| 
 
 
 | 
Çardak Kebabı (düdüklü) | 
  | 
atılgan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.01.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33084 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2009 
2,465 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
0.5 kg. kuşbaşı dana eti
 
2 yufka
 
4 diş sarımsak
 
250 gr. yoğurt
 
2 kaşık tereyağı
 
3 adet soğan
 
tuz
 
pul biber.
 
 
Et düdüklü tencerede üzerine 1 bardak su koyularak pişirilir. Düdüklüden alınır, ince olarak didiklenir. Soğanlar halka şeklinde doğranır. Yağda kavrulur. İçine etler atlıır. Tuz, karabiber ve maydanoz ilavesi ile bir iç hazırlanır. Yufkalar 8 eşit parçaya bölünür. Hazırlanan yufkalara sigara böreği gibi sarılıp kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına alınan böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Pul biber île kızdırılmış yağ üzerine dökülüp dereotu ile servis yapılır.
  
 | 
Çardak Kebabı (düdüklü) | 
  | 
goksimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2006 
Mesajlar: 41
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc939 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2006 
2,550 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 çorba kaşığı tereyağ
 
1/2 kg dana kuşbaşı 
 
1 diş sarımsak 
 
250 gr yoğurt
 
kırmızı biber
 
2 adet yufka
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Eti, bol soğan ve bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile, çok yumuşak bir hale gelinceye dek düdüklü tencerede pişirin. Suyu çekilince tahta bir kaşıkla ezip, püre kıvamına getirin. İçine kavrulmuş dolma fıstığını ilave edin. Yufkaları üçgen biçimde kesin, hazırladığınız et ile 2 parmak eninde sigara böreği şeklinde sarın. Teflon tavada, sıvı yağ ile kızartın, servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve kızdırılmış biberli tereyağı gezdirip servis yapın.
 
 
 ML® Çardak Kebabı için tıklayın
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |