| 
 
 
 | 
Kışlık Taze Fasulye | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179429 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2024 
276 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
2 kilogram taze fasulye
 
8 adet büyük boy domates
 
 
Taze fasulyeleri güzelce yıkayın. 
 
Saplarını temizledikten sonra, dilediğiniz şekilde bölün ya da doğrayın.
 
Domatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra, küp küp doğrayın.
 
Doğradığınız domatesleri derince bir tencereye alın ve üstüne doğranmış yıkanmış taze fasulyeleri ekleyin.
 
Ocağın altını açın ve ara ara karıştırarak yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin. 
 
Taze fasulyelerin renkleri hafifçe solduğu zaman istediğimiz kıvama gelmiş demektir.
 
Taze fasulyeleri genişçe bir tepsiye aktarın ve tamamen soğumaları için bırakın. 
 
Tamamen soğuduktan sonra, buzdolabı poşetlerine bölüştürün ve dondurucuya atın.
 
Ne zaman isterseniz çıkarıp, çözdürdükten sonra, bir adet soğan ve isteğinize göre salça ilavesi ile pişirin ve servis edin.
 
 
 
  
 | 
Dondurucuda Kışlık Taze Fasulye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179303 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2024 
306 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 kilo taze fasulye
 
5 adet domates
 
 
Taze fasulyeleri yıkayın, uçlarını kesin ve dilediğiniz boyutta doğrayın.
 
Domatesleri yıkayıp rendeleyin.
 
Doğranmış fasulyeleri ve domatesleri tencereye ekleyin.
 
Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte fasulyeler sararana kadar pişirin. 
 
Pişen fasulyeleri ocaktan alın.
 
Fasulyeler soğuduğunda buzdolabı poşetlerine koyarak porsiyonlayın. 
 
Fasulyelere dolap kokusu sinmemesi için pişirilerek kaldırılması önerilir. Pişirilmeden saklanan fasulyelere dondurucu kokusu sinebilir.
 
 
 
  
 | 
Taze Fasulye Dondurma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177249 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2024 
272 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Taze Fasulyeyi Şoklayarak Dondurmak:
 
Taze fasulyeyi saklamak için öncesinde yemeğini yaparken nasıl kılçıklarını alıp doğruyorsanız, aynı şekilde hazırlayın. Tencerede kaynamakta olan suya doğradığınız fasulyeleri atın, 4-5 dakika kadar haşladıktan sonra çıkartıp hiç bekletmeden hemen buzlu suyun içine koyun. 2-3 dakikada soğuyacaklardır. İyice kurulayıp havası alınmış poşetlere doldurup buzluğa atabilirsiniz.
 
 
Taze Fasulyeyi Kavurarak Dondurmak:
 
Bir diğer yöntem ise yine yemeklik olarak hazırladığınız taze fasulyeleri domates ve dilerseniz sarımsak ile tencerede kavurmaktır. Saklama kaplarına ya da buzdolabı poşetine koyup buzluğa atabilirsiniz. Yemek yaparken işinizi kolaylaştıracaktır.
 
 
 
  
 | 
Taze Fasulye Dondurma | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163154 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2022 
344 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Taze fasulyeleri güzelce yıkayıp uç kısımlarını kesin
 
Kılçıklarını temizlemek için sebze soyacağı kullanın
 
Taze fasulyelerinizi dondurucuda saklayabilmek için öncelikle güzelce yıkayıp kurulayın
 
Uzun süre bozulmadan saklayabilmek için porsiyonlayın
 
Tamamen kurumuş olan taze fasulye porsiyonlarınızın her birini ayrı bir buzdolabı poşetine ya da kilitli torbaya koyup etiketleyin
 
Dondurucudan çıkardığınız taze fasulyeleri oda sıcaklığında bekletip buzları çözüldükten sonra dilediğiniz gibi kullanın.
 
 
 
  
 | 
Fasulye Dondurulması | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145937 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2019 
2,076 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg. taze fasulye
 
4 adet domates
 
 
Fasulye ve domatesler yıkanır.
 
Fasulyelerin başı, sonu kesilir ve istenilen uzunlukta doğranır.
 
Domatesler çok küçük küp biçimi doğranır.
 
Domates ve fasulyeler bir tencereye konarak domatesin suyunda yarım olarak pişirilir.
 
Ateş kapatıldıktan sonra, soğumaya bırakılır.
 
Fasulyeler iki ayrı buzdolabı poşetine konur, poşetin ağzı bağlanır. Buzdolabının buzluğuna kaldırılır.
 
 
 
  
 | 
Buzlukta Taze Fasulye | 
  | 
hademe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2019 
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143942 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2019 
626 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kilogram fasulye
 
1 büyük soğan
 
7-8 adet domates
 
Sıvı yağ
 
 
Soğanı ince ince doğrayıp yağda kavurun. Üzerine küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip biraz pişirin. Temizlediğiniz fasulyeleri ilave edip rengi dönene dek karıştırarak pişirip ocaktan alın.
 
Soğuduktan sonra tek kullanımlık miktarlarda buzdolabı poşetlerine doldurup buzluğa yerleştirin. Pişirmek istediğinizde üzerine su ve baharatını eklemeniz yeterli olacaktır.
 
 
 
  
 | 
Buzlukta Taze Fasulye | 
  | 
G.Ömer 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.04.2011 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63303 
Gönderme Tarihi: 19.May.2011 
4,884 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ayşe Tüter
 
 
1 kg. fasulye
 
Yeterince su
 
 
Fasulyeleri yıkadıktan sonra ayıklayın. Yapacağınız yemeğe göre doğrayın.
 
Daha sonra bir tencerede kaynattığımız suyun içine fasulyeleri atın. 5 dk. kaynatın. Kaynar sudan çıkarır çıkarmaz buzlu suyun içine atın. Süzdürülüp, temiz bir havlunun üzerine çıkarın.
 
Hazırladığımız fasulyeleri buzdolabı poşetlerine doldurup, torbalardaki havayı boşalttıktan sonra, dondurucuya yerleştirin.
 
Kullanacağımız zaman, tazesini pişirdiğimiz gibi pişirin.
 
 
 
  
 | 
Taze Fasulyenin Dondurulması | 
  | 
vardar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2007 
Mesajlar: 394
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11902 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2007 
2,160 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Taze, körpe ve kılçıksız fasulyeleri iyice yıkayıp suyunu süzmeli ve 3-4 dakika haşlamalı. Sonra temiz soğuk suyla soğutup tekrar süzmeli ve.bir kavanoza doldurmalı. Ağız kısmı 2 cm. kadar boş kalacak şekilde doldurulmuş kabı sıkıca kapayıp hemen dondurucuya koymalı.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |