Kayıt: 03.07.2013 Mesajlar: 28 Şehir: Siteler Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc90275
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2013
1,720 defa indirildi / yazdırıldı
4 bardak un
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
1 paket kabartma
1 paket vanilya
1 kaşık sirke
yarm su bardagı yağ
1 tutam tuz
1 paket margarin
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Tüm malzemeler güzelce yoğurulur kulak memsi kıvamına getirilir bezelenip un içinde bekletilir sonra bezeleri açıp ortasını sıvıyağla yaglanır ve oklavayla büzülüp yağlanmış tesiye dizilir üzeine etiritilen 1paket margarin iyice kızdırılır ve dökülür sonra fırında yarım saat pişirilir tatlı soğutulur şerbetse güzelce kaynadıktan sonra 15dk.pişirilir ve ılık olarak tatlıya dökülür
1 kg un
2 adet yumurta
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 kg ceviz içi
1 su bardağı susam
50 gr hindistancevizi
400 gr nişasta
Şurup için:
6 su bardağı toz şeker
5 bardak su
½ limon
Yumurta, süt, sıvıyağ, sirke, tozşeker ve unu karıştırın ve hamuru iyice yoğurun. 35-45 dakika dinlendikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılarak oklavayla hamuru yufka gibi açın. Hamuru açarken nişasta kullanın ve açılan yufkalara tek tek çekilmiş ceviz içi serpin. Yufkaları tekrar oklavaya özenle sarın. Sarma işleminden sonra hamurları oklavadayken büzdürün ve oklavayı içinden çıkarın. Büzülmüş parçaları isteğinize göre keserek yağlı tepsiye dizin. Üzerine 250 gr tereyağı eriterek dökün. 200 derece fırında arada yağı süzülerek kızarana kadar pişmesini sağlayın. Fırından çıkardıktan sonra sıcak olarak hazırladığınız şerbeti verin. 1 su bardağı susamı ezerek tavada kızartılıp büzme tatlısının üzerine serpin, soğuduktan sonra servis edin.