Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Samsun Yemekleri > Çakallı Menemeni (Samsun) (13 adet - 164,796 defa bakıldı)

Çakallı Menemeni (Samsun)

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çakallı Menemeni (Samsun)

şefim
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.01.2013
Mesajlar: 75
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc86248
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2013
4,130 defa indirildi / yazdırıldı




2 Yemek Kaşığı margarin
1 Yemek Kaşığı tereyağ (isteğe bağlı)
7 Adet rendelenmiş domates
1 Çay Kaşığı tuz
4 Adet doğranmış biber
3 Adet yumurta
1 Bardak rendelenmiş kaşar

Margarini tavaya koyup biraz erittikten sonra doğranmış biberleri ekliyoruz. Daha sonra domatesini ekleyip iyice eziyoruz. Tuzunu eklemeyi unutmayın. Kaynamaya başlayınca yumurta sarısını çırpıp içine ekliyoruz. Daha sonra isteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşarı üzerine döküp karıştırıyoruz. Yaklaşık 1 dk kadar karıştırıp alıyoruz.


Çakallı Menemeni (Samsun)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105794
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2015
5,024 defa indirildi / yazdırıldı




Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Domates
Biber
Yumurta
Tereyağı

Alüminyum tavada ilk önce tereyağı ile biberler harmanlanır, daha sonra domatesler soyularak tavada ezilerek pişirilir. Ardından yumurtalar kırılarak isteğe göre peynir, pastırma benzeri malzemeler de eklenerek yanında Çakallı pidesi ile servise sunulur.

Not: Ankara yolu üzerinde küçük bir kerpiç evde başlayan ve daha sonra geniş bir alana yayılan yemeğin mucidi 85 yaşındaki Nazım İnanç'tır. Çakallı'da şu an 14 adet lokanta bu yemeği müşterilerine sunmaktadır. Samsun- Ankara yolu üzerinde seyreden araçlar kış mevsiminde yoğun kar yağışı nedeniyle bir yerlerde konaklama ihtiyacı içindelermiş. Ancak çevrede yemek yenebilecek her hangi bir yer bulunmadığından Nazım Usta ticari kaygı ile bu soruna bir çözüm getirmiş; menemeni gelen müşterilerin hizmetine sunmuştur. Çevresinde açılan diğer lokantalar için de aynı neden söz konusudur. Kamyoncuların, tır şoförlerinin, özel ve ticari araç sahiplerinin sıkça uğradığı bir yer haline dönüşmüştür.



Çakallı Menemeni (Samsun)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc116787
Gönderme Tarihi: 11.May.2016
2,631 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

Yumurtanın sadece sarısı ve tereyağı ile yapılan bir menemendir.

Not: Samsun-Çorum Karayolu üzerinde Çakallı mevkiinde yer alan büyüklü küçüklü lokantalarda sunulan yörenin özel bir lezzetidir. Çakallı'da yapılan özel Çakallı ekmeği ile birlikte servis edilir.



Çakallı Menemeni (Samsun)

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 539
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc118200
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2016
3,970 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet domates
4 Adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Kırmızı toz biber

Domateslerin kabukları soyularak ince ince doğranır.
Bir tavada tereyağı eritilir, domatesler eklenir bir süre karıştırarak pişirilir.
Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve pul biber ilave edilir, kaşarlar eriyene kadar karıştırılarak pişirilir.
Yumurtaların sarısı beyazından ayrılarak sarısı domateslerin üzerine eklenir karıştırılarak pişirilir.
Yumurtalar da piştikten sonra sıcak servise sunulur.



Çakallı Menemeni (Samsun)

not defteri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.04.2018
Mesajlar: 38
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc133366
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2018
2,189 defa indirildi / yazdırıldı




3 domates
2 yeşil biber
2 yumurta sarısı
1 kase kaşar peynir
Tuz
Sıvıyağ

Tencereye sıvıyağı alıp kızdırıyoruz.
Domatesleri ve biberleri doğrayıcıdan geçirip tavaya alıyoruz.
3-4 dakika pişirdikten sonra tuzunu yumurta sarılarını ve kaşar peyniri ekliyoruz.
Peynir tamamen eridiğinde ateşten alıp sıcak sıcak servis yapıyoruz.



Çakallı Menemeni (Samsun)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1738
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc146171
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2019
666 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram tereyağı
15 gram yeşil biber
600 gram domates
10 gram pastırma
100 gram kaşar peyniri
8 adet yumurta

Biber ve domatesleri doğrayın.
Tavaya tereyağı koyup önce biberleri ekleyin.
Piştikten sonra domatesleri de içine atın.
Pastırma ve kaşarı da ekleyerek iyice eriyene kadar pişirin.
Yumurtaları çırpın ve malzemelerin içine ekleyerek isteğe göre (az veya çok) pişirin.
Çakallı'da yapılan özel Çakallı ekmeği ile birlikte servis edilir.



Çakallı Menemeni

Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158465
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2021
471 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet salkım domates
1 adet yeşil biber
3 adet yumurtanın sarısı
1,5 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı kaşar rendesi
Pul biber
Karabiber
Tuz

Menemeni yapmak için bir alüminyum tavanız olursa daha lezzetli olur.
Tereyağını ilk önce içerisinde eritin.
İnce bir şekilde doğradığınız biberleri tavanın içerisine atıp kavurun.
Kabuklarını soyarak domatesleri iri bir şekilde doğrayın.
Tavanın içerisine atıp yumuşayınca çatalla ezin.
Tam anlamıyla pişene kadar ezin çatalla.
Pişmiş olan domateslere karabiber ve pul biberi ekleyin.
Kaşar peyniri ve çırpılmış yumurtayı tavaya ekleyin.
Peynirler eriyip yumurta pişene kadar menemeni pişin.
Tuzunu da ilave edip turşu eşliğinde servis edebilirsiniz.



Çakallı Menemeni (Samsun)

Gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc167691
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2022
368 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet domates
2 yumurta sarısı
1 adet yeşil biber
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı kaşar
Tuz
Karabiber

Domates yıkanır, kabukları soyulur ve ince küp şeklinde doğranır. Biber uzunlamasına ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkarılarak ince ince doğranır. Bakır tavaya tereyağı alınır ve ısındıktan sonra biberler eklenir. Biberler yumuşadığında domatesler ilave edilir ve kaynama noktasına geldiğinde bir püre ezici ya da çatalla iyice ezilir. Ezilen domatesler suyunu çektiğinde yumurta sarısı, tuz, karabiber ve kaşarın yarısı ilave edilip hızlıca karıştırılır. Yumurta beyazları kullanılmayacaksa bir tanesi içerisine eklenebilir. Hazır hale geldiğinde kalan kaşarın yarısı üzerine ekleyerek servis edilir.



Çakallı Menemeni (Samsun)

Gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc178047
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2024
300 defa indirildi / yazdırıldı




Ercan Dal

1 adet yeşil biber
1,5 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yumurtanın sarısı
5 adet salkım domates
Pul biber
Karabiber
Tuz
Yarım su bardağı kaşar rendesi

Domatesler yıkanır, kabukları soyulur, küp küp doğranıp bir kenara alınır. Biber de ince ince doğranır.
Bir tavada tereyağı eritilir, içine biberler atılır. Biraz kavrulduktan sonra doğranmış domatesler de eklenir.
Eklenen domatesler de kaşığın tersi ya da bir çatal yardımıyla ezilerek kavrulur. Domatesler suyunu çekene dek kavrulmaya devam edilir.
Ardından rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta sarıları, karabiber, pul biber ve tuz eklenir.
Kaşar tamamen eriyene dek karıştırılır ve sıcak servis edilir.



Çakallı Menemeni (Samsun)

Gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc179159
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2024
188 defa indirildi / yazdırıldı




Kenan Pala

Tereyağı 75 gram
Yeşilbiber 2 adet
Domates 4 adet
Kaşar peyniri 50 gram
Yumurta sarısı 4 adet

Tereyağında ince dilimlenmiş biberler kavrulduktan sonra soyulup dilimlenmiş domatesler konularak eze eze pişirilir.
Kaşar peyniri ve arzuya göre pastırma atılarak eriyene dek pişirilir.
Çırpılan yumurta sarıları ilave edilip bir süre daha pişirilerek menemen ocaktan indirilir.



Çakallı Menemeni (Samsun)

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180574
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2024
202 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

3 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1 su bardağı beyaz peynir (tercihen lor veya tulum peyniri)
2 adet yeşil biber
Tuz (isteğe bağlı)

Tavayı orta ateşte ısıtıp tereyağını eritin.
Yeşil biberleri ince doğrayın ve tereyağında yumuşayana kadar kavurun.
Beyaz peyniri ekleyin ve biberlerle iyice karıştırarak eriyip hafifçe kızarmasını sağlayın.
Yumurtaları ekleyin ve çok karıştırmadan hafifçe dağıtarak pişirin. Karıştırmak yerine, yumurtaların peynirle bütünleşmesine izin verin.
Yumurtalar pişip peynirlerle birleştiğinde tuz ekleyin ve sıcak servis yapın.

Not: Çakallı menemenin tadını veren en önemli malzeme bol tereyağıdır. Lezzetli bir tereyağı seçmeye özen gösterin. Beyaz peynir yerine farklı peynir türleri de deneyebilirsiniz. Tulum veya kaşar gibi aromatik peynirler menemene farklı bir boyut katacaktır. Karıştırmama Tekniği: Klasik menemenin aksine, yumurtaları fazla karıştırmadan, peynirle bütünleşmesi sağlanır.



Çakallı Menemeni (Samsun)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3262
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184859
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2025
67 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet olgun domates
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yeşil biber
Tuz
Pul biber

Tereyağı ve sıvı yağı sahana alın, kısık ateşte eritin.
İnce doğranmış biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
Kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyin. Suyunu tamamen çekene kadar, ağır ateşte uzun süre pişirin. (Bu aşama Çakallı menemeni özel kılar.)
Domatesler kıvam aldığında yumurtaları sahanda kırın.
Çakallı usulünde yumurtalar karıştırılmaz; beyazı pişerken sarısı hafif akışkan bırakılır.
Tuz ve pul biber serpilerek sıcak sıcak servis edilir.



Çakallı Menemeni (Samsun)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3262
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185532
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2025
17 defa indirildi / yazdırıldı




4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
6-7 adet yeşil biber
5 adet domates
4 adet yumurta
Tuz
Pul biber

Soğanları piyazlık doğrayın ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
Üzerine doğranmış biberleri ekleyin ve birkaç dakika soteleyin.
Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri tencereye ilave edin. Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Harç iyice özleşince tuz ve baharatları ekleyin.
Yumurtaları üzerine kırın ve karıştırmadan, kısık ateşte pişmeye bırakın. Yumurtalar katılaşınca servis edin.

Not: Samsun Ankara karayolu üzeri ,Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Çakallı beldesinde kamyoncu barınaklarında icat edildi ve bütün ülkeye yayıldı.







Çakallı Menemeni (Samsun) Tarifleri Samsun Yemekleri



(13 adet Çakallı Menemeni (Samsun) 164,796 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası