| 
 | 
| Bumbar Dolması (Mardin) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc34882 Gönderme Tarihi: 28.Mar.2009
 2,646 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg bumbar (Koyun İnce barsağı)
 2 su bardağı pirinç
 1 yemek kaşığı nane
 1 yemek kaşığı biber salçası
 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber karabiber tuz
 Terbiyesi için:
 1 yemek kaşığı tuz
 5 su bardağı su
 1 yemek kaşığı tereyağı
 2 çay kaşığı nane
 
 Bir kapta pirinç, nane, biber salçası, pulbiber, karabiber ve tuzu karıştırın.
 Ayrı bir kapta bumbarları tuzlu suda ters yüz ederek iyice temizleyin. Temizlediğiniz bumbarların içine hazırladığınız harcı doldurun. Bumbarların dış yüzeyini bir kez daha tuzlu suyla yıkayın. Terbiye malzemelerinin hepsini bir tencerede karıştırın. Tencerenin içine bumbarları yerleştirin, bir saat pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 | 
| Çokat (Mardin) | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184894 Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2025
 38 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 İnce bağırsak bol su ile ovularak yıkanıyor.
 İki kuşbaşı, bir kuyruk olacak şekilde, ikiye yarılmış aşurelik buğdayla çokat (ince bağırsak) dolduruluyor.
 İyice yerleşsin diye biraz elle düzeltiliyor.
 Tencerenin ağzına tülbent konarak haşlanıyor.
 Sudan çıkarıldıktan sonra çatalla deliniyor ve malzemenin bağırsaklara iyice yerleşmesi sağlanıyor.
 Sonra tekrar tencereye dönderilip pişirmeye devam ediliyor.
 Haşlanan suyun içerisine bol kimyon konuyor ve yemekten önce bu su çorba olarak içiliyor.
 Çokat servis yapılmadan önce kararmaması için üzeri bezle örtülüyor, yanında ayran servis ediliyor.
 
 Not: Çokat, Mumbarın Mardin’deki adı.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |