Kısa URL: https://ml.md/lc80604
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2012
2,690 defa indirildi / yazdırıldı
125 Gr Sana Klasik
3 Dilim beyaz peynir
15 Dal maydanoz
4 Adet yufka
Yufkalar ortadan kesilir. Ezilmiş peynir ve kıyılmış maydanoz karıştırılır. Yüzeyine eritilmiş sana klasik yağ sürülür. Bombeli kısmı 4 parmak kadar katlanır. Buraya yeteri kadar iç konur. 4 parmak eninde bir defa daha katlanır. Gevşek bir şekilde oklavaya sarılır. İki tarafından ortaya doğru büzdürülür ve oklavadan çıkarılır. Diğer börekler de aynen yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine kalan sana klasik yağ sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc79382
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2012
4,245 defa indirildi / yazdırıldı
1 Kilo yufka
3 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı sana hamurişi
Tuz
Tüm yufkalar büzülür. Bıçakla tam yarısından kesilir. Sana hamurişi ile yağlanmış tepsiye dizilir. Sosu için yoğurt, süt, sıvıyağ, yumurta ve tuz iyice çırpılır. Yufkaların üzerine gezdirilir. Kaşıkla yufkaların arası açılıp sosun içine girmesi sağlanır. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Ilıdıktan sonra servis yapılır.