Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Buuz (Moğolistan)

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Buuz (Moğolistan)

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179611
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2024
397 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

500 gr kıyma (tercihen kuzu veya dana)
1 büyük soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı soya sosu
2 su bardağı un
1 su bardağı su (hamur için)

Unu geniş bir kaba alın ve yavaşça suyu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru bir kenara alın ve üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
Kıymayı, doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsağı, karabiberi, kimyonu, tuzu ve soya sosunu bir kapta iyice karıştırın. Tüm malzemelerin eşit dağıldığından emin olun.
Hamuru küçük parçalara ayırın ve her bir parçayı yuvarlayarak küçük daireler elde edin. Bu dairelerin ortasına hazırladığınız iç harçtan bir kaşık koyun ve hamurun kenarlarını yukarı doğru toplayarak mantı şekli verin.
Hazırladığınız mantıları buharda pişirme aparatına yerleştirin ve yaklaşık 15-20 dakika boyunca buharda pişirin. Mantıların pişip pişmediğini kontrol etmek için bir tanesini açabilirsiniz; hamurun yumuşak ve iç harcın pişmiş olması gerekmektedir.
Buuz’ları sıcak olarak, yanında soya sosu veya sirke ile servis edin.



Buuz (Moğolistan)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3262
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185414
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2025
18 defa indirildi / yazdırıldı




MasterChef

Hamur için:
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su (kontrollü ekleyin)
İç harç için:
300 gram kıyma (tercihen dana veya kuzu)
1 adet soğan (ince doğranmış veya rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı su (harcı nemlendirmek için)

Un ve tuzu geniş bir kaba alın.
Ortasını havuz gibi açıp suyu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamuru streçle sarıp 30 dakika dinlendirin.
Kıyma, soğan, tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları bir kasede iyice karıştırın.
Karışımı 1 yemek kaşığı su ile nemlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Her bir parçayı yuvarlayıp ince daireler açın.
Hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı iç harç koyun.
Kenarlarını birleştirerek bohça şeklinde kapatın.
Buhar tenceresini hazırlayın ve içine yağlı kağıt serin.
Buuzları aralıklı olarak tencereye dizin.
Orta ateşte 15-20 dakika kadar buharda pişirin.
Sıcak olarak, yanında hafif bir sos veya acı biber ile servis edin.







Buuz (Moğolistan) Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri



(2 adet Buuz (Moğolistan) 762 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası