| 
 
 
 | 
Çardak Kebabı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166589 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2022 
445 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
500 gr kuşbaşı kuzu eti
 
10-15 adet arpacık soğan bütün
 
10 adet kiraz domates bütün
 
3 adet sivri biber ince dilimlenmiş
 
5 diş sarımsak kıyılmış
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
6 adet milföy hamuru veya yufka
 
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Kuzu etini kısık ateşte kendi suyunda pişirelim.
 
Üzerine sıvı yağı, arpacık soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip soteleyelim. Arpacık soğanların pişmesine yakın biberleri, domatesleri, tuzu ve baharatları ilave edip, 5 dakika daha soteleyip ocaktan alalım. Cam bir kaseye etli harçtan koyalım. Kasenin üzerine bir adet milföyü kapak gibi kapatalım (veya yufkayı hangisini tercih ederseniz güzel olur) ve kenarlarını kaseye yapıştıralım.
 
Önceden ısıtılmış 200° fırında milföyün üzeri kızarana kadar pişirelim. İlk sıcağı geçince servis tabağımıza ters çevirelim. Kenarlarını hafifçe bıçakla açalım ve kaseyi çıkaralım.
 
Çardak kebabını sıcak servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Çardak Kebabı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158464 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2021 
373 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yufka
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 adet yeşil biber
 
250 gram dana bonfile
 
2 adet domates
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
Kızartmak için:
 
3/4 su bardağı kızartma yağı
 
 
Bir tava içerisine tereyağını koyup eritelim.
 
Erimeye başlayan yağın içerisine ince doğradığımız biberleri ekleyelim.
 
Soteleyince biberleri doğramış olduğumuz eti içerisine atalım.
 
Et suyunu salınca baharatları, tuzu ve domatesi ekleyelim.
 
Ayrı bir tava içerisinde salçaları alın ve sulandırın.
 
Yufkaları üçgen şekillinde keselim.
 
İçine etli harçtan koyup saralım.
 
Ucunu biraz suyla ıslatıp yapıştırabilirsiniz.
 
Kızarttığınız yufkalı kebaba hazırladığınız sos dökerek sunabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çardak Kebabı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157830 
Gönderme Tarihi: 21.May.2021 
574 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
 
Yeteri kadar sıcak su
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet soğan
 
4 diş sarımsak
 
3 adet sivri biber
 
2 adet domates
 
2/3 su bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
5 çorba kaşığı un
 
6-8 dilim kaşar peyniri
 
1 tatlı kaşığı salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
 
Eti tencereye alıp suyunu salıp çekene dek kavurun. Sıcak su ekleyip yumuşayana dek pişirin. Suyunu çekince üzerine sıvıyağ, tereyağı, yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsak ekleyip, soğanın rengi dönene dek kavurun. Küp doğranmış biber ve domates ilave edin. Tuz, karabiber ve kekik katıp birkaç dakika birlikte kavurarak kenara alın. Süt ve yumurtayı geniş bir kaba alıp çırpın. Üzerine un ve tuz ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın. Krep tavasını hafifçe yağlayıp, kızdırın. Hazırladığınız harçtan 1 çorba kepçesi alıp tavaya dökün. Sallayarak yayılmasını sağlayın. Krebi önlü arkalı pişirin. Harç bitene dek işleme devam edin. Pişirdiğiniz kreplerden birini düz bir zemine alıp ortasına hazırladığınız etli harçtan koyun. Krebin kenarlarını ortaya toplayın ve ters olarak yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bir dilim kaşar peyniri koyun. Kalan krepleri de aynı şekilde hazırlayın. Salçayı yarım çay bardağı sıcak suda açıp, çardak kebaplarının üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcakken üzerlerine kalan salçalı sosu sürüp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çardak Kebabı | 
  | 
rekortmen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.09.2011 
Mesajlar: 46 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68530 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2011 
2,160 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg dana kuşbaşı
 
250 gr yoğurt
 
2 yufka
 
3 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı tereyağ
 
3 soğan
 
 
Eti, bol soğan ve bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile, çok yumuşak bir hale gelinceye dek düdüklü tencerede pişirin. Suyu çekilince tahta bir kaşıkla ezip, püre kıvamına getirin. İçine kavrulmuş dolma fıstığını ilave edin. Yufkaları üçgen biçimde kesin, hazırladığınız et ile 2 parmak eninde sigara böreği şeklinde sarın. Teflon tavada, sıvı yağ ile kızartın, servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve kızdırılmış biberli tereyağı gezdirip servis yapın.
  
 | 
Çardak Kebabı | 
  | 
seher yıldızı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.09.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27414 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2008 
2,313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
 
2 adet kuru soğan
 
4 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
3 adet sivri biber
 
2/3 su bardağı süt
 
5 çorba kaşığı un
 
1 yumurta
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
100 gr. kaşarpeyniri
 
1 tatlı kaşığı salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
 
Önce kuşbaşı eti, soğan, sarımsak, domates, biberle kavurarak pişirin. Tuz ve tereyağı ekleyin. Suyunu çekince karabiber ve kekik ekleyerek bırakın. Diğer tarafta unu, yumurtayı ve sütü iyice çırparak pürüzsüz bir krep hamuru yapın. Tuz ekleyin. 15 cm. Çapında bir teflon tavayı hafifçe yağlayarak bir kepçe krep hamurundan koyup, iki tarafını kızartın. Krebi bir kaseye koyarak pişen etlerden iki- üç kaşık içine doldurun. Kasenin dışında kalan krep hamuru ile üstünü kapatıp, krep bohçasını kaseyi ters çevirerek bir tepsiye yerleştirin. Bütün krepleri aynı şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyun. Peynirin üzerine sulandırılmış salça gezdirerek 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar kızartın.
  
 | 
Çardak Kebabı | 
  | 
sinan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2007 
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13162 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2007 
2,126 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. Kuşbaşı Kuzu Eti
 
2 Baş Soğan
 
4 Diş Sarmısak
 
2 Domates
 
3 Sivribiber
 
2/3 Su Bardağı Süt
 
5 Çorba Kaşığı Un
 
1 Yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
1 Dilim Taze Kaşar
 
Ketçap ya da Salça
 
 
Öncelıkle kuşbaşı kuzu etini; soğan, sarımsak, domates, biber ile su, tuz ve yağını ekleyerek pişirin. Pişen etleri süzerek başka bir kaba alın ve kekikleyin.
 
Unu, yumurtayı ve sütü iyice çırpın. Un topakları kalmamasına dikkat edin. Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin. Tarifler dört kişilik verildiğinden 4 krep yeterli olacaktır.
 
Krebi bir kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin. Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kaptın. Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin.
 
Kreplerin üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun. Peynirin üzerine bir miktar salça ya da ketçap koyarak 150 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.
  
 | 
Çardak Kebabı (Bursa) | 
  | 
Yörem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.11.2006 
Mesajlar: 245 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9061 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2006 
3,663 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kemiksiz kuzu eti 
 
4 çorba kaşığı margarin 
 
3 hazır yufka 
 
4 soğan 
 
1 su bardağı yoğurt 
 
Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber 
 
Yarım demet maydanoz 
 
Kızartma için: 
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
 
1. Kuzu etini küçük küçük doğrayın. Bir tencereye alıp 1 kaşık margarin ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 
 
2. Soğanları piyazlık doğrayıp ete ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip karşıtırarak 10 dakika daha pişirin ve ateşten alın. Yağını süzün. Maydanozu ince ince doğrayın. Ete ilave edip karıştırın. 
 
3. Yufkaları birer birer düz zemine yayın. Herbirini geniş şeritler halinde keserek 8 eşit parçaya bölün. Her parçanın ucuna bir kaşık kadar et yerleştirip sigara böreği şeklinde sarın. Uçlarını hafif ıslatarak kapatın. 
 
4. Sıvıyağı tavada kızdırıp hazırladığınız börekleri çevirerek kızartın. Yoğurdu bir kaseye alıp çırpın. 3 kaşık margarini tavada eritip kırmızı tozbiberi kızdırın. Börekleri servis tabaklarına alıp üzerine yoğurt ve yağ gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Çardak Kebabı | 
  | 
zekiye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2006 
Mesajlar: 35
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6235 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2006 
2,270 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
½ Kg Kuşbaşı Kuzu Eti 
 
2 adet Kuru Soğan 
 
4 diş Sarımsak 
 
2 adet Domates 
 
3 adet Sivri Biber 
 
2/3 su bardağı Süt 
 
5 çorba kaşığı Un 
 
1 Yumurta 
 
1 yemek kaşığı Tereyağ 
 
100 gr Kaşar Peyniri 
 
1 tatlı kaşığı Salça 
 
Tuz, Kara Biber, Kekik
 
 
Önce kuşbaşı eti, soğan, sarımsak, domates, biberle kavurarak pişirin.
 
Tuz ve tereyağı ekleyin. Suyunu çekince karabiber ve kekik ekleyerek bırakın.
 
Diğer tarafta unu, yumurtayı ve sütü iyice çırparak pürüzsüz bir krep hamuru yapın. Tuz ekleyin. 15 cm. çapında bir teflon tavayı hafifçe yağlayarak bir kepçe  krep hamurundan koyup, iki tarafını kızartın.
 
Krebi bir kaseye koyarak pişen etlerden iki- üç kaşık içine doldurun. Kasenin dışında kalan krep hamuru ile üstünü kapatıp, krep bohçasını kaseyi ters  çevirerek bir tepsiye yerleştirin. Bütün krepleri aynı şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyun. Peynirin üzerine sulandırılmış salça gezdirerek 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar kızartın.
 
 
 ML® Çardak Kebabı için tıklayın
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |