| 
 
 
 | 
Büzme Böreği | 
  | 
Borekch 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7081 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2006 
4,744 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yufka
 
350 gr. kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
250 gr. margarin
 
3 adet yumurta
 
350 gr. yoğurt
 
1 çay bardağı süt
 
tuz
 
karabiber
 
 
Kuru soğanı ince kıyarak 50 gr. margarinde pembeleştirin, daha sonra kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurun, tuz ve karabiberi ilave ederek ocaktan alın. 150 gr. margarini eriterek yufkaların üzrini yağlayın. Bunun üzerine kıymalı içten serpiştirip fazla sıkı olmayan rulo yapın. Bunlarıda büzüp yağlanmış tepsi üzerine dizin. Kalan margarini eritip yoğurt, süt ve yumurta, tuz ile iyice karıştırın, böreklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  
 | 
Büzgü Börek | 
  | 
garagız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.04.2012 
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75309 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2012 
2,874 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yufka
 
1 su bardağı su
 
1 çay bardağı sıvı yağı
 
İçi için:
 
4 dal taze soğan
 
1 kilo ıspanak
 
200 gram beyaz peynir
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 yumurta
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
 
Taze soğanı ince kıyıp üzerine yıkanmış ve iri doğranmış ıspanağı ekleyin, karıştırın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri de ilave edip harmanlayın. Son olarak çırpılmış yumurta ve yoğurdu da ıspanaklı iç harcına ekleyip bir kenarda bekletin. Yufkaların bir tanesini tezgah üzerinde açın, üzerini çırpılmış su ve sıvı yağ ile ıslatın. Ispanaklı harçtan serpin ve üzerine bir yufka daha serin. Islatıp büzdürün, ortada toplanan böreği ikiye bölüp fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Üzeri kızarınca fırından alıp dilimlere ayırın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |