|
Soğuk veya Buzlu Çay Hazırlama |
|
neron
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2007
Mesajlar: 21 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc18703
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2007
3,833 defa indirildi / yazdırıldı
|
Umumiyetle yaz günlerinde hazırlanan çaydır.
Çay demlenir. Bir sürahiye süzülerek doldurulur, içine buz parçaları, kabuğuyla dilimlere kesilmiş limon parçaları şeker konup soğuk servis yapılır. Arzu edilirse şekersiz de servis yapılır.
Şeker ayrıca verilmelidir. Buzlu, çay, şeftali susuyla da karıştırılıp ikram edilebilir. Ayrıca buzlu çaya çeşitli meyve suları da karıştırılıp ayrı lezzette çaylar hazırlanmış olur.
|
Buzlu Çay |
|
fulya uzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2008
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27941
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2008
3,135 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardağı demli çay
2 yemek kaşığı limon suyu
Toz şeker
Buz
Defne yaprağı
Büyük bir kokteyl bardağının yarısına kadar çayı doldurun. Üzerine yeterli miktarda buz koyun, iyice karıştırın. Limon suyu ve dilerseniz toz şeker ekleyin, iyice karıştırın. Defne yaprağı ilave edin. Soğuk olarak servis yapın.
Süslemesi:
Greyfurt süslemesi için 1 adet greyfurdun altından ve üstünden dilim kesip, yuvarlak bir şekil elde edin. Bıçağı zigzaglar çizerek greyfurdun etrafında dolaştırın ve küçük parçalar kesin. Daha sonra ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız bu greyfurt süsünü ice tea bardağının kenarına takın.
Not: Dilerseniz ice tea'yi limon suyu katmak yerine saf şeftali ya da limon suyu katarak da hazırlayabilirsiniz.
|
BUZLU ÇAY |
|
Afitap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2009
Mesajlar: 38 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc45053
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2009
2,713 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 çorba kaşığı çay
1 bardak şeker
4 bardak soğuk su
Birkaç dilim limon
İlk önce çay istenilen koyulukta demlenip, ateşten alınır. Soğuması beklenir. Soğuduktan sonra süzülerek bir kaba konur ve buzdolabına kaldırılır. Öbür yandan bir kapta bir bardak su ile bir bardak şeker kaynatılarak eritilir ve şurup haline getirilir. Çay ve şurup soğuduktan sonra limon dilimleri ve buz ile birlikte servis yapılır.
|
Buzlu Çay |
|
Turist Ömer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2005
Mesajlar: 81
|
Kısa URL: https://ml.md/lc10950
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2007
2,693 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı çay
Bir kaç yaprak taze nane
Bir kaç ince dilim limon
Arzu edildiği kadar şeker
Her zaman yaptığınız şekilde çayı kaynatın. Çay iyice demlenmeli ve koyu renkli olmalıdır. Pişince demliği çaydanlığın üstünden alınır ve çayı bir sürahiye boşaltınız. Biraz soğuyunca buz dolabına koyunuz. Çay iyice soğuyunca bardaklara buz atınız. Bardaklara çay doldurup kenarlarını limon ve naneyle süsleyip servis yapınız. Arzu ederseniz bardakların içine ince kıyılmış elma veya başka bir meyva atabilirsiniz. Suyun çayın tadını bozduğunu düşünüyorsanız normal buz parçaları yerine dondurulmuş çay parçalarını kullanın.
|
BUZLU ÇAY |
|
çini
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2009
Mesajlar: 36 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc37684
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2009
2,447 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım sürahi su, (bir kişi için) 1 çay kaşığı çay, oymak üzere çayınızı bilindiği gibi demleyiniz,
1 su bardağı dolusu buz
bir miktar pudra şekeri
birkaç dilim limon.
Çayı demleyiniz. Diğer tarafta yarım sürahi suyu bir kaba koyunuz. İçine bir bardak dolusu buz atınız. Sürahi ağzına ince bir tülbent geriniz, Demlenmiş çayı süzerek sürahi içine boşaltınız. Uzun bardaklarda içine biraz şeker, ve bir dilim limon atarak servis ediniz.
|
BUZLU ÇAY |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59748
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2011
2,338 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 tatlı kaşığı çay
3 su bardağı kaynar su
6 tatlı kaşığı şeker
12 buz parçası
1 sap nane
1 limon (dilimlenmiş)
Çayı bir sürahiye koyup üstüne kaynar suyu dökünüz ve 3+1/2 dakika demlenmeye bırakınız. Çayı süzüp tekrar sürahiye doldurunuz ve şekeri ekleyerek eriyene kadar karıştırınız. Buz parçalarını büyük bir sürahiye koyup üstüne sıcak çayı dökünüz ve iyice karıştırınız. Nane sapını ve limon dilimlerini ekleyiniz. (Soğurken bütün buzlar eridiyse biraz daha buz koyabilirsiniz). Bardaklara koyup servis ediniz.
|
Buzlu Çay |
|
bin nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2014
Mesajlar: 47 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc97954
Gönderme Tarihi: 04.May.2014
2,272 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir tarafta porselen demlikte siyah çayı 3-5 dakika bırakalım ve içine meyve parçaları atalım. Bu karışımlardan biri çilek, şeftali ve bir kaç karanfil olabilir. Sürahinin en az yarısına kadar buzla dolduralım ve demi doğrudan buzların üstüne dökelim. Buzlar eridikten sonra gerektiği kadar su ekleyelim. Yarım limonu içine sıkıp, yarım limonu da 4'e bölüp kabuklarıyla içine atalım. İstenen şekilde ( şeker, tatlandırıcı, bal ...) tatlandırdıktan sonra biraz buzdolabında bekletelim.
Not: Soğuk çay yaparken püf noktası demin hemen soğutulmasıdır. Bu yüzden bol buz kullanmak gerekir. Bu yapılmadığında tadı değişir ve acılaşır.
|
Buzlu Çay |
|
bin nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2014
Mesajlar: 47 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc97952
Gönderme Tarihi: 04.May.2014
1,990 defa indirildi / yazdırıldı
|
Soğuk çay demi, limon suyu ve şeker şurubu ile hazırlanır. Şeker şurubu ise bir ölçü şeker ve suyun kaynatılması ile hazırlanır. Buz içerisinde şekerin erimesi güç olduğundan tercih edilir.
Not: Buzlu çay, yaz günlerinde serinletici ve hararet giderici bir içecektir.
|
Ev Yapımı Buzlu Çay |
|
yirmialtı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2016
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141930
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2019
908 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
Yarım demlik siyah çay
Bir miktar şeker veya bal
1 tane limonun suyu
10 kalıp buz
Su
Arzu ederseniz meyve parçaları
Önce çayı demleyin. Daha sonra demlediğiniz çayı bir sürahiye alın ve içine kalıp buzları atın.
Buzlar eriyince limon suyunu ilave edin, içine tatlandırıcı olarak bal ya da şekeri ekleyin. Karışıma yeteri kadar su ilave edin. Buzdolabına alın.
Servis edeceğiniz zaman bardaklara aldıktan sonra buz ekleyerek sunabilirsiniz.
|
Buzlu Çay |
|
azade
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2014
Mesajlar: 74 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc137987
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2018
636 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.ebruomurcali.com.tr
5 su bardağı su
1 adet limon
Yarım demet nane
Toz şeker
Servis için; buz
Suyunuzu çaydanlıkta kaynatın ve demlikteki çaya ekleyerek 10 dakika demlendirin. Demlenmiş çayınızı süzerek cam bir sürahiye boşaltın. Altın sarısı renk alıncaya kadar su ekleyin. Dilimlenmiş limon, tozşeker ve nane yapraklarını koyup üzerini kapatın. Karışımı 2 saat buzdolabında soğutun. Buz küpleriyle beraber servis yapın.
|
Buzlu Çay |
|
safiye nalçacı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2020
Mesajlar: 40 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc151156
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2020
447 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım demlik siyah çay
Bir miktar şeker veya bal
1 tane limonun suyu
10 kalıp buz
Su
Arzu ederseniz meyve parçaları
Önce çayı demleyin.
Daha sonra demlediğiniz çayı bir sürahiye alın ve içine kalıp buzları atın.
Buzlar eriyince limon suyunu ilave edin, içine tatlandırıcı olarak bal ya da şekeri ekleyin.
Karışıma yeteri kadar su ilave edin.
Buzdolabına alın.
Servis edeceğiniz zaman bardaklara aldıktan sonra buz ekleyerek sunabilirsiniz.
|
Buzlu Çay |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159828
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2021
319 defa indirildi / yazdırıldı
|
İyi demlenmiş ve soğutulmuş çayın içine limon suyu ve buz ekleyerek hazırlanacak çayın içine limon dilimleri de eklenebilir. Tercihe göre limon yerine şeftali, vişne gibi diğer taze meyvelerin suları eklenerek farklı ve sağlıklı içecekler hazırlanabilir.
|
Buzlu Çay |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173448
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2023
209 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet limon
1 su bardağı çay demi
1/2 su bardağı şeker
2 lt su
Limonları iyice yıkadıktan sonra dörde bölün,
1 lt suyu, çay demini ve şekeri bir sürahiye alıp şeker eriyene kadar karıştırın,
İçine limon dilimlerini ekleyin,
En az 2 saat buzdolabında bekletin,
İçeceğiniz zaman 1 lt daha soğuk su ve istediğiniz kadar buz ekleyerek tüketin.
|
|