Burrito Harcı İçin:
500 gram dana kıyma veya tavuk göğsü (isteğe bağlı)
1 büyük soğan (doğranmış)
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 kutu siyah fasulye (süzülmüş)
1 su bardağı mısır (konserve veya haşlanmış)
1 su bardağı pirinç (haşlanmış)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
Tuz ve karabiber (damak zevkinize göre)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tortilla (4-6 adet için):
2 su bardağı un
1/2 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:
Rendelenmiş cheddar peyniri
Doğranmış taze kişniş veya maydanoz
Yoğurt veya ekşi krema (isteğe bağlı)
İlk olarak burrito harcını hazırlamak için, tavada sıvı yağ ısıtılır. Doğranmış soğanlar eklenir ve yumuşayana kadar sotelenir.
Kıyma eklenir ve kahverengi olana kadar kavrulur. Rendelenmiş sarımsaklar eklenir.
Siyah fasulye, haşlanmış pirinç ve mısır eklenir. Baharatlar da ilave edilip karıştırılır.
Ocaktan alınan harç dinlenmeye bırakılır.
Tortilla hamurunu hazırlamak için, un, su, sıvı yağ ve tuzu karıştırılır. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp, her biri merdane yardımıyla açılır.
Açılan hamurun ortasına hazırlanan harçtan koyulur.
Hamur sarılarak rulo şeklinde kapatılır ve fırın tepsisine yerleştirilir.
Üzerlerine rendelenmiş cheddar peyniri serpilir ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar pişirilir.
Fırından çıkan burritoların üzerine doğranmış taze kişniş veya maydanoz serpilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc154608
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2020
383 defa indirildi / yazdırıldı
½ dolmalık biber
1 soğan
½ dal frenk soğanı
20 gram cheddar peyniri
5 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet Tortilla ekmeği (yumuşak)
Tabasco sosu
Dolmalık biberleri küçük küpler halinde doğrayın. Soğanları da halka şeklinde ince ince doğrayın. Frenk soğanı da ince ince doğrayın. Cheddar peyniri rendeleyin. Geniş bir kasede Tabasco sosu ve yumurtaları birleştirip çırpın. Tavaya tereyağı ekleyip soğanları hafifçe soteleyin. Dolmalık biberleri ekleyip 2 - 3 dakika daha soteleyin. Yumurtayı tavaya ekleyip 5 dakika pişirin. Daha sonra rendelenmiş peyniri ekleyip peynir eriyene kadar pişirin. 1 adet Tortilla ekmeğine frenk soğanın yarısını ve yumurtanın yarısını döküp iyice sarın.
Kısa URL: https://ml.md/lc152820
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2020
452 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet tortilla
250 gram yağsız biftek
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım kırmızı soğan
1 diş sarımsak
1 adet domates
1 adet kırmızı kapya biber
2 yemek kaşığı domates püresi
Yarım çay bardağı et suyu
150 gram haşlanmış Meksika fasulyesi
1 su bardağı çedar rendesi
4-5 dal taze kişniş
Kimyon
Kırmızı toz biber
Tuz
Ekşi krema için:
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Yarım su bardağı çiğ krema
Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
Domatesleri de soyup küp küp doğrayın.
Etleri ve kapya biberi de jülyen doğrayın.
Zeytinyağını tavada kızdırıp önce soğanları sonra da sarımsakları soteleyin.
Etleri de soğanlara ekleyip 5 dakika daha soteleyin.
Ardından biberleri de ekleyip karıştırın.
Kimyon, toz kırmızı biber ve tuzu ilave edip harmanlayın.
Doğranmış domates, domates püresi ve ince kıyılmış taze kişniş yapraklarını ekleyin.
Son olarak Meksika fasulyesi ve et suyunu da ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin.
Tortillaları tavada biraz ısıttıktan sonra ortalarına etli malzemeyi bölüştürün.
Dürüm şeklinde sardınız tortillaları fırın kabına alın.
Üzerine rendelenmiş çedar serpip fırında 200 derece peynir eriyene kadar pişirin.
Burritonuz hazır. Ekşi krema ve yoğurdu çırparak elde edeceğiniz sos ve guacamole ile servis edebilirsiniz.