Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Güllaç Tarifleri > Çarkıfelek Tatlısı (3 adet - 5,300 defa bakıldı)

Çarkıfelek Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çarkıfelek Tatlısı

mobiş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.09.2020
Mesajlar: 20
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc152945
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2020
711 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

Hamuru için:
3 su bardağı un
100 g tereyağı (Yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Dolgusu için:
1 su bardağı irmik
5 yemek kaşığı pirinç fındık içi
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı süt
Şerbeti için:
2.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu

İç dolgusunu hazırlamak için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırın ve üzerini kapatıp hamuru hazırlayana kadar bir kenarda bekletin. İç harç hamur kıvamına gelince avucunuzda yuvarlayarak erik büyüklüğünde toplar hazırlayın.
Hamuru için bir karıştırma kabına yumuşak tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve sirkeyi alarak iyice karıştırın. İrmik, vanilya, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açın ve içine hazırladığınız dolgu malzemesini koyarak kapatın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp pürüzsüz hale getirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine plastik içecek kapağı ile şekil verip ortalarına bütün fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp, şeker tamamen eriyene kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın. Soğuması için bekletin.
Tatlı piştikten sonra fırından çıkarın ve ilk sıcaklığının çıkması için 5 dakika kadar bekletin. Soğuk şerbeti üzerlerine gezdirin ve tepsiyi ılık fırının içine alıp 15-20 dakika, şerbeti iyice çekmesini sağlayın. Şerbeti tamamen çektikten sonra servis yapın.



Çarkıfelek Tatlısı

ragıp bey
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2020
Mesajlar: 28
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc152665
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2020
271 defa indirildi / yazdırıldı




125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
3,5-4 su bardağı un
İçi için:
4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su

Un hariç hamur malzemelerini derin bir kaseye listedeki sırayla ekleyin.
Unu da azar azar ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ufak mandalina büyüklüğünde bir parça koparıp ayrı bir kaseye alın.
Üzerine dövülmüş ceviz, Hindistan cevizi ve tarçın ekleyin.
Hepsini yeniden güzelce yoğurup iç harcını hazırlayın.
Bu harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Sade hamurdan da ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açın.
Ortasına bir tane cevizli top koyup kapatın ve elinizde yuvarlayın.
Üzerine bir kapak ya da bardak ağzıyla ufak aralıklarla dilimler yapın.
Ortalarını parmağınızla bastırarak çukurlaştırın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tatlıyı fırına verin.
Tatlı pişerken su ve şekeri tencerede karıştırıp kaynatın.
Fırından çıkan tatlıya birkaç dakika sonra sıcak şerbeti dökün.
Tatlı şerbeti çekince servis edebilirsiniz.


Çarkıfelek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169785
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2023
200 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
1 yumurta
125 g yumuşak margarin
1 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3,5 - 4 su bardağı un (elenmiş)
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
Şurup:
3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2 - 3 adet karanfil
2 - 3 tatlı kaşığı limon suyu

Yumurta, margarin, süt, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Yarısına kakao ekleyip tekrar yoğurun. Beyaz hamuru 0.5 cm kalınlığında açıp üzerine ceviz içi serpin. Kakaolu hamuru da aynı kalınlıkta açın ve diğer hamurun üzerine koyun. İki hamuru da birlikte biraz daha açıp rulo şeklinde sarın. Üzerini kapatıp buzlukta 20 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamuru buzluktan çıkartıp bekletmeden 1 cm genişliğinde dilimleyin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Toz şeker, su ve karanfilleri tencereye alın, arada karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın. Soğuk tatlıların üzerine sıcak şurubu kepçe ile dökün. Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatın ve soğumaya bırakın.







Çarkıfelek Tatlısı Tarifleri Güllaç Tarifleri



(3 adet Çarkıfelek Tatlısı 5,300 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort