| 
 
 
 | 
Çatal | 
  | 
Şimal Yıldızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1858 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
3,094 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
3 çorba kaşığı toz şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
200 gr. yumuşak margarin
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
1 çay kaşığı tuz
 
alabildiği kadar un
 
yumurta sarısı
 
çörekotu (arzuya gore)
 
 
Yoğurt, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, tuz, mahlep ve margarini bir kapta iyice elinizle karistırıp krem haline getirin. Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. İstediğiniz şekli verip uzerine yumurta sarısını sürüp çörekotu serptikten sonra 200 derece fırında altın sarısı gibi kızartın.
 
 
 ML® Çatal için tıklayın
 
  
 | 
Çatal Çörek | 
  | 
elena 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2005 
Mesajlar: 91 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4614 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2006 
4,467 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
125 g yumuşak margarin
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
2,5 - 3 su bardağı un
 
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
Çörek otu
 
 
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 190 °C
 
Turbo pişirme: 180 °C
 
Margarin, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, tuz ve mahlebi karıştırın. Üzerine un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve tezgah üzerinde rulo şeklinde uzatın. Rulonun iki ucunu birleştirerek çatal şekli verin. Fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
 
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 | 
Çatal | 
  | 
Hale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.05.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5173 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2006 
2,787 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 Su Bardağı Un
 
5 Kahve Fincanı Yumuşamış Margarin
 
1 Kahve Fincanı Sıvıyağ
 
4 Çorba Kaşığı Yoğurt
 
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
 
1 Yumurta Sarısı
 
1 Paket Kabartma Tozu
 
 
Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru 1-2 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış zeminde yuvarlayarak uzun çubuk şekli verin. Uçlarını çatal şeklinde kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden orta ısıya ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
 
 
 ML® Eylül Güneşi için tıklayın
 
  
 | 
Çatal | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9075 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2006 
2,723 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
125 gr margarin
 
1 çay bardağı yoğurt
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
2 çay kaşığı şeker
 
2 çay kaşığı tuz
 
2 çay kaşığı karbonat
 
2.5 su bardağı un
 
 
Oda ısısındaki margarine, yumurta akı, yoğurt, sıvı yağ, mahlep, tuz, şeker ve karbonatı koyun. Unu kontrollü bir şekilde koyun ele yapışmayan bir hamur yapın ve iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğündeki parçaları hilal şeklinde yapın. Diğer hamuru da ters hilal yapıp birbirine bastırarak yapıştırın. Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pembe renk alana kadar pişirin.
 
 
 ML® Cipsli Çörek için tıklayın
 
  
 | 
Çatal | 
  | 
GülenAy 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: isvec | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11796 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2007 
2,698 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3.5 su bardağı un 
 
1 yumurta 
 
1 çay bardağı sıvı yağ 
 
1 çay bardağı yoğurt 
 
100 gr eritilmiş margarin 
 
1 tatlı kaşığı mahlep 
 
yarım çay bardağı şeker 
 
1 çay kaşığı tuz 
 
1 paket kabartma tozu 
 
1 çorba kaşığı çörekotu 
 
 
Un, şeker, mahlep, tuz ve kabartma tozu karıştırılır. Ortası açılır. Sıvı yağ, margarin, yoğurt ve yumurta akı konularak hamur oluşturulur. Limon büyüklüğünde parçalar alınarak, çatal şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serpilerek 170 derece fırında pişirilir.
 
 
 ML® Dostan için tıklayın
 
  
 | 
Çatal | 
  | 
rengin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2007 
Mesajlar: 32 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16884 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2007 
2,708 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
100 gr. eritilmiş margarin
 
yarım çay bardağı şeker
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
3,5 su bardağı un
 
Üzeri için;
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Sıvıyağ, yoğurt, erimiş margarin iyice karıştırılır. Sonra diğer hamur malzemeleri eklenir, uzun süre yoğrulur. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, 10 santim uzunluğunda çubuk yapılır, iki çubuk uçlarından birleştirilir, orta kısmı yapışmaması için biraz yanlara doğru çekilir, üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir, 185 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
 
 
 ML® Susamlı Simit için tıklayın 
 
ML® Susamlı Simit (görsel)
 
  
 | 
Çatal Çörek | 
  | 
haticekorat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24392 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2008 
3,527 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 g margarin, ikişer yemek kaşığı toz şeker, yoğurt, sıvı yağ, 2 tatlı kaşığı mahlep, 1 tatlı kaşığı tuzu mikser ile 1 dk. çırpın. Üzerine 2,5 su bardağı elenmiş un, 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük toplar alıp elinizde rulo şeklinde uzatın. Rulonun iki ucunu birleştirerek çatal şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180°C'ye ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin.
  
 | 
Çatal | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36892 
Gönderme Tarihi: 26.May.2009 
2,584 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 paket margarin (eritilecek)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çorba kaşığı mahlep
 
1 yumurta akı (içine) sarısı (üzerine)
 
5 su bardağı un
 
Çörekotu
 
 
Bütün malzeme karıştırılıp, yoğurulur. 15 dakika bekletilir. Şekil verilip yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpiştirilir. 200 derecede pişirilir.
  
 | 
Çatal | 
  | 
Küçük Aysel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.01.2010 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46788 
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2010 
2,439 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4,5 su bardağı un
 
1,5 çorba kaşığı kurumaya
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 paket margarin
 
2 adet yumurta
 
2,5 tatlı kaşığı tozşeker
 
2 çay kaşığı tuz
 
2 adet yumurta sarısı
 
çörekotu
 
 
Önce kurumayayı 1 tatlı kaşığı tozşeker ilave edilmiş olan bir çay bardağı ılık sütün içinde eritin ve kabarmak üzere 10 dakika bekletiniz. Unun ortasını havuz gibi açarak kabarmış mayayı dökün, kalan sütü ve diğer hamur malzemelerini de ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurunuz. Üzerini örterek ılık bir yerde kabarmak üzere 40 dakika dinlendiriniz. Hamur yeterince mayalanıp iki misli büyüklüğe ulaşınca yumurta büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayarak fitil yapın ve çatal şeklini veriniz. Bu çatalları yağlanmış tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu ile süsleyiniz. 20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirdikten sonra 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişiriniz. Fırından alıp ılıyınca servis yapınız.
  
 | 
Çatal Çörek | 
  | 
Bayro 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 16.11.2010 
Mesajlar: 18 Şehir: Aydınlık | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57534 
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2010 
3,841 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Sahrap Soysal
 
 
3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
 
250 gr bitkisel maregarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 yemek kaşığı tozşeker
 
2 çay kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 yemek kaşığı toz maya
 
5 su bardağı un (1 yemek kaşığı fazla kullanabilirsiniz)
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
3 yemek kaşığı çörekotu ve susam
 
 
Hamuru hazırlamak için; sıvıyağ ve yumuşamış margarini derin bir yoğurma kabına koyup üzerine yoğurdu gezdirin. Bir yumurtanın sarısını ayırıp diğer yumurtaları ekleyin.
 
Tuz, tozşeker ve toz mayayı katıp unu da yavaş ilave ettikten sonra ele yapışmayan ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında en az 60 dakika dinlendirip mayalanmasını bekleyin.
 
Dinlenen hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayarak 10-12 cm boyunda çubuklar oluşacak şekilde uzatın.
 
Çubuklardan üç tanesini tezgaha yan yana yerleştirin, Uçlarını alttan ve üstten birleştirin.
 
Hazırladığınız çatal çörekleri sıvıyağla yağladığınız ya da fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpiştirin.
 
Çörekleri 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 30-35 dakika pişirip çıkarın. Sıcak ya da ılık olarak servise sunun.
  
 | 
Çatal | 
  | 
BnSONY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.10.2007 
Mesajlar: 46
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65872 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2011 
2,320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket kabartma tozu
 
2 yemek kaşığı sirke
 
Yarım su bardağı yoğurt
 
100 gr tereyağı
 
2 tane yumurta sarısı
 
1.5 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 cay bardağı zeytinyağı
 
2 tatlı kaşığı mahlep
 
Alabildiği kadar un
 
Üzerine:
 
1 yumurta sarısı
 
 
Karıştırma kabına yumurta sarılarını alıp sırası ile oda ısısındaki tereyağı, sıvıyağı, yoğurdu, mahlebi, tuzu ve şekeri ve sirkeyi koyun. Üzerine azar azar un ekleyerek yoğurun. Kıvama gelene kadar un katın. Hazır olan hamurdan parçalar koparıp iki uzun çubuk yapıp uçlarını birleştirip çatal şekli verin. Yumurta sarısını üzerine sürüp, sonra hafif yağladığınız fırın tepsisine dizelim. 190 derecelik ısıda pişirip, soğuduktan sonra servis yapın.
  
 | 
Çatal | 
  | 
zil 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.09.2011 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68127 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2011 
2,156 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çay bardağı sıvıyağ
 
Yarım çay bardağı tozşeker
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
1’er tatlı kaşığı karbonat ve tuz
 
125 gram oda sıcaklığında margarin
 
3,5 su bardağı un
 
Üzerine:
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
Çörekotu
 
 
Sıvıyağ ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Yoğurt ve yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edin. Mahlep, karbonat ve tuzu ekleyin. Margarin ve unu da kattıktan sonra tüm malzemeyi ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı avucunuzun içinde yuvarlayarak 10 cm uzunluğunda şeritler hazırlayın. 3 adet şeridi 1 tanesi ortada, diğer ikisi yanlarda olacak şekilde birleştirip çatal şekli verin. Diğer şeritlere de aynı işlemi uygulayın. Çatalları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Çatal | 
  | 
açılay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2012 
Mesajlar: 30 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71923 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2012 
2,286 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram tereyağı
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
2 çorba kaşığı şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı mahlep
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Aldığı kadar un
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
Çörekotu veya susam
 
 
Malzemeleri derin bir kaba koyun. Hamur haline gelene kadar karıştırın. Elinizle hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alarak, çubuk şeklini alana kadar avuç içinizde yuvarlayın. Hamur çubukların uçlarını birleştirin. Üzerine yumurta akını sürün, çörek otu veya susam ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
  
 | 
Çatal | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74368 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2012 
2,165 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
1 kilo un
 
2 adet yumurta
 
20-25 gram yaş maya
 
50 gram tozşeker
 
25 gram tuz
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
1/2 paket margarin
 
50 gram sıvıyağ
 
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
 
2 adet yumurtanın sarısı
 
Çörekotu
 
 
Una, margarini, yumurtayı, sıvıyağını, mayayı, tuzu, tozşekeri ve mahlebi ilave edip, iyice yoğuralım.
 
Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, her parçayı bir karış boyunda ve bir parmak kalınlığında 3 tane çubuk şeklinde hazırlayıp, yağladığımız fırın tepsisine 1'er parmak arayla yerleştirelim.
 
Uç kısımlarını birbirlerine yapıştırıp, çatal şekli verelim. Bütün hamur parçalarını aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye yerleştirelim.
 
Üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip, 15-20 dakika mayalandırdıktan sonra, orta ısılı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirelim.
  
 | 
Çatal | 
  | 
aşçının rüyası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2011 
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara-Beypazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75869 
Gönderme Tarihi: 18.May.2012 
2,177 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba kaşığı yoğurt
 
5 kahve fincanı yumuşamış margarin
 
5 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 kahve fincanı sıvıyağ
 
Yeteri kadar tuz
 
Yeteri kadar çörekotu
 
 
Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru 1-2 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış zeminde yuvarlayarak uzun çubuk şekli verin. Uçlarını çatal şeklinde kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden orta ısıya ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
  
 | 
Çatal | 
  | 
delikanlı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.04.2011 
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82252 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2012 
2,089 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
2 çorba kaşığı şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı mahlep
 
2 su bardağı un
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
 
Tereyağı, yoğurt, şeker, kabartma tozu, mahlep, tuz ve unu, elinize yapışmayan bir hamur olana dek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alarak, çubuk şekli verin ve uçlarını birleştirin. Üzerine yumurta akını sürüp çörek otu serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  
 | 
Çatal | 
  | 
bana 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.09.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105548 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2015 
1,749 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için)
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
2 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
150 gr. margarin (eritilmiş)
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
Çörekotu (üzeri için)
 
 
Yoğurma kabınızın içine bütün malzemeyi koyun ve azar azar un ilave ederek yoğurun. Yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur olacak. Yoğurulan hamurdan küçük bezeler alın ve şerit haline getirin. Bu şeritleri uçlarını birleştirerek fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısını sürerek çörek otu serpin. 200 derecede üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin.
  
 | 
Tuzlu Çatal Çörek | 
  | 
aşçıbaşım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.12.2016 
Mesajlar: 30 Şehir: Yalova | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124991 
Gönderme Tarihi: 01.May.2017 
1,025 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr margarin
 
Yarım su bardağı ılık su
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tane yumurta (sarısı)
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 su bardağı un
 
1 adet yumurta akı
 
1 tutam çörekotu
 
 
Unu karıştırma kabına alalım, ortasını havuz gibi açalım, erittiğimiz margarıni, yumurta sarısını, mahlebi ve ılık suyu ilave edelim. Tuz ve kabartma tozunu katalım ve kıvama gelene kadar yoğuralım. Kıvama gelen hamuru toparlayıp üzerine streçle kaplayalım buzdolabında, 3 saat bekletelim.
 
Dinlenen, hamurdan parçalar koparıp, kalın çubuk şekline sokalım, yağladığımız tepsiye hamuru koyalım ve "S" şekli verelim. Verdiğimiz şekli uçlarından birleştirelim, üzerine yumurta akı sürelim, çörek otu serpelim. Hazırladığımız hamur bitene kadar bu işlemi uygulayalım. 200 derecelik ısıda yarım saat pişirelim.
  
 | 
Çatal | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132716 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2018 
2,454 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram margarin
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
2 yemek kaşığı elma sirkesi
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
Alabildiği kadar un
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
Çörekotu
 
 
Margarin eritilir, yoğurma kabına aktarılır, üzerine sıvı yağ, yoğurt, sirke, tuz, şeker ve kabartma tozu eklenir, biraz karıştırılır.
 
Üzerine alabildiği kadar un konarak orta sertlikte bir hamur hazırlanır, hamur biraz dinlendirilir.
 
Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, tezgah üzerinde yuvarlanarak parmak kalınlığında çubuklar hazırlanır.
 
İki çubuk başından ve sonundan uçuca birleştirilir, ortası biraz açılır, kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
 
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir.
 
Tepsi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilerek, çatallar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Çatal | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153828 
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2020 
499 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
Hamur İçin:
 
120 gram margarin veya tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
 
6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
3 yemek kaşığı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
 
1 paket kabartma tozu
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
5 su bardağı un
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
2 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)
 
 
Elenmiş unu mutfak tezgahına alın, orta kısmını havuz gibi açın. Kenar kısımlarına tuzu serpin.
 
Orta kısmında kalan boşluğa sırasıyla; oda sıcaklığında beklettiğiniz margarin veya tereyağını, ayçiçek yağı, yoğurt, kabartma tozu, üzüm sirkesi, toz şeker ve mahlebi ekleyin.
 
Tüm malzemeyi karıştırıp harmanlayın. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında özlü bir hamur hazırlayın. Kullandığınız unun yoğunluğuna göre gerek görürseniz çok az miktarda un ilave edin.
 
Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üzerinde yuvarlayıp rulo haline getirin. Küçük bir yumurta büyüklüğünde bezelere ayırdığınız hamuru, tezgah üzerinde yuvarlayarak şerit şeklinde açın.
 
Hamur şeritlerini ikiye kıvırıp uç kısımlarını bastırarak birleştirin. Hazırladığınız çatalları dikkatli bir şekilde kaldırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
 
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp arzuya göre bir çatal yardımıyla çizgi şeklinde desen verin. Çörek otuyla süsledikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 25-30 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkan mis gibi mahlep kokulu sıcacık çatalları, sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.
 
 
Not: Önceden hazırladığınız hamuru derin dondurucuda muhafaza edebilir, arzu ettiğiniz zaman oda sıcaklığında çözdürüp yoğurduktan sonra çatal yapımında kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |