|
Büryan Pilavı |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc27626
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2008
2,758 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. kuzu kuşbaşı
3 su bardağı pirinç
3 adet kuru soğan
1 su bardağı rendelenmiş domates
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
# İlk işlem olarak ayıklanmış pirinç bol miktarda ılık tuzlu suya bırakılır, yarım saat bekletilir. Daha sonra akan suda nişastası gidene kadar yıkanır, süzgece çıkarılır.
# Diğer tarafta tencereye üç çorba kaşığı sıvıyağ konur. Kızınca et eklenir, yaklaşık 15 dakika kavrulur. Üzerine ince kıyılmış soğan ilave edilir, şeffaflaşana kadar kavrulur.
# Daha sonra rendelenmiş domates ve tuz katılır. Domates salçamsı bir kıvam alana kadar pişirilir. En son üzerine üç su bardağı sıcak su bırakılır, etler yumuşayana kadar pişirilir.
# Başka bir tencerede tereyağı eritilir. Pirinç eklenir, yaklaşık beş dakika kavrulur.
# Isıya dayanıklı fırın kabına kavrulmuş pirinç yayılır. Üzerine suyuyla birlikte etli karışım pirinçleri sıyırmadan yerleştirilir.
# Fırın kabının ağzı alüminyum folyo ile kapatılır. Önceden ısıtılmış 190 derecede 20 – 25 dakika pişirilir.
# Fırından çıktıktan sonra üzerine karabiber serpilir, yarım saat dinlendirdikten sonra, dikkatlice karıştırarak servise sunulur.
Not: Büryan Pilavı, Rumeli yöresine ait bir tariftir.
Tarifin videosu:
https://lezzetler.com/buryan-pilavi-gorsel-vt17804.html
Sevgiler...
|
BÜRYAN PİLAVI |
|
Baki
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25547
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2008
2,404 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
500 gr koyun eti (kemiksiz)
3 su bardağı su
2 orta boy soğan
6 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
1/2 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Eti kuşbaşı doğrayın ve kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 40 dakika pişirin. 3 su bardağı su ve tuz ekleyin. Yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Et piştikten sonra kevgirle sudan çıkarın. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı soyun ve küçük küçük doğrayın, geniş bir tencerede yağla 5 dakika kavurun. Daha sonra pirinci ekleyin, bir kaç kez çevirin. Bu karışımı ısıya dayanıklı bir cam tencereye koyun, düzgünce yaydıktan sonra, eti üzerine yerleştirin. Et suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 3 su bardağına tamamlayın, içine karabiber ve kalan tuzu koyun ısıtarak kaynama derecesine getirin. Pirinçli karışıma şeklini bozmadan yavaş yavaş ekleyin. Kapağı kapalı olarak orta sıcaklıktaki fırında suyunu çekene kadar 20-25 dakika pişirin.
|
Büryan Pilavı |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc22698
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2008
2,646 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı pirinç
Yarım kg kuzu kuşbaşı
2 adet havuç
2 adet kuru soğan
Tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
4,5 su bardağı et suyu
Pirinç tuzlu ılık suda yarım saat dinlendirilir. Et kendi yağıyla 10 dakika kadar kavrulur, sonra üzerini kapatacak kadar su konur, yumuşayana dek haşlanır. Pirinç süzgece çıkarılır, yıkanır, fazla suyu süzdürülür. Tencereye yağ konur, pirinç 5-6 dakika kavrulur. Başka bir tencereye suyu süzülerek kevrulmuş et konur. Üzerine sırasıyla rendelenmiş havuç, yarım daire şeklinde doğranmış soğan, kavrulmuş pirinç konur. Tuz ve karabiber eklendikten sonra et suyu katılır. Kapaklı olarak orta kısık ateş arası konumda 20 dakika pişirilir. Yarım saat demlendirdikten sonra servis tabağına ters çevrilir.
|
Büryan pilavı |
|
selvinaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2007
Mesajlar: 40 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18109
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2007
2,374 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Gerekli malzeme:
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı et suyu veya su
1 kahve fincanı sıvıyağ
250 gr kuşbaşı et (bonfilelik)
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 orta boy domates
4-5 sivribiber
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin. Etleri bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Üzerine 2 parmak çıkacak kadar sıcak su ve I tutam tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanı temizleyip piyaz şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.
Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. Tencerede sıvıyağını ısıtıp pirinçleri kavurun.
Etleri delikli bir kepçeyle alıp yuvarlak tabanlı bir tencereye yayın. Üzerine piyaz doğranmış soğanları ve rendelenmiş havucu yerleştirin. Sebzelerin üzerine pirinçleri yayıp sıcak et suyu, rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ilave edin.
Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. 15-20 dakika demlendirip tencereyi servis tabağına ters çevirin. Sıcak servis yapın.
|
Büryan Pilavı |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7773
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2006
5,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 bardak pirinç,
1 kg. kemikli kuzu eti,
1 demet taze soğanın yeşil kısmı,
4 bardak et suyu,
1 kaşık margarin,
nane,
tuz,
karabiber,
kekik.
Hazırlanışı:
5 bardak su ile kuzu etlerini iyice haşlayın. Taze soğanların yeşil kısımlarını doğradıktan sonra margarinle kavurun ve üzerine pirinçleri ilave edin. Pişmiş etleri pirincin üzerine yerleştirin, 4 bardak et suyu koyun. Suyunu çeken pilavın üzerine nane, karabiber ve kekik serperek servise sunun.
|
ETLI BÜRYAN |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc2067
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006
3,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
400 gr kuşbaşı (kırmızı et)
3 adet soğan
3 adet domates
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
3,5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
İlk olarak pirinç iyice yıkandıktan sonra,ılık suyla ıslatın.Diğer tarafta sıvıyağı iyice kızdırıp kuşbaşı doğranmış etiatarak harlı ateşte birkaç kez döndürerek hafif kızarmasını sağlayın. Daha sonra sırasıyla piyazlık doğranmış soğanları ve küp şeklinde doğranmış
domatesleri ilave ederek etle birlikte kavurun. En son 3,5 su bardağı suyu, göz kararı tuz ve karabiberi de ekleyerek kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta bekleyen pirincin suyunu süzüp, dikdörtgen borcama boşaltın. Et piştikten sonra tamamını (suyu ile birlikte) pirincin üzerine bir kepçe yardımı ile boşaltın.Üzerini folyo ile kaplayıp 220 derecelik fırında pirinci pişene kadar yaklaşık 20 dakika folyosunu açmayın. Piştikten sonra üzerini açıp 5-10 dakika üzerinin kızarmasını bekleyip sıcak servis yapın.
|
BÜRYAN |
|
democracy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2006
Mesajlar: 78 Şehir: Ağrı |
Kısa URL: https://ml.md/lc1822
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2006
2,955 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kuşbaşı kuzu eti
3,5 su bardağı pirinç
4 çorba kaşıgı margarin
1 demet taze nane
2 demet taze soğan
tuz, karabiber
Bir iki saat önce pirinçleri ılık suya koyun, üzerlerine bir çorba kaşığı tuz gezdirip, dinlenmeye bırakın.
Bir kaşık margarinde etleri biraz çevirin, çok hafif kızarsınlar, üstlerine gelecek kadar su koyup orta ateşte pişirin. Etler pişince kevgirle başka bir yere alın. Tuzlu sudaki pirinçleri yıkayıp bol suyla, tuzunu ve ununu akıtın, süzün. Bir tencerede üç kaşık margarini eritin. Süzülen pirinçleri içine katıp, karıştırarak kavurun. Beş on dakika sonra ince doğradığınız taze soğan ve naneyi de pirince ekleyin, kavurmaya devam edin. Bir süre beraber kavrulsunlar. Kavurma işi bitince tenceredeki et suyunu süzün ve yaklaşık beş bardak etsuyunu pirince dökün. Etleri de üzerlerine dizin. Tencerenin kapağını kapatıp ateşe koyun. Önce harlı sonra hafif ateşte pirinçler suyunu çekip iyice şişinceye kadar pişirin ve sonra demlendirin.
ML® Büryan Pilavı için tıklayın
Fotoğraf "bebeto" tarafından gönderildi. 06.12.2014
|
|