Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karadeniz Yemekleri > Çatal Çorbası (Amasya) (2 adet - 155,272 defa bakıldı)

Çatal Çorbası (Amasya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çatal Çorbası (Amasya)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc47077
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2010
2,910 defa indirildi / yazdırıldı




Amasya Valiliği

1.5 çay bardağı yeşil mercimek
2 çay bardağı yarma
7 su bardağı su
1 adet orta boy soğan
100 gr. kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, pul biber, nane

Önce mercimekler yumuşamaya başlayınca yarma ilave edilerek haşlanır. Bir tencerede yağ, soğan, kıyma kavrulur. Mercimek ve yarmaya katılır suyu ilave edilip 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirilir. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve pul biber dökülür. Servis yapılır.



Çatal Çorbası (Amasya)

yeşeren dallar
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.03.2011
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc72626
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2012
2,483 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı yeşil mercimek
1/3 su bardağı arpa şehriye
4 - 5 yemek kaşığı yoğurt
Tereyağı
Nane
Tuz

Mercimekler ayıklayıp yıkanır ve üzerine 3 - 4 parmak kadar geçecek kadar su ekleyip haşlanır. Pişmesine yakın arpa şehriye eklenir. İkisi de pişince bir kapta yoğurdu sulandırılır. Sulandırılan yoğurda 1 kepçe çorbanın suyundan ilave edilir. Yoğurdu biraz ılıştırdıktan sonra çorbaya, bir yandan karıştırarak ilave edilir. En son tuzunu eklenir. Çorba yoğurt ısınana kadar kaynatılır ve ocaktan alınır. Üzerine naneli tereyağı gezdirerek servis yapılır.


Fotoğraf "hatice sezgin" tarafından gönderildi. 08.06.2020






Çatal Çorbası (Amasya) Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(2 adet Çatal Çorbası (Amasya) 155,272 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort