| 
 
 
 | 
Çubuk Pişi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182747 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2025 
151 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 çay bardağı beyaz peynir
 
8-10 dal maydanoz
 
1 paket kabartma tozu
 
2,5 su bardağı un
 
Kızartmak İçin;
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
Uygun bir yoğurma kabına süt, yumurta ve tuzu alarak karıştıralım.
 
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir, maydanoz, kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştıralım.
 
Biraz karıştırdıktan sonra elimizle hamurumuzu yoğurmaya başlayalım, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
 
Pişirme kağıdımızdan bir parça alarak tezgah üzerine serelim.
 
Ardından yoğurduğumuz hamurumuzu pişirme kağıdımızın ortasına alalım, elimizle biraz bastırdıktan sonra tekrar bir pişirme kağıdını üzerine kapatarak merdane yardımı ile hamurumuzu yarım santim kalınlığında açalım.
 
Daha sonra hamurumuzu pizza ruleti yardımı ile ince uzun şeritler halince dilimleyelim.
 
Sağ ve soldaki hamur parçalarımızı bir kenara ayıralım ve kalan şeritlerimizi birbirlerine eşit olacak şekilde 3 parçaya keselim.
 
Ayırdığımı hamur parçalarını da diğerleri ile aynı boyutta olacak şekilde keselim.
 
Tavamıza alıp kızdırdığımız yağımıza çubuk pişilerimizi alarak kontrollü bir şekilde kızartalım.
 
İki tarafı da güzelce kızaran pişilerimizi kağıt havlu serdiğimiz tabağımıza alarak servis edelim.
 
 
 
  
 | 
Çabuk Pişi | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175544 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2023 
275 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
İlk olarak süt, yumurta,tuz ve kabartma tozunu kabımıza alarak karıştıralım.
 
İçerisine unu yavaş yavaş ekleyelim.
 
Ele yapışmayan kıvamda hamur yoğuralım.
 
Hamuru açalım, istediğiniz şekilde keserek kızgın yağda kızartalım.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |