sakarya escort
Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > Çatal (23 adet - 515,915 defa bakıldı)

Çatal


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çatal Çörek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168945
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2022
252 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağı yoğurt
0,5 çay bardağı sıvı yağ
125 g yumuşak margarin
1 yumurta akı
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörekotu

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yoğurt, sıvı yağ, margarin, yumurta akı, toz şeker, tuz ve mahlebi ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine un karışımını ekleyip yoğurun. Hamuru 24 eşit parçaya bölün. Her birini elinizde rulo şeklinde uzatın. Rulonun iki ucunu birleştirerek çatal şekli verin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.



Çatal

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159916
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2021
283 defa indirildi / yazdırıldı




2 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tuz
125 gram margarin
Üç buçuk su bardağı un
Üzerine:
1 yumurtanın sarısı
Çörekotu

Yumurtayı çırpma teliyle çırpın. Toz şeker ve zeytinyağını ekleyip tekrar çırpın. Yoğurt, oda sıcaklığındaki margarin ve tuzu ekleyip karıştırın. Mahlep, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp iki avucunuzun arasında yuvarlayın. Hamurları birbirine ekleyip çatal şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Hamurların üzerine fırçayla yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Tepside soğutup servis tabağına alın.



Çatal

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159534
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2021
346 defa indirildi / yazdırıldı




125 gram yumuşatılmış margarin
3 su bardağı un
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
Çörekotu

Un ve yumuşatılmış margarini yoğurun. Yumurta akını, sıvıyağı, 1 çay bardağı yoğurt, mahlep, tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyip, iyice yoğurun. Küçük parçalar koparıp, tezgahta elle yuvarlayarak 10 cm'lik şeritler hazırlayın. İki şeriti uçlarından bastırarak, birleştirin. Yağlanmış tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Diğer şeritle de aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin.



Çatal

pamuk bilek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.10.2020
Mesajlar: 49
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc153828
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2020
391 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

Hamur İçin:
120 gram margarin veya tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1 paket kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)

Elenmiş unu mutfak tezgahına alın, orta kısmını havuz gibi açın. Kenar kısımlarına tuzu serpin.
Orta kısmında kalan boşluğa sırasıyla; oda sıcaklığında beklettiğiniz margarin veya tereyağını, ayçiçek yağı, yoğurt, kabartma tozu, üzüm sirkesi, toz şeker ve mahlebi ekleyin.
Tüm malzemeyi karıştırıp harmanlayın. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında özlü bir hamur hazırlayın. Kullandığınız unun yoğunluğuna göre gerek görürseniz çok az miktarda un ilave edin.
Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üzerinde yuvarlayıp rulo haline getirin. Küçük bir yumurta büyüklüğünde bezelere ayırdığınız hamuru, tezgah üzerinde yuvarlayarak şerit şeklinde açın.
Hamur şeritlerini ikiye kıvırıp uç kısımlarını bastırarak birleştirin. Hazırladığınız çatalları dikkatli bir şekilde kaldırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp arzuya göre bir çatal yardımıyla çizgi şeklinde desen verin. Çörek otuyla süsledikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 25-30 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan mis gibi mahlep kokulu sıcacık çatalları, sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.

Not: Önceden hazırladığınız hamuru derin dondurucuda muhafaza edebilir, arzu ettiğiniz zaman oda sıcaklığında çözdürüp yoğurduktan sonra çatal yapımında kullanabilirsiniz.



Çatal

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc132716
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2018
2,064 defa indirildi / yazdırıldı




125 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörekotu

Margarin eritilir, yoğurma kabına aktarılır, üzerine sıvı yağ, yoğurt, sirke, tuz, şeker ve kabartma tozu eklenir, biraz karıştırılır.
Üzerine alabildiği kadar un konarak orta sertlikte bir hamur hazırlanır, hamur biraz dinlendirilir.
Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, tezgah üzerinde yuvarlanarak parmak kalınlığında çubuklar hazırlanır.
İki çubuk başından ve sonundan uçuca birleştirilir, ortası biraz açılır, kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir.
Tepsi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilerek, çatallar pişirilir.



Tuzlu Çatal Çörek

aşçıbaşım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.12.2016
Mesajlar: 30
Şehir: Yalova
Kısa URL: https://ml.md/lc124991
Gönderme Tarihi: 01.May.2017
923 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr margarin
Yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 tane yumurta (sarısı)
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
1 adet yumurta akı
1 tutam çörekotu

Unu karıştırma kabına alalım, ortasını havuz gibi açalım, erittiğimiz margarıni, yumurta sarısını, mahlebi ve ılık suyu ilave edelim. Tuz ve kabartma tozunu katalım ve kıvama gelene kadar yoğuralım. Kıvama gelen hamuru toparlayıp üzerine streçle kaplayalım buzdolabında, 3 saat bekletelim.
Dinlenen, hamurdan parçalar koparıp, kalın çubuk şekline sokalım, yağladığımız tepsiye hamuru koyalım ve "S" şekli verelim. Verdiğimiz şekli uçlarından birleştirelim, üzerine yumurta akı sürelim, çörek otu serpelim. Hazırladığımız hamur bitene kadar bu işlemi uygulayalım. 200 derecelik ısıda yarım saat pişirelim.


Çatal

bana
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.09.2014
Mesajlar: 23
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105548
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2015
1,619 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
150 gr. margarin (eritilmiş)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Çörekotu (üzeri için)

Yoğurma kabınızın içine bütün malzemeyi koyun ve azar azar un ilave ederek yoğurun. Yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur olacak. Yoğurulan hamurdan küçük bezeler alın ve şerit haline getirin. Bu şeritleri uçlarını birleştirerek fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısını sürerek çörek otu serpin. 200 derecede üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin.


Çatal

delikanlı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.04.2011
Mesajlar: 62
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc82252
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2012
1,986 defa indirildi / yazdırıldı




4 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
2 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz

Tereyağı, yoğurt, şeker, kabartma tozu, mahlep, tuz ve unu, elinize yapışmayan bir hamur olana dek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alarak, çubuk şekli verin ve uçlarını birleştirin. Üzerine yumurta akını sürüp çörek otu serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.


Çatal

aşçının rüyası
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.06.2011
Mesajlar: 31
Şehir: Ankara-Beypazarı
Kısa URL: https://ml.md/lc75869
Gönderme Tarihi: 18.May.2012
2,070 defa indirildi / yazdırıldı




4 çorba kaşığı yoğurt
5 kahve fincanı yumuşamış margarin
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı sıvıyağ
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar çörekotu

Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru 1-2 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış zeminde yuvarlayarak uzun çubuk şekli verin. Uçlarını çatal şeklinde kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden orta ısıya ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.


Çatal

kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc74368
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2012
2,056 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

1 kilo un
2 adet yumurta
20-25 gram yaş maya
50 gram tozşeker
25 gram tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1/2 paket margarin
50 gram sıvıyağ
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
2 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu

Una, margarini, yumurtayı, sıvıyağını, mayayı, tuzu, tozşekeri ve mahlebi ilave edip, iyice yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, her parçayı bir karış boyunda ve bir parmak kalınlığında 3 tane çubuk şeklinde hazırlayıp, yağladığımız fırın tepsisine 1'er parmak arayla yerleştirelim.
Uç kısımlarını birbirlerine yapıştırıp, çatal şekli verelim. Bütün hamur parçalarını aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye yerleştirelim.
Üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip, 15-20 dakika mayalandırdıktan sonra, orta ısılı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirelim.


Çatal

açılay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2012
Mesajlar: 30
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc71923
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2012
2,178 defa indirildi / yazdırıldı




125 gram tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un
1/2 çay kaşığı tuz
Çörekotu veya susam

Malzemeleri derin bir kaba koyun. Hamur haline gelene kadar karıştırın. Elinizle hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alarak, çubuk şeklini alana kadar avuç içinizde yuvarlayın. Hamur çubukların uçlarını birleştirin. Üzerine yumurta akını sürün, çörek otu veya susam ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.


Çatal

zil
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.09.2011
Mesajlar: 35
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc68127
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2011
2,054 defa indirildi / yazdırıldı




2 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep
1’er tatlı kaşığı karbonat ve tuz
125 gram oda sıcaklığında margarin
3,5 su bardağı un
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu

Sıvıyağ ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Yoğurt ve yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edin. Mahlep, karbonat ve tuzu ekleyin. Margarin ve unu da kattıktan sonra tüm malzemeyi ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı avucunuzun içinde yuvarlayarak 10 cm uzunluğunda şeritler hazırlayın. 3 adet şeridi 1 tanesi ortada, diğer ikisi yanlarda olacak şekilde birleştirip çatal şekli verin. Diğer şeritlere de aynı işlemi uygulayın. Çatalları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.


Çatal

BnSONY
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.10.2007
Mesajlar: 46
Kısa URL: https://ml.md/lc65872
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2011
2,209 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı yoğurt
100 gr tereyağı
2 tane yumurta sarısı
1.5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 cay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı mahlep
Alabildiği kadar un
Üzerine:
1 yumurta sarısı

Karıştırma kabına yumurta sarılarını alıp sırası ile oda ısısındaki tereyağı, sıvıyağı, yoğurdu, mahlebi, tuzu ve şekeri ve sirkeyi koyun. Üzerine azar azar un ekleyerek yoğurun. Kıvama gelene kadar un katın. Hazır olan hamurdan parçalar koparıp iki uzun çubuk yapıp uçlarını birleştirip çatal şekli verin. Yumurta sarısını üzerine sürüp, sonra hafif yağladığınız fırın tepsisine dizelim. 190 derecelik ısıda pişirip, soğuduktan sonra servis yapın.


Çatal Çörek

Bayro
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 16.11.2010
Mesajlar: 18
Şehir: Aydınlık
Kısa URL: https://ml.md/lc57534
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2010
3,722 defa indirildi / yazdırıldı




Sahrap Soysal

3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
250 gr bitkisel maregarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı toz maya
5 su bardağı un (1 yemek kaşığı fazla kullanabilirsiniz)
1 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı çörekotu ve susam

Hamuru hazırlamak için; sıvıyağ ve yumuşamış margarini derin bir yoğurma kabına koyup üzerine yoğurdu gezdirin. Bir yumurtanın sarısını ayırıp diğer yumurtaları ekleyin.
Tuz, tozşeker ve toz mayayı katıp unu da yavaş ilave ettikten sonra ele yapışmayan ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında en az 60 dakika dinlendirip mayalanmasını bekleyin.
Dinlenen hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayarak 10-12 cm boyunda çubuklar oluşacak şekilde uzatın.
Çubuklardan üç tanesini tezgaha yan yana yerleştirin, Uçlarını alttan ve üstten birleştirin.
Hazırladığınız çatal çörekleri sıvıyağla yağladığınız ya da fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpiştirin.
Çörekleri 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 30-35 dakika pişirip çıkarın. Sıcak ya da ılık olarak servise sunun.


Çatal

Küçük Aysel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.01.2010
Mesajlar: 39
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc46788
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2010
2,324 defa indirildi / yazdırıldı




4,5 su bardağı un
1,5 çorba kaşığı kurumaya
1 su bardağı ılık süt
1 paket margarin
2 adet yumurta
2,5 tatlı kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta sarısı
çörekotu

Önce kurumayayı 1 tatlı kaşığı tozşeker ilave edilmiş olan bir çay bardağı ılık sütün içinde eritin ve kabarmak üzere 10 dakika bekletiniz. Unun ortasını havuz gibi açarak kabarmış mayayı dökün, kalan sütü ve diğer hamur malzemelerini de ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurunuz. Üzerini örterek ılık bir yerde kabarmak üzere 40 dakika dinlendiriniz. Hamur yeterince mayalanıp iki misli büyüklüğe ulaşınca yumurta büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayarak fitil yapın ve çatal şeklini veriniz. Bu çatalları yağlanmış tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu ile süsleyiniz. 20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirdikten sonra 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişiriniz. Fırından alıp ılıyınca servis yapınız.


Çatal

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36892
Gönderme Tarihi: 26.May.2009
2,483 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı yoğurt
1 paket margarin (eritilecek)
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı mahlep
1 yumurta akı (içine) sarısı (üzerine)
5 su bardağı un
Çörekotu

Bütün malzeme karıştırılıp, yoğurulur. 15 dakika bekletilir. Şekil verilip yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpiştirilir. 200 derecede pişirilir.


Çatal Çörek

haticekorat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.06.2008
Mesajlar: 26
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc24392
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2008
3,357 defa indirildi / yazdırıldı




125 g margarin, ikişer yemek kaşığı toz şeker, yoğurt, sıvı yağ, 2 tatlı kaşığı mahlep, 1 tatlı kaşığı tuzu mikser ile 1 dk. çırpın. Üzerine 2,5 su bardağı elenmiş un, 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük toplar alıp elinizde rulo şeklinde uzatın. Rulonun iki ucunu birleştirerek çatal şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180°C'ye ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin.


Çatal

rengin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.08.2007
Mesajlar: 32
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc16884
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2007
2,577 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
100 gr. eritilmiş margarin
yarım çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı

Sıvıyağ, yoğurt, erimiş margarin iyice karıştırılır. Sonra diğer hamur malzemeleri eklenir, uzun süre yoğrulur. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, 10 santim uzunluğunda çubuk yapılır, iki çubuk uçlarından birleştirilir, orta kısmı yapışmaması için biraz yanlara doğru çekilir, üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir, 185 derece fırında kızarana kadar pişirilir.


ML® Susamlı Simit için tıklayın

ML® Susamlı Simit (görsel)


Çatal

GülenAy
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2007
Mesajlar: 22
Şehir: isvec
Kısa URL: https://ml.md/lc11796
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2007
2,565 defa indirildi / yazdırıldı




3.5 su bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
100 gr eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
yarım çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı çörekotu

Un, şeker, mahlep, tuz ve kabartma tozu karıştırılır. Ortası açılır. Sıvı yağ, margarin, yoğurt ve yumurta akı konularak hamur oluşturulur. Limon büyüklüğünde parçalar alınarak, çatal şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serpilerek 170 derece fırında pişirilir.


ML® Dostan için tıklayın


Çatal

lezzetler
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc9075
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2006
2,599 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
125 gr margarin
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karbonat
2.5 su bardağı un

Oda ısısındaki margarine, yumurta akı, yoğurt, sıvı yağ, mahlep, tuz, şeker ve karbonatı koyun. Unu kontrollü bir şekilde koyun ele yapışmayan bir hamur yapın ve iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğündeki parçaları hilal şeklinde yapın. Diğer hamuru da ters hilal yapıp birbirine bastırarak yapıştırın. Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pembe renk alana kadar pişirin.


ML® Cipsli Çörek için tıklayın






Çatal Tarifleri Kete Tarifleri



(23 adet Çatal 515,915 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort