Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bademli Pasta Tarifleri > Canım Annem Pastası (1 adet - 104,982 defa bakıldı)

Canım Annem Pastası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Canım Annem

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168301
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2022
301 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
2 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
6 yumurta
1 su bardağı su
Dolgu:
2 su bardağı dondurulmuş yaban mersini (blueberry)
1 çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
2 su bardağı süt
Islatmak için:
1,5 su bardağı süt
Kaplama ve süsleme:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
50 g yumuşak margarin
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı krema
20 - 25 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 11x57 cm boyutunda iki adet şerit kesin. Bir tanesini kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
3 yumurta ve yarım su bardağı suyu çırpma kabına alın. Üzerine 1 poşet pandispanya unu boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hazırladığınız kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika bekletip pandispanyayı kalıptan çıkarın, kenarındaki pişirme kağıdını da çıkarıp soğumaya bırakın. Aynı işlemleri uygulayarak bir adet daha pandispanya pişirin.
Yaban mersinlerini derin bir kaseye alın ve üzerine 1 çay bardağı suyu dökün. 15 dakika bekletip suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın. Yaban mersinlerini mutfak robotunda püre haline getirin.
Soğuyan pandispanyaların üst bombeli kısımlarını bıçak yardımı ile keserek düzleştirin. Her bir pandispanyayı enlemesine üçe keserek 6 adet pandispanya katı elde edin. Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine Crème Olé poşetini boşaltın. Önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kestiğiniz pandispanyanın ilk katını servis tabağına ters çevirin ve 4-5 yemek kaşık süt ile ıslatın. 1-2 yemek kaşığı Crème Olé ve yaban mersini püresi yayın. Üzerine ikinci kat pandispanyayı kapatın. Tüm pandispanya katları tamamlanıncaya kadar aynı sıra ile üst üste koyun. Buzdolabına alın.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pasta kreması ile pastayı kaplayın.
Kremayı çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremadan 3-4 yemek kaşığı ayrı bir kaba ayırın ve üzerine yeşil jel renklendirici ilave edin. Kaşık ile iyice karıştırın ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Kalan krem şantiye ayırdığınız yaban mersini suyundan 2 yemek kaşığı ilave edin ve mikserle kısa bir süre çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun.
Hazırladığınız pastanın kenarlarına yeşil krema ile dal ve yaprak şekilleri yapın. Mor krema ile çiçekler yapın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.







Canım Annem Pastası Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri



(1 adet Canım Annem Pastası 104,982 defa bakıldı)

1

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort