Kısa URL: https://ml.md/lc1064
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2006
3,727 defa indirildi / yazdırıldı
1 çorba kaşığı yağ
1 pırasanın beyazı
1 havuç
1 kereviz
1 soğan
1 su bardağı yulaf
5 bardak et suyu
1 su bardağı süt
tuz
Sebzeleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ve bir tencereye koyduğunuz yağa atarak 2 dakika çevirin. Et suyunu yulaf ve tuzunu koyarak 20 dakika pişirin, sütünü katıp 10 dakika daha pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc80141
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2012
2,191 defa indirildi / yazdırıldı
Necip Usta
1 çorba kaşığı yağ
1 orta boy ince kıyılmış soğan
250 gram doğranmış sebze karışımı (havuç, patates, pırasanın beyazı, çiğ olarak)
10 su bardağı et suyu (2 litre)
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı dolusu yulaf
1 su bardağı süt
1) Bir tencereye yağı koyup eritiniz.
2) Soğan ve sebzeleri ilâve ederek 2 dakika karıştırarak kavurunuz.
3) Et suyunu, tuzunu ve yulafını ilâve ederek 20 dakika ağır ateşte pişiriniz.
4) Kaynar olarak sütünü ilâve edip 10 dakika daha pişirip ateşten alınız ve servis yapınız.