Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bütün Patlıcan (Şanlıurfa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bütün Patlıcan (Şanlıurfa)

Didem Aksel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.03.2010
Mesajlar: 83
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc90586
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2013
2,638 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı nohut
1 kilo parça et
1.5 kilo patlıcan
5 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tuz

Yemeği pişirmeye başlamadan iki saat önce nohutlar ayıklanıp bol suda ıslatılır. Etler kuşbaşı doğranır. Patlıcanın 4-5 santim kalacak şekilde uzun olan sapı kesilir. Sapın patlıcanın başını saran yaprak kısmı koparılarak alınır. Mamafih sapın tamamını almak da mümkündür. Ancak sapının da ayrı bir lezzeti olduğunu söyleyebiliriz. Patlıcanın mor kabuğu soyulur. Yemeğin tadının patlıcan içine nüfuz edebilmesi için dört tarafından bıçakla delinir ve suda bekletilir. Suya konulmazsa siyahlaşır ve yemeğin rengi kötü olur. Et yağla beraber tencereye konularak rengi değişinceye kadar 2-3 dakika yağda karıştırılarak kavrulur. Üzerine süzülmüş nohut ve 5 su bardağı su ilave edilerek kaynatılır. Yarım piştikten sonra patlıcanlar nar suyu veya nar pekmezi, salça ve tuz eklenir. Patlıcanlar pişirinceye kadar takbiren 35 dk pişirilerek ateşten alınır ve yanında aya köfresi ile servis yapılır.


Bütün Patlıcan (Şanlıurfa)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc67117
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2011
2,475 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.urfaurfa.com

7 adet küçük patlıcan
1/2 kg parça et
yarım kilo domates
1 kaşık nar pekmezi
250 gr. nohut
Tuz

Birgün önceden ıslatılmış nohut ve doğranmış etler 5 bardak suda 1 saat haşlanır, Patlıcanlar soyulur ve domateslerle beraber tencereye atılır, üzerine nar pekmezi dökülür, tuz eklenir ve 1 saat kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.


Bütün Patlıcan (Şanlıurfa)

son tahlil
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.07.2017
Mesajlar: 26
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc126910
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2017
1,186 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Ufak boy patlıcan - 200 gr.
Kuşbaşı et - 150 gr.
Sadeyağ - 10 gr.
Nohut - 25 gr.
Domates salçası - 10 gr.
Ekşi nar - 10 gr.
Tuz - 3 gr.

Nohutlar geceden ıslatılır. Patlıcanların kabukları tamamen soyulur, tuzlu suda bekletilip bıçakla çizilir. Kuşbaşı doğranan et yıkanıp tencereye konulur, yağda pembeleşince biraz da salça kavrularak nohut, su ve tuz ilave edilir. Nohutlar yumuşayınca patlıcanlar ilave edilir. Pişmesine yakın nar suyu ilave edilir. Pilav ve yeşil biberle servis edilir.



Bütün Patlıcan (Şanlıurfa)

Berktay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.03.2014
Mesajlar: 33
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc130152
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2017
1,119 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

2 kg ufak boy patlıcan
1 kg kuşbaşı et
1 çay bardağı sadeyağ
4 bardak su
1 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı domates salçası
2 adet büyük ekşi nar
Tuz

Geceden nohutlar suya konularak ıslatılır. Kuşbaşı et yıkanarak tencereye konulur yağda pembeleşince birazda salçayla kavrularak nohut, su ve tuz ilave edilir. Diğer taraftan patlıcanların yeşil sapları temizlenir kabukları tamamen soyulur. Tuzlu suda bir süre bekletilerek suyu sıkılıp bıçakla çizilir. Nohutlar yumuşayınca patlıcanlar tencereye atılır. Pişmeye yakın, damak tadına göre, taze sıkılmış ekşi nar suyu ya da limon tuzuyla bir tatlı kaşığı şeker ilave edilir. Pilav ya da aya köftesiyle yeşil biber eşliğinde yenilir.

Not: Urfa ağzında bütün balcan.







Bütün Patlıcan (Şanlıurfa) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(4 adet Bütün Patlıcan (Şanlıurfa) 132,788 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort