatlak Kurabiye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184427 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2025 
44 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 paket vanilin
 
1 paket kabartma tozu
 
1 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı kakao
 
2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
 
1/2 su bardağı nişasta (isteğe bağlı, daha yumuşak sonuç için)
 
1 çay bardağı toz şeker (üzeri için)
 
1 çay bardağı pudra şekeri (üzeri için)
 
 
Derin bir karıştırma kabına sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini, vanilini ve kabartma tozunu ekleyin. Karıştırın.
 
Karışıma kakao ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından azar azar un ve nişasta ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamur yapışkan olmayacak şekilde, hafif ele yapışan bir kıvamda olmalıdır.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Sonrasında bu yuvarlak hamurları, önce toz şekerle ardından pudra şekeriyle bulayın.
 
Şekil verdiğiniz hamurları, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin. Çatlaklar oluşana kadar pişmeye devam edin, kurabiyeler biraz sertleşmeli ama içi yumuşak kalmalıdır.
 
Fırından çıkan kurabiyeleri birkaç dakika soğutun ve ardından servis yapın. Çatlak kurabiyeler çay yanında içilmeye hazır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |