| 
 
 
 | 
Burma Baklava (baklava yufkası) | 
  | 
aman avcı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2013 
Mesajlar: 30 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94485 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2013 
1,801 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet baklava yufkası 
 
3 çorba kaşığı tereyağı 
 
200 gr. kıyılmış ceviz 
 
100 gr. tereyağı Şerbeti için: 
 
2 su bardağı şeker 
 
2 su bardağı su 
 
 
Su ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlayın. Baklava yufkasını az miktarda eritilmiş tereyağ ile ıslatıp üç tane üst üste yerleştirin. İnce kıyılmış cevizi üzerine bolca serpin. Üzerine kalan tereyağını dökün ve oklavaya sarıp biraz büzdürerek oklavayı içinden çıkartın. Fırın tepsisine dizin. Bu şekilde fırına verip 15 dakika 200 derecede pişirin. Fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine dökün.
 
 
 
 
Fotoğraf "demo" tarafından gönderildi. 15.05.2015
  
 | 
Burma Baklava | 
  | 
Ayşe Şadiye Sultan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2014 
Mesajlar: 42 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99335 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2014 
1,929 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
30 adet baklava yufkası
 
1 su bardağı kıyılmış ceviz
 
200 gr. kaymak
 
3 çorba kaşığı kıyılmış fıstık
 
1 çay bardağı tereyağı
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
Limon suyu
 
 
Su ve şekeri kaynatın, limon suyunu sıkıp soğumaya bırakın. Ceviz ve kaymağı karıştırın. Beş yaprak yufkanın üzerine kaymaklı karışımından koyun. Yufkayı oklavaya sarın, büzerek oklavadan çıkartın. Tüm yufkaları ikiye bölüp yuvarlayarak tepsiye dizin. Üzerine erimiş tereyağı gezdirip 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin. Üzerine soğuk şerbeti dökün.
  
 | 
Burma Baklava | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145157 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2019 
840 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
18 adet baklavalık yufka
 
200 gram çekilmiş ceviz içi
 
200 gram eritilmiş tereyağı
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı toz şeker
 
3 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Şerbet için, su ve şekeri tencereye koyup kaynatın.
 
Ocaktan inmeye yakın limon suyunu koyup altını kapatın ve soğumaya bırakın.
 
İki adet baklavalık yufkayı üst üste koyup eritilmiş tereyağı gezdirin ve ceviz içini serpiştirin.
 
Oklavayla beraber sıkı bir şekilde sarın.
 
Dikkatlice büzgü büzgü olacak şekilde form verin ve dikkatlice oklavadan sıyırın.
 
Yağlanmış dikdörtgen tepsiye dizin.
 
Yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin.
 
Kalan tereyağını en üste gezdirin.
 
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Sıcak yufkaların üzerine soğumuş şerbeti dökün ve şerbeti çekip soğuyunca üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Burma Baklava | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182677 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2025 
124 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket baklavalık yufka
 
200 g tereyağı (eritilmiş)
 
2 su bardağı dövülmüş ceviz
 
2 su bardağı şeker
 
1,5 su bardağı su
 
Birkaç damla limon suyu
 
 
Şeker ve suyu kaynatın, limon damlatıp soğumaya bırakın. 2 yufkayı üst üste serin, eritilmiş tereyağı sürün ve ceviz serpiştirin. Oklavaya sarın, büzüp tepsiye dizin. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Üzerine tereyağı dökün, 180°C fırında altın rengi olana kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak baklavaya soğuyan şerbeti dökün.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |