| 
 | 
| Çatal Aşı Çorbası (Çorum) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179141 Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2024
 269 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kenan Pala
 
 Yeşil mercimek 100 gram
 Yarma 50 gram
 Kuru soğan 1 adet
 Tereyağı 30 gram
 Tuz 5 gram
 Kırmızı tozbiber 5 gram
 Kuru nane 3 gram
 Su 1 litre
 
 İnce kıyılmış soğanlar pembeleşene kadar yağda kavrulur. Su ve baharat ilavesi yapılarak kaynatılır.
 Yaklaşık on beş dakika kadar kaynayınca bir miktar sıcak su ilave edilerek yarmalar eklenir.
 Yirmi beş dakika kaynattıktan sonra tuzu ilave edilir.
 Kısık ateşte on dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan indirilip servise hazırlanır.
 
 
  
 
 | 
| Çatal Aşı Çorbası (Çorum) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145558 Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2019
 1,746 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Millî Eğitim Bakanlığı
 
 250 gram yeşil mercimek
 300 gram yarma
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 orta boy soğan
 1 tatlı kaşığı nane
 1 litre su
 Tuz, baharat
 
 Mercimek ayıklanır, yıkanır.
 Yarma ayıklanır, yıkanır.
 Soğan kuşgözü doğranır, 1 yemek kaşığı yağda kavrulur.
 Mercimek ve su eklenir.
 Kaynamaya yakın yarma ilave edilir.
 Tuz atılıp kaynatılır.
 Ayrı bir yerde yağ eritilir, nane kızdırılır.
 Çorba ocaktan alınıp üzerine nane eklenir, servis edilir.
 
 Not: Bazı tariflerde mercimek, yarma su içerisinde pişirildikten sonra yağda kavrulan soğan çorbaya en son ilave edilir. Bazı tariflerde ise kıyma da eklenmektedir.
 
 
  
 
 | 
| Çatal Çorba (Çorum) | 
|  | cetin ceviz Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.12.2018
 Mesajlar: 24
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139351 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2018
 842 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mercimek akşamdan ıslanır, sabah haşlanır. Yarma ilave edilir, iyice pişirilir.
 Bir tavada yağ, soğan, salça kavrulur ve çorbaya ilave edilir.
 İyice pişip özleşince üstüne yağda kızarmış soğan dökülür.
 Yanında çökelekli dürüm, ardından da pekmezli dürüm yenir.
 
 
 | 
| Çatalaşı (Çorum) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc40263 Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2009
 3,552 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Yeşil mercimek, yarma (kırık) ve soğan ile yapılır. Soğan tereyağında kavrulur. Üzerine nane eklenir. Su koyup kaynatılır. Mercimek ilave edilir. 20 dk. kaynatıldıktan sonra 3 bardak sıcak su ilave edilip, yarma eklenir. 20 dk. kadar kaynatılıp tuzu eklenir. Daha sonra bir müddet kısık ateşte bırakılıp servis yapılır.
 
 
 ML® Çatal için tıklayın
 
 
 
  
 
 | 
| Çatal Aşı (Çorum) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc31572 Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
 2,934 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1 su bardağı yeşil mercimek
 1 su bardağı yarma (kırık)
 1 adet soğan (kuru)
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı tuz
 1 çay kaşığı biber (tkırmızı toz)
 1 çay kaşığı nane
 6 su bardağı su
 
 Tencereye yağ konulur. Soğanlar ince ince kıyılır. Pempeleşinceye kadar kavrulur. Nane, biber ilave edilir. 3 su bardağı su konulup, kaynamaya başlayınca mercimek ilave edilir. 20 dakika kaynayınca 3 bardak sıcak su ilave edilip, yarma eklenir. 20 dakika kadar kaynatıldıktan sonra tuzu eklenir. Ateşi kısılır. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra servise hazırdır.
 
 Not: Geleneksel Çorum yemeğidir. Çorum ve çevre ilçelerde de yapılır.Yanında turşu ve yeşil soğanla servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |